Quantcast

http://picasion.com/

Έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας: Κλείνουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα

73 νέα κρούσματα - 190 στο σύνολο - Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά
Νέα αυστηρότατα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας λόγω κορωνοϊού, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως σήμερα εντοπίστηκαν 73 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 190. Από αυτά, τα 36 είναι υπό διερεύνηση, τα 11 είναι «ορφανά», ενώ 5 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, αποφασίστηκε η επέκταση των μέτρων προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού, πρώτον, γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα κάτι που αυξάνει την επικινδυνότητα και δεύτερον, γιατί τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόρδας ενημέρωσε για τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων και ανακοίνωση τα νέα μέτρα που αποφασίστηκα, για τη μείωση της διασποράς της νόσου. 

Έτσι αποφασίστηκε να κλείσουν:
- Όλα τα εμπορικά κέντρα
- Όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες
- Όλη η εστίαση (οτιδήποτε έχει καθίσματα), εκτός delivery και take away
- Βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
- Οι αθλητικές εγκαταστάσεις (εκτός των ανοιχτών χώρων για μεμονωμένη άθληση)
- Τα κέντρα αισθητικής

Παραμένουν ανοιχτά:
- Τα τρόφιμα, super market και όλη η εφοδιαστική αλυσίδα
- Το λιανεμπόριο, ειδικά ότι αφορά τρόφιμα, φούρνους, ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα)
- Τα φαρμακεία
- Οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

Τέλος, λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ειδικά αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή.

6 σχόλια:

  1. Ευτυχώς στην Τουρκία είναι καλύτερα τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους μονο ετσι θα καταλαβουν μερικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τι γίνεται που έχουμε να κάνουμε με κόσμο από το οποιοδήποτε μέρος του νόμου Ημαθίας και έρχονται ηλικίες πάνω από 35 χρόνον του 80%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταστροφή, όπως με τα ολέθρια μνημόνια. Η ζημία που προκαλούν αυτά τα αψυχολόγητα μέτρα, υποτίθεται, προστασίας, είναι πολλαπλάσια από το όποιο πιθανό, εικαζόμενο/προσδοκώμενο όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ναρκωτικά παίρνεις να μας πεις.

      Διαγραφή
    2. Κι εσύ δημόσιος υπάλληλος; Μπράβο, μπράβο! Να ξέρεις όμως ότι θα ματώσετε κι εσείς. Έρχεται το επόμενο ταμείο «αλληλεγγύης» - τσεκούρι στις αποδοχές σας λόγω κορωνοϊού. Θα είναι μακρύ και φαρδύ το αγγούρι, και καθόλου δροσιστικό.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ