Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

74 νέα κρούσματα και 28 νεκροί - Έφτασαν 11 τόνοι υγειονομικό υλικό από τα Αραβικά Εμιράτα

Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 892. Από τα συνολικά 966 κρούσματα, οι 66 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με τους 65 διασωληνωμένους, ενώ 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 73 έτη, 23 άνδρες και 5 γυναίκες. Επίσης, έκανε γνωστό πως 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 13477 διαγνωστικά τεστ, ενώ ο ΕΟΔΥ ενίσχυσε τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής αναφέρθηκε στα τεστ αντισωμάτων για την ανίχνευση του κορωνοϊού, λέγοντας πως στη μάχη με τον ιό θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα, τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της επιδημίας. Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά.

Κάποιες περιοχές της χώρας μας υποφέρουν περισσότερο και κάποιες θα ακολουθήσουν αν δεν συνεχίσουμε την τήρηση των μέτρων, υπενθύμισε, ενώ στα καλά νέα της ημέρας είπε πως «Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, όπως οι 4 συμπολίτες μας που έχουν αποσωληνωθεί και η νέα μητέρα με το μωρό της που πήραν εξιτήριο. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται». 

Τόνισε την ανάγκη τήρησης της αυστηρής καραντίνας από τους ανθρώπους που επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. «Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του», σημείωσε.

Σύμφωνα με μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι θα είχαμε 40.000.000 θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Η Κίνα έκλεισε σήμερα τα σύνορά της φοβούμενη νέο κύμα από εισαγόμενα κρούσματα, καθώς είναι ιός που μεταδίδεται πολύ γρήγορα, ανέφερε, ενώ ολοκλήρωσε την ενημέρωση λέγοντας πως «Γρήγορη, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων γλυτώνει σήμερα την πατρίδα μας».

Χαρδαλιάς: Λάβαμε 11 τόνους υγειονομικό υλικό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλίας, τόνισε τη σημασία να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες, ενώ ανακοίνωσε πως χθες έφτασαν στην χώρα μας με ειδική πτήση, 11 τόνοι ιατρικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά, που θα διανεμηθούν το επόμενο 24ωρο στα Νοσοκομεία της χώρας.


Στην επιβολή περισσότερων προστίμων και την αυστηρή τήρηση των μέτρων αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως «Δεν το ζητάμε, το απαιτεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη, κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας». Επίσης, αναφερόμενος σε κάποιους -λίγους- συμπολίτες μας που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος, σχολίασε πως «κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας».

1 σχόλιο:

  1. Μενουμε Σπιτι!!! (Πριν μας παρουν το σπιτι απ τα νεα μετρα που ρχονται..Αντιο Ελλαδα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ