Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

78 νέα κρούσματα - 22 νεκροί - Σε καραντίνα δήμος της Ξάνθης

Διευκρινήσεις κυκλοφορίας για άτομα που φροντίζουν ζώα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 78 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 821. Από τα συνολικά 821 κρούσματα, 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 53 διασωληνωμένοι, ενώ 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 74 έτη. Επίσης, έκανε γνωστό πως 36 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει άνω των 10.000 τεστ.

Επίσης, ενημέρωσε τους πολίτες για τη σωστή φροντίδα από τους οικείους τους, των ασθενών με κορωνοϊό που παραμένουν για ανάρρωση στο σπίτι, υπενθυμίζοντας πως όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 μέρες. «Προσοχή στις επαφές με μολυσμένα αντικείμενα του αρρώστου, ξεχωριστός σάκος για τα άπλυτα, πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία και καλό στέγνωμα», ήταν κάποιες από τις οδηγίες του.

Σε καραντίνα δήμος της Ξάνθης - Διευκρινήσεις για την κυκλοφορία ατόμων που φροντίζουν ζώα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, έκανε κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ατόμων που φροντίζουν ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, λέγοντας πως απαιτείται συνεννόηση με την τοπική φιλοζωική οργάνωση για την φροντίδα τους, όσο διαρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Για όσους φροντίζουν ζώα στον Δήμο τους, π.χ. αδέσποτα, θα υπάρξει βεβαίωση από το γραφείο κάθε Δήμου, όπου θα υπάρχει αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, ημέρα και ώρα ταΐσματος και με τη διάρκεια να μην ξεπερνά τις 3 ώρες.

Επίσης, ανέφερε πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους πολίτες σε καραντίνα.

Τέλος, έπειτα από την επιβεβαίωση 9 κρουσμάτων στην ΠΕ Ξάνθης, που έδειξε υψηλό επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή στην Ξάνθη και έπειτα από τον πρώτο θάνατο από την περιοχή του δήμου Μύκης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από σήμερα στις 6 το απόγευμα, ο δήμος Μύκης μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα, χωρίς εξαιρέσεις κυκλοφορίας για τους πολίτες, με τις αρμόδιες αρχές να φροντίζουν για τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ