Την ετήσια συνέλευση πραγματοποίησαν οι Απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας

Τίμησαν συναδέλφους τους 
Την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας. Μετά τον οικονομικό απολογισμό και την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού εκ μέρους της
διοικήσεως, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα. Όπως συνηθίζεται σε κάθε γενική συνέλευση, το Δ.Σ. να καλεί κάποιον ομιλητή και να αναπτύσσει επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα. Αυτή τη φορά, καλεσμένος ήταν ο Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Ιατρόπουλος, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας αλλά αποτελεί και πολύτιμο συνεργάτη του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας». Ο κ. Ιατρόπουλος ενημέρωσε για τους σκοπούς του Σωματείου και την δραστηριότητά του σχετικά με την ενημέρωση κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνον, πετυχαίνοντας μέχρι σήμερα να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών 1.600 άτομα.
Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση τίμησε τον κ. Ιατρόπουλο, επιδίδοντας τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον συνάνθρωπο. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νικόλαος Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης μας Πέτρος Τσικόπουλος επέδωσε τιμητική πλακέτα στο μέλος της Ένωσης Αστέριο Πουρνάρα, για την προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία, στην Ένωση και την οικογένειά του. Για τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα προσφέροντας υπομονητικά τις υπηρεσίες του και φροντίζοντας την σύζυγό του, η οποία πέραν της 10ετίας πάσχει από ανίατη ασθένεια, αποδεικνύοντας σε όλους μας πως τιμάται η γυναίκα.
Ακολούθησε ενημέρωση από τους κ.κ. Απόστολο Νεστορόπουλο, μέλος της Ένωσης και Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Δημήτρη Πιτούλια, για την επίσκεψή τους στον Έβρο και μεταφορά εφοδίων στους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί λόγω των γνωστών γεγονότων. Πληροφόρησαν ότι οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες διακατέχονται από ακμαιότατο ηθικό και ζήτησαν απλά να εκφραστούν οι ευχαριστίες τους σε όλους εκείνους που τους σκέπτονται και στηρίζουν τον αγώνα τους, καθώς και για τα εφόδια που τους έστειλαν (νερά - χυμούς - γάντια κλπ).
Τέλος πήρε τον λόγο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για το νέο ασφαλιστικό, άλλα οικονομικά θέματα και για την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο Πιερίας την 29 Μαρτίου, παροτρύνοντας τα μέλη να βρίσκονται εκεί, τιμώντας τους συναδέλφους που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας των και εξ' αιτίας αυτής.


Το Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, με το παρόν, θα ήθελε να εκφράσει τα συγχαρητήρια στο προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Βεροίας για την άμεση εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας γυναικός, η οποία είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της 3ης Μαρτίου 2020, δίπλα σε οδόστρωμα σε περιοχή της Βέροιας. 
Βιογραφικό Σημείωμα Αντωνίου Ιατρόπουλου

Ο Αντώνης Ιαρτρόπουλος γεννήθηκε στην Βέροια μπροστά από 45 χρόνια.

Σπούδασε Ανθοκομία, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2000,ως συνοριακός φύλακας.Στη συνέχεια έγινε Αστυφύλακας-Αρχιφύλακας και από το 2010 μέχρι και σήμερα, με τον βαθμό του αρχιφύλακα,υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ένα γεγονός υπήρξε σταθμός στη ζωή του. Ο βαφτιστικός του διαγνώστηκε με ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και με τους γονείς του ζήτησαν την βοήθεια από το σωματείο < ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ> .Αυτή η επαφή τον ευαισθητοποίησε και πήρε την απόφαση να υπηρετήσει τους σκοπούς του προαναφερθέντος σωματείου που είναι < Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση και κατ΄επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.Η έρευνα για τον παιδικό καρκίνο σε συνεργασία με Ανώτατα Ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό>.

Με προσωπική πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Σωματείου <ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ> άρχισε να ενημερώνει τους κατοίκους του νομού μας είτε ατομικά είτε μέσω συλλόγων,σωματείων κλπ. Στη συνέχεια ,μετά την αποδοχή του στον Νομό Ημαθίας, δραστηριοποιήθηκε και στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής και Κοζάνης.Μέχρι σήμερα κατάφερε να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών χίλια εξακόσια άτομα (1.600) .

Μπροστά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 13η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους ένας εγγεγραμμένος εθελοντής, από τον κ.Ιατρόπουλο που ζει σε χωριό του Νομού μας βρέθηκε συμβατός και έτσι σώθηκε ένας νεαρός από την Ρουμανία δεκαεννέα (19) ετών.

Η προσπάθειά ενημέρωσης,από μέρους του, συνεχίζεται, προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Αλλά και ως Αστυνομικός προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία όπως και κάθε συνάδελφος.

Τον ευχαριστούμε που σήμερα βρίσκεται κοντά μας για να μας ενημερώσει για το έργο του και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εμάς θα τον στηρίξουμε στην όλη του προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ