Quantcast

http://picasion.com/

Οι Πανελλήνιες πάνε για Ιούλιο ή Σεπτέμβριο - Ματαιώνονται οι παρελάσεις

Για την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων στη χώρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί η περίοδος αναστολής της λειτουργίας τους. «Δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Θα ακούμε τους ειδικούς και θα πορευόμαστε με βάση τα όσα μας λένε, όπως έχει συμβεί και έως τώρα», ανέφερε αρχικά. «Στο διάστημα των 14 ημερών όπου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, οι ειδικοί θα αναλύουν, θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα δούμε αν θα υπάρξει επιμήκυνση της αναστολής. Αυτήν την στιγμή η απόφαση ισχύει ως τις 24 Μαρτίου», τόνισε.

«Για το σχολείο, εφόσον μιλάμε για μια αναστολή λειτουργίας δύο - τριών εβδομάδων, τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, θα γίνουν με ήπιο τρόπο. Αναμόρφωση των διδακτικών ωρών, μείωση της διάρκειας σε 35 λεπτά, πιο εντατική διαδικασία μάθησης και περικοπή των περιπάτων».

«Αν πάμε σε μεγαλύτερη αναστολή τότε υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους, μείωση της διδακτικής ύλης και, ναι, υπάρχει ενδεχόμενο μετακύλισης των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν θα χαθούν όμως οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Ιούλιο ή Σεπτέμβριο οι Πανελλαδικές

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές τον Ιούλιο, σε περίπτωση που παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Αν ωστόσο κριθεί ότι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τότε ενδέχεται οι Πανελλαδικές να μετακυλισθούν για τον Σεπτέμβριο.

Εξετάζεται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήδη εξετάζεται για τα πανεπιστήμια και είμαστε σε επαφή μαζί τους, έχουμε κάνει ενέργειες για να γίνει ό,τι χρειάζεται. Ενώ, για τα σχολεία έχουμε βάλει σε προτεραιότητα την τρίτη λυκείου. Κάνουμε ήδη δοκιμαστικά αναφορικά με τη χρήση ενός δικτύου για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μέσω διαδικτύου».

Θα ματαιωθούν οι παρελάσεις

Όσον αφορά στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να ματαιωθούν, ενώ κλείνοντας έστειλε κι ένα μήνυμα προς μαθητές και φοιτητές. «Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες. Να παίρνουμε ατομικά μέτρα προστασίας, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην μη εξάπλωση του ιού» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ