Quantcast

http://picasion.com/

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη»

Συνάντηση Σεβασμιωτατου με φορείς υγείας ενόψει του κορωνοϊού
Την Τρίτη 10 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας από τον διοικητή των νοσοκομειακών
μονάδων Ημαθίας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και από τον Πρόεδρο και μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αναγκαιότητα λήψης των απαραίτητων μέτρων. Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε πως το νοσοκομείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα να δεχθεί πιθανά κρούσματα.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ε.Ε.Σ. Βέροιας, τόνισε πως ο Ε.Ε.Σ. θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή όπως άλλωστε πάντοτε έπραττε όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης του Νοσοκομείου. 
Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον διοικητή για την ενημέρωση και τα μέλη του Ε.Ε.Σ. επεσήμανε πως η στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως με κάθε μέσο είναι δεδομένη.
Η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ενημερώσει τους πιστούς και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος ο Σεβασμιώτατος, τόνισε ότι χρειάζεται σύνεση και όχι φόβος, με πίστη στον Θεό αλλά και με εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη θα αντιμετωπιστεί η επιδημία.

13 σχόλια:

  1. Αν με αυτά που λέει ο δεσποτας κ κάθε δεσποτας πρέπει να επαναπαυτουμε χαμένο το έχουμε αν είναι έτσι όπως τα λένε πιστι κ δεν θα πάθουμε τίποτα γιατί όσοι πήγαν στους Αγίους τόπους στην καρδιά της Ορθοδοξίας ήρθαν με τον κορονοιο; Δεν τους προφύλαξε η πίστη κ μεταδόθηκε έτσι ραγδαία αφήστε τα αυτά κ προφυλαχτητε αφήστε τους αγιασμούς κ τις κοινωνίες προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα τήν δουλειά σου. Γιά πράγματα τῶν ὁποίων δέν ἔχεις πεῖρα καί γνῶσι μήν γράφῃς. Ἡ Θεία Κοινωνία (πρώτιστα) ἀλλά καἱ ὁ ἁγιασμός δέν μεταδίδουν κανένα μικρόβιο/ἴωσι/μολυσμό. Τό δεύτερο θά μποροῦσε νά το διαπιστώσῃ καί ἕνας ἄπιστος, ἀλλά οἱ ἄθεοι εἶστε πολύ ἐγωϊστές, καί ἀμφισβητῆτε κάθε θαῦμα, ἀκόμη καί ἂν γίνεται μπροστά στά μάτια σας._

      Διαγραφή
    2. Καλο μεσαιωνα Demetrios Hadjinicolaou

      Διαγραφή
  2. EAN H THYA KYNINIA METEDIDE MIKROBIA OI PAPPASES THA EPREPE NA EXOUNE PETHANH 100 FORES,,,O XRHSTOS MAS DYNH MONO XARH ME THN KYNONIA KAI ZOH EONIO,,,,ALIMONO SE AUTOUS POU SKEUTONTE LATHOS ,O XRHSTOS MAS NA TOUS ELEHSH ,,OTAN MATALABUNE OI PHSTOI O IEREAS TOU XRHSTO MAS KANH KATALISH THS THYAS KYNINIA,,,EXOUNE KYNONISOI ME FYMATIOSH .LEPRA ,KARKINO,EITS, KTL ,,POSES FORES THA PETHANANE OI IEROIS POSES ??????? 100 TO LIGOTERO ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αιτσυ ινε φιλτατεε υ ιλλουμινατοι κε υ ευρεοι τον εφτιαξαν τον υιο

      Διαγραφή
  3. Η μονοθειστικη πλανη καθιστα τον ανθρωπο τυφλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πάντα έχουμε και τους άθεους-κομμουνιστές που ψάχνουν ευκαιρία να λοιδορήσουν τον Χριστιανισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόοοοοσα χρόνια, κοινωνούν οι ιερείς στα νοσοκομεία ετοιμοθάνατους, με χίλια-δυο θανατηφόρα μικρόβια και δεν κόλλησε κανένας απ'αυτούς, στις γιορτές η ίδια λαβίδα κοινωνεί κατά εκατοντάδες, που υπάρχουν και γριπωμένοι, κανένα παιδάκι, ή ιερέας δεν αρρώστησε.
    Άθεοι, κοιτάξτε την δικιά σας αρρώστια και ελάτε στην ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΉ ΠΙΣΤΗ του ζώντος Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως ξέρεις ότι δεν κόλλησε κάνεις ; Επειδή δεν το έμαθες εσύ ;

      Διαγραφή
    2. Και συ που ξέρεις ότι υπάρχει κορονοϊός, τον είδες? Μπορεί να είναι ένα παγκόσμιο φιάσκο των εβραιωμασόνων. Τελικά, όλα είναι θέμα πίστης.

      Διαγραφή
  6. «Πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη», καλή για ευχή συμβιβάζει τα πράγματα λεκτικά. Όταν όμως έρθουν σε αντίθεση μεταξύ τους τότε τι γίνεται; Όταν η επιστήμη λέει κλειστά σχολεία, Πανεπιστήμια,ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια κλπ η εκκλησίες τι θα κάνουν θα παραμείνουν ανοιχτές ; θα διαλέξουν την πίστη ή την επιστήμη ; όταν η επιστήμη λέει όχι σε χειραψίες, ασπασμούς, αγκαλιές, κλπ η εκκλησίες τι θα κάνουν θα κοινωνούν τον κόσμο από το ίδιο κουτάλι ή όχι ; θα διαλέξουν την πίστη ή την επιστήμη ;
    πόσο δύσκολο είναι να ανασταλεί η διαδικασία της θείας κοινωνίας (εναρμονιζόμενοι με την επιστήμη), για λίγο (όποιος για λόγους αρρώστιας κλπ θέλει ας τον κοινωνούν), τους άλλους όταν ηρεμήσουν τα πράγματα. Δεν θα πάνε όλοι στην κόλαση με 1-2 μήνες χωρίς κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Και όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και σου λέει σε 2-3 μήνες, "τέζα", "καμπούτ", τότε τι γίνεται ρε φίλε? Το πιο είναι ανώτερο από τα δύο φαίνεται από τα χιλιάδες τάματα σε όλες τις εικόνες. Απλά, μετά από το επιστημονικό "καπούτ", αναλαμβάνει η ανωτερότητα του Κυρίου.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ