Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

71 νέα κρούσματα και 26 νεκροί - «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας»

Ξεκάθαρη η αναγκαιότητα λήψης των μέτρων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 892. Από τα συνολικά 892 κρούσματα, οι 57 βρίσκονται στη ΜΕΘ και οι 54 διασωληνωμένοι, ενώ 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 73 έτη. Επίσης, έκανε γνωστό πως 42 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Αναφερόμενος στην εξάπλωση του κορωνοϊού, είπε πως ο ιός δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης και δεν έχουμε πορεία Ιταλίας αλλά τόνισε πως δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο. «Είμαστε μέσα στη μάχη και αν τα μέτρα αρθούν, θα παρουσιάσουμε ανάλογη πορεία». Μάλιστα, με αφορμή την περίπτωση του θανάτου του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ανέφερε πως, σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στους νέους ανθρώπους, όπως πχ η θρόμβωση που παρουσιάστηκε σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης, σημείωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.

Σχετικά με την εποχική γρίπη, είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε 97 θανάτους.

Κλείνοντας, τόνισε πως παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Χαρδαλιάς: 72 παραβάσεις καραντίνας - Σαρωτικοί οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες
Ξεκάθαρη χαρακτήρισε την αναγκαιότητα λήψης των μέτρων, όπως έχει δείξει η εμπειρία των τελευταίων ημερών. Η κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία. «Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, έκανε νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αναφορικά με όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας πως ο περιορισμός δεν ισχύει, μόνο σε περίπτωση μετάβασης για την άσκηση των καθηκόντων τους. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρειάζεται η σχετική βεβαίωση.

Σχετικά με τους ελέγχους της Αστυνομίας στα άτομα που βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα, είπε πως 5.824 πολίτες βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό σε όλη τη χώρα και πως στους 1116 ελέγχους που έγιναν, βρέθηκαν 72 παραβάτες, όπου τους βεβαιώθηκε το σχετικό πρόστιμο, ενώ προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί το επόμενο τριήμερο. «Όσο πιο πειθαρχημένοι είμαστε στα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στις ζωές μας, αγκαλιά με όσους αγαπάμε. Δεν χαλαρώνουμε, μένουμε σπίτι».

2 σχόλια:

  1. Για τα λεοφωρεια. Που ειναι γεματα με λαθρομετανάστες και περνάνε απο την βεροια καθε βραδυ... Δεν λετε κατι... Φοβασται μην σας πει ο παπαρης ρατσιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ