Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν τους νεκρούς τους οι Βεροιώτες στο πρώτο Ψυχοσάββατο του 2020

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του 2020 σήμερα και πολλοί ήταν οι Βεροιώτες που προσήλθαν στα κοιμητήρια της πόλης για να προσευχηθούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο κοντινά. Πολύς ήταν ο κόσμος που πηγαινοερχόταν από νωρίς το πρωί στα νεκροταφεία της
Βέροιας, κρατώντας οι περισσότεροι κουτιά με κόλλυβα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη γύρω στις 11, όπου και τελέστηκε το μνημόσυνο για τους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες στο στρατιωτικό νεκροταφείο, παρουσία των στρατιωτικών, αστυνομικών, πολιτικών και τοπικών αρχών (δείτε εδώ).
Από νωρίς στο σημείο και αστυνομικές δυνάμεις, τόσο για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας λόγω της πολυκοσμίας, όσο και για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Οι συγγενείς των κεκοιμημένων, περιποιήθηκαν τους τάφους των νεκρών τους, έφεραν φρέσκα λουλούδια, τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη τους και όπως θέλει και η παράδοση, πρόσφεραν τα κόλλυβα στον κόσμο, τα οποία είχαν διαβαστεί στον Εσπερινό της Παρασκευής ή στη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ