Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκίνησαν οι Αιμοδοσίες στο ΚΑΠΗ Βέροιας - Ενθαρρυντική η προσέλευση Αιμοδοτών

Με ασφάλεια και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες
Ξεκίνησαν σήμερα οι αιμοδοσίες στο χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ Βέροιας, που θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, παράλληλα με το Τμήμα Αιμοδοσίας εντός του Νοσοκομείου που λειτουργούν κανονικά. Το τελευταίο
διάστημα, παρατηρήθηκε δραματική μείωση των αποθεμάτων αίματος, λόγω της μη προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στα Νοσοκομεία, εξαιτίας του κορωνοϊού. Έτσι, συστήθηκε και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διοργανώνονται αιμοληψίες και σε χώρους εκτός Νοσοκομείων.
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας άνοιξε από σήμερα τον χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ Βέροιας, ώστε να εξυπηρετεί, παράλληλα με το Τμήμα που λειτουργεί κανονικά εντός του Νοσοκομείου, τους εθελοντές αιμοδότες. Οι αιμοληψίες εκτελούνται με ασφάλεια, με τις συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας να είναι απολύτως ελεγχόμενες και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, τόσο για τους αιμοδότες όσο και για το προσωπικό του Τμήματος Αιμοσοδίας.
Κατά την πρώτη μέρα μάλιστα, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, καθώς μέχρι το μεσημέρι, εκδήλωσαν την επιθυμία τους και προσήλθαν περίπου 15 άτομα. Η προσέλευση έγινε ομαλά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έτσι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Έτσι, όσοι εθελοντές αιμοδότες το σκέφτονται... μην διστάζετε! Ελάτε να δώσετε αίμα! Μην αφήσετε το αίμα να «στερέψει»!

Ημέρες και ώρες προσέλευσης των αιμοδοτών:

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: 9:00 - 13:00 
1ο ΚΑΠΗ Βέροιας, Αριστοτέλους 3, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο

Η προσέλευση στο Τμήμα Αιμοδοσίας εντός Νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00 - 20:00
Σάββατο - Κυριακή - αργίες: 10:00 - 13:00

Αιμοδοσία Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας
Πληροφορίες στο τηλ:2331029600










1 σχόλιο:

  1. Δεν παρατηρήθηκε καμμία δραματική μείωση στα αποθέματα. Μην τρομάζετε τον κόσμο. Γνωστός μου ,μου είπε ότι ίσα ίσα , την τελευταία βδομάδα τα αποθέματα ήταν άνω του μέσου όρου και δεδομένου ότι δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία, το σύνολο των φιαλών είναι υπεραρκετό για πάρα πολύ χρονικό διάστημα. Οι αιμοληψιες άρχισαν για προληπτικούς λόγους , για τα μελλοντικά προβλήματα που ίσως εμφανισθούν. Είναι υπερβολικά πιθανόν proactive μέτρο. Πιθανότατα , οι περισσότερες φιάλες θα ιδρύσουν προς Θεσσαλονίκη (καλό βέβαια είναι κι αυτό). Σε κανένα μήνα όταν θα υπάρξει πιθανόν το πρόβλημα που προβλέπουν, τότε ίσως δεν θα έχουμε πολλούς διαθέσιμους αιμοδότες γιατί θα έχουν δώσει πολυαριθμοι ήδη! Το κάθε μέτρο πρέπει να παίρνεται στην ώρα του!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ