Σαν σήμερα: Όταν οι Πόντιοι «πάγωσαν» την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Βέροια

Έσπασαν το πρωτόκολλο για τη Μακεδονία και συγκίνησαν το πανελλήνιο
Ήταν 25η Μαρτίου 2019, ανήμερα της Εθνικής Επετείου και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνταν παρελάσεις, υπό 
τη σκιά της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην παρέλαση της Βέροιας όμως έγινε κάτι το
ξεχωριστό, που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι ποντιακοί σύλλογοι της πόλης, έσπασαν το πρωτόκολλο και στάθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, τραγουδώντας με καμάρι το «Μακεδονία Ξακουστή», εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παρά την αρχική αμηχανία των διοργανωτών της παρέλασης και των εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας, οι Πόντιοι έλαβαν το πιο θερμό χειροκρότημα από όλους, με τις εικόνες της παρέλασης να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα που συγκίνησε το πανελλήνιο:
10 σχόλια:

 1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΣΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον όλοι μαζί δουλεύατε και κοροϊδεύατε τη Μακεδονία & όσους έπεσαν γι' αυτή.

   Διαγραφή
 2. Τώρα τηρούν τις συμφωνίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά πρέπει να θυμάται ο ψηφοφόρος στις εκλογές και να τους μαυρίζει και τους μεν και τους δε, διότι δεν διαφέρει σε τίποτε η πολιτική τους, αλλά που να ακούσει ο Έλληνας ραγιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πραγματικά συγκλονιστική στιγμή! Ἦταν μία ἐκδήλωσι τῆς λεβέντικης, ρωμαίικης ψυχῆς. Μᾶς λείπει._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. παρε λαβαρο και βγες. Του Μακεδονομαχους του κ... δεν τους σταματανε

   Διαγραφή
 5. Οι Πόντιοι το Μακεδονία ξακουστή, τι άλλο θα δούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποῦ τό παράξενο; Δέν εἶχε Ποντίους ὁ στρατός τοῦ Βασιλείου Β΄ Βουλγαροκτόνου ὄταν κατοτρόπωνε τούς προγόνους τῶν σημερινῶν βουλγαροσκοπιανῶν; Ἕνα Γένος εἴμαστε ἀπό τ' ἀρχαῖα καί μεσαιωνικά καί νεώτερα χρόνια καί Μακεδόνες καί Πόντιοι καί ὅλοι οἱ Ἕλληνες._

   Διαγραφή
  2. οι ποντιοι συμφωνα με μελετες του διανοητη του ελληνικου εθνικισμου ιων δραγουμη ητω οθωμανοι ιθαγενεις

   Διαγραφή
  3. Ὁ ἐλληνισμός/ἡ Ῥωμῃοσύνη ὑπάρχει ἀσχέτως τοῦ τί γράφει ὁ κάθε διανοητής, οἱ δέ Πόντιοι ( = θαλασσινοί παρά τῷ Εὐξείνῳ Πόντῳ) Ἕλληνες εἶναι ἀναπόσπαστο καί γεραρό τμῆμα του/της.

   Μιᾶς καί ἀνέφερες τόν Ἴωνα Δραγούμη, ἐπειδή τυχαίνει νά ἔχω διαβάσει τά ἅπαντά του, σέ πληροφορῶ ὅτι ἐθνικιστής ἦταν μέχρι περίπου τό 1913. Ἀργότερα ἄλλάξε, δυστυχῶς, μυαλά. Ἂν εἶσαι καλοπροαίρετος, googlαρε «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΣΛΑΒΟΣ, ΑΘΕΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ», καί διάβασε σχετικῶς, γιά νά εἶσαι ἐνήμερος, καί νά μή ἀναπαράγῃς μισές ἀλήθεις καί πλήρεις ἀνακρίβειες._

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ