Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μνημόσυνο πεσόντων το Ψυχοσάββατο στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Βέροιας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου (Ψυχοσάββατο) 22 Φεβρουαρίου 2020 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των υπέρ πατρίδας πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών. Την δέηση τέλεσε ο
πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας. Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, το προσκλητήριο νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων και απόδοση τιμών από το στρατιωτικό άγημα. 
Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν επίσης, ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μαρτζώκας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, η Νίκη Καρατζιούλα ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδροι και μέλη του ΔΣ Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γυναίκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.
Πριν το πέρας της τελετής, οι εκκλησιαστικές, στρατιωτικές, πολιτικές, αστυνομικές και τοπικές Αρχές εναπόθεσαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο στους τάφους των πεσόντων. Στάθηκαν δε με συγκίνηση στον τάφο του Μιχαήλ Σούμπουρου, του Βεροιώτη λοχία που έπεσε στα 21 του χρόνια υπηρετώντας την πατρίδα, σε αποστολή του ΟΗΕ στη Σομαλία, αφήνοντας από ένα κόκκινο γαρύφαλλο και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τον ήρωα υιό της, στην μητέρα του που ήταν παρούσα.

Δείτε φωτογραφίες:

























































2 σχόλια:

  1. Αυτή η γελοία μόδα με τα κόκκινα γαρύφαλλα πόθεν προέκυψε; Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι που βρίσκονται εκεί θαμμένοι είναι πεσόντες Ήρωες του Εθνικού Στρατού, που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους εαμοβούλγαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ