Quantcast

http://picasion.com/

Πτήσεις επαναπατρισμού: Υπάρχουν επιβάτες που επέστρεψαν στην Ημαθία;

Τι απάντησε στο veriotis.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας
Αρκετές ήταν οι πτήσεις που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας, για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω των απαγορεύσεων πτήσεων στις οποίες προχωρούν οι χώρες, προκειμένου να περιορίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού. Την Κυριακή μάλιστα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας πτήση από την Ισπανία, οι επιβάτες της οποίας τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και έπειτα από εξετάσεις, από τους 263, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Όσοι βρέθηκαν αρνητικοί, πήραν σιγά σιγά τον δρόμο προς τα σπίτια τους, όπου και εκεί θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. 
Και τις προηγούμενες μέρες όμως, πολλές ήταν οι πτήσεις, είτε ειδικές επαναπατρισμού, είτε νωρίτερα, προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό, που έφεραν στη χώρα μας πολλούς ταξιδιώτες, στους οποίους έγινε σύσταση από τις αρμόδιες αρχές να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής
Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου και αρκετοί ήταν, είτε οι ίδιοι οι ταξιδιώτες, είτε μέλη της οικογένειάς τους, που παραβίσασαν τον περιορισμό και σε τυχαίο έλεγχο από την Αστυνομία, δεν εντοπίστηκαν στο σπίτι. Κάτι που αντιστοιχούσε και σε πρόστιμο 5000€.

Υπάρχουν επιβάτες πτήσεων επαναπατρισμού σε υποχρεωτική καραντίνα στην Ημαθία;

Ο veriotis.gr επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Διονύσιο Κούγκα, προκειμένου να λάβει κάποιες διευκρινήσεις και να ενημερωθεί για τυχόν αριθμό ατόμων που διαμένουν στην Ημαθία και προέρχονται, είτε από ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού είτε μεμονωμένα, από πτήσεις προερχόμενες από χώρες του εξωτερικού και κατά συνέπεια έχουν τεθεί, από τις 20 Μαρτίου όπου και επιβλήθηκε το μέτρο, σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι τους, με τα στοιχεία τους να είναι στη «λίστα» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας για συχνούς ελέγχους.

Η απάντηση του κ. Κούγκα ήταν αρνητική. Όπως μας ενημέρωσε, κανένα άτομο που διαμένει στην Ημαθία δεν έχει καταγραφεί επίσημα κατά την επιστροφή του, στους χώρους άφιξης των αεροδρομίων, όπου και γίνεται έλεγχος και καταγραφή.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τη διασφάλιση της υποχρέωσης των πολιτών αυτών για υποχρεωτική καραντίνα, έχει αναλάβει η Αστυνομία, με επιτόπιο έλεγχο ή τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα. Αυτό προϋποθέτει την επίσημη καταγραφή ταξιδιώτη από το αεροδρόμιο άφιξής του και την αποστολή σχετικής λίστας με στοιχεία του ατόμου, στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις και Τμήματα.

Ωστόσο, άτομα που επέστρεψαν στην Ημαθία από το εξωτερικό, πριν ακόμα την επιβολή του μέτρου για υποχρεωτική καραντίνα, έθεσαν από μόνοι τους τους εαυτούς τους σε κατ΄οίκον περιορισμό και αφού πέρασε η περίοδος των 14 με 15 ημερών και έπειτα από τις οδηγίες των αρμοδίων, επέστρεψαν στις δουλειές τους.

5 σχόλια:

  1. Εμείς γιατί δεν γνωρίζαμε ότι τόσο καιρό γυρνούσαν άτομα από το εξωτερικό στην Ημαθία; Γιατί δεν ξέραμε ότι υπάρχουν άνθρωποι απο την Ημαθία που έχουν τεθεί σε καραντίνα; Και γιατί δεν είχαμε κάποια ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι κατω απο υο σπίτι σου...εχω τον ιο κ ειμαι μουσουλμανος

      Διαγραφή
    2. Δωσε μου το email σου. Στελνω καθημερινά ενημέρωση με ολα τα ατομα της πόλης που έχουν βηχα και πυρετό

      Διαγραφή
    3. Ειμαι και γω κατω απο το σπιτι σου..εχω το ιο και γω και ειμαι και γω μουσουλμανος

      Διαγραφή
  2. Καλά λογικό δεν είναι ότι πιο μπροστά κυκλοφορούσε ο κόσμος ελεύθερος τι να σε ενημερώσουνε... Έλεος πια κάτσε στο σπίτι σου να μην κολλήσεις τπτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ