Quantcast

http://picasion.com/

Δικηγορικός Σύλλογος: «Ζητάμε μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση»

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Οι Δικηγόροι πολύ έγκαιρα, πριν είκοσι ημέρες, στα πλαίσια και της κοινωνικής αποστολής του κλάδου, ζητήσαμε από την Πολιτεία να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού,
ιδίως στο χώρο των Δικαστηρίων, όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών. Παράλληλα, συμβάλλαμε, με δαπάνες του Συλλόγου μας, στην προμήθεια αναγκαίου ιατρικού και φαρμακευτικού εξοπλισμού. Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή ενός πολέμου με αόρατο, όπως λένε, εχθρό και βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα. Δεν είχαμε την πρόθεση μέσα στα δύσκολα να θέσουμε ζητήματα οικονομικού περιεχομένου. 

Όμως, ο δικηγορικός κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα από υπέρμετρες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις τα τελευταία χρόνια, όπως η ίδια η Κυβέρνηση έχει ομολογήσει, καθώς και από την οικονομική ασφυξία της μακροχρόνιας μνημονιακής περιόδου. Οι Δικηγόροι σήμερα δοκιμάζονται το ίδιο με οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων, ένα μεγάλο δε τμήμα αυτών όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, αλλά αντιμετωπίζει και κίνδυνο βιοπορισμού, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Για το δικηγορικό σώμα, που διαχρονικά επιδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία, η εξαίρεσή του από μέτρα στήριξης δεν είναι πρωτίστως θέμα οικονομικό, αλλά κυρίως ηθικό και ζήτημα αξιοπρέπειας, ταυτόχρονα δε και θεσμικό, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο του Δικηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, στην Κυβέρνηση επέλεξαν συνειδητά και αιφνίδια να αντιμετωπίσουν τους Δικηγόρους ως επαγγελματίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να τους διαχωρίσουν δυσμενώς από τους υπόλοιπους. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από το δικηγορικό σώμα γιατί δεν υπάρχει ούτε νόμιμη ούτε ηθική βάση. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε.

Αντιτιθέμαστε σφόδρα στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη εξαίρεση των Δικηγόρων από τα άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πληττόμενων κλάδων της Οικονομίας. Ζητούμε την υλοποίηση των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών και κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη στήριξη των Δικηγόρων χωρίς διακρίσεις.

Καλούμε τους Δικηγόρους Βουλευτές, και ειδικά του συναδέλφους Βουλευτές της περιφέρειάς μας, που γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, - και τους οποίους ήδη ενημερώσαμε - να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων και να λάβουν δημόσια θέση στο ζήτημα αυτό. Δηλώνουμε ότι είμαστε ένα με τους συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς λαίλαπας που απειλεί την ανθρωπότητα».

12 σχόλια:

  1. προς δικηγορικούς συλλόγους και μη:
    δικαια τα αιτηματα σας,
    ομως οσο ο κοσμος θα γινεται πιο δικαιος, σε λιγα χρονια ακομα και η αντιπροσωπευση θα γινεται απο πρόγραμμα υπολογιστη και η αποφασεις απο μηχανήματα τεχνητής νοημοσύνης.
    όποτε κοιτάξτε με τα μυαλα σας να προσφέρετε στο σύνολο και απο αλλους ρολους, αποτινάσσοντας τις κουμπαριές και το δούλεμα που ρίχνετε στο κοσμακη. ΝΕΜΕΣΙΣ ξερετε
    ΥΓ1 οι δικηγόροι είναι πολλοί για την χωρά μας και η πλειοψηφία μετριότητες.
    ΥΓ2 στην νεα εποχη το να εχεις δικηγορικό γραφείο θα αγουγεται σαν κατι το παρωχημενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ εσεις μετρα στηρίξεις ? τελικα ολοι δημοσιοι υπάλληλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία όλα αυτα,αλλά καμιά κουβέντα για τους ασκούμενους δικηγορους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ 500 ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΑΡΓΑΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δικηγόροι είναι οι μόνοι που ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληρώνονται από τους πελάτες τους πάντα με μετρητά, πάντα με υπέρογκα ποσά, και πάντα χωρίς απόδειξη (μαύρα δηλαδή).....και έχουν την απαίτηση τα λαμόγια να θέλουν και επίδομα ?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάμε οτι ηταν απο τα επαγγελαματα που δεν θελαν τερματικά pos (ισοπολιτεία βλέπεις).
      Εκμεταλευονται
      την άγνοια του πόπολου για να διαιωνίζονται.
      Όμως στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρχαν και νομικοί
      που κάναν αγώνες υπεράσπισης
      των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πανανθρώπινων άξιων..(με ελάχιστες εξαιρέσεις και στο παρόν)

      Διαγραφή
    2. Στον )Ανώνυμος27 Μαρτίου 2020 - 11:00 μ.μ)
      Έχεις δίκιο σε όλα και τώρα κάνουν τους φουκαράδες. Να μπορούν οικονομικά κριτήρια για το επίδομα, όσοι έχουν κάποια περιουσιακά στοιχεία (φαίνονται στην εφορία) να αποκλειστούν, να πάρουν περισσότερα οι νέοι δικηγόροι χωρίς περιουσία.

      Διαγραφή
  6. Η βεροια εχει μονο δικηγόρους και καφετέριες Ε ας τους δώσουν κ αυτούς κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι καημένοι οι δικηγόροι μας....όπως τους βλέπω στην φωτογραφία πράγματι είναι για λύπηση....ο δήμος και η Μητρόπολη προσφέρουν δωρεάν γεύματα και για αυτούς, απλά εκεί που δίνουν τα συσσίτια δεν έχει πάρκινγκ για Τζάγκουαρ Μερσεντές και Μπε-Εμ-Βε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  8. Τι θελετε ρε παιδιά.Απο μια βιλα στον καθενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ΓΝΩΣΤΟΙ κλέφτες δικηγόροι δεν ντρέπεστε να θέλετε να φάτε χρήματα και από τα ψίχουλα ?.....αντί να κάνετε αγώνα αυτά να δοθούν μόνο στους ασκούμενους δικηγόρους που εκμεταλλεύεστε, εσείς επιμένετε να φάτε και από εκεί....σαν δεν ντρέπεστε ?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως καταλάβατε φίλοι δικηγόροι η εκτίμηση του κόσμου είναι δεδομένη.... Αν σας λέει κάτι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ