Quantcast

http://picasion.com/

Οικογένειες Ρομά μεταφέρονται από το Εργοχώρι σε σπίτια της Βέροιας

Με επιδότηση ενοικίου και λογαριασμών ΔΕΚΟ από τον δήμο
Η ένταξη του δήμου Βέροιας στη δράση «Επιδότηση Ενοικίου» και το πρόγραμμα «Κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων κοινοτήτων όπως οι Ρομά», αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά στη μετεγκατάσταση οικογενειών Ρομά από τους οικισμούς τους, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με δικαιούχους τους δήμους που διαθέτουν Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά. Σε αυτούς τους δήμους ανήκει και ο δήμος Βέροιας, που έπειτα από τη σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα δηλώσει τη πρόθεσή του για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την μεταφορά 8 με 10 οικογενειών Ρομά από τον οικισμό στο Εργοχώρι, σε κάποια στέγη στον αστικό ιστό. Ο δήμος, μέσω του προγράμματος, θα χρηματοδοτήσει τις οικογένειες των Ρομά τόσο για την καταβολή του ενοικίου όσο και για πάγια λειτουργικά έξοδα, όπως λογαριασμούς ρεύματος, νερού κτλ. Η χρηματοδότηση θα ισχύει για 3 χρόνια, με την προϋπόθεση να αναλάβουν μόνοι τους τα έξοδα με την πάροδο των τριών ετών.

Η πρόταση ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων, πλην της παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια».
«Θεωρούμε ότι θα είναι θετικό για την πόλη να φύγουν οι λίγες οικογένειες των Ρομά από εκεί και να μπούνε σε σπίτια. Απαραίτητη προϋπόθεση να εκμεταλλευτούμε όλους τους πόρους για τη βελτίωση συνθηκών των ιδίων αλλά και των περίοικων», ανέφερε ο Δήμαρχος.

«Καλό ακούγεται αλλά... ασπιρίνη. Τα τόσα χρόνια που ασχολείται η Ε.Ε., δεν έχω δει αποτέλεσμα», ανέφερε ο Γιώργος Γουλτίδης.

«Πρέπει να δούμε και ποιες οικογένειες αφορά. Θα φύγουν από ένα γκέτο και θα έρθουν στον αστικό ιστό, ενώ είναι διαφορετικά μαθημένοι. Θα προτιμούσα να έρθουν όσοι είναι ήδη ενεργοποιημένοι».

«Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Είχα άριστη συνεννόηση και συνεργασία όλα τα χρόνια που ήμουν υπάλληλος του δήμου. Χιλιάδες Ρομά ενσωματώθηκαν στις κοινωνίες ανά την Ελλάδα. Αρνητική ψήφος, δεν βοηθάει στην κοινωνική ομάδα να ζήσει με πιο αξιοπρεπείς όρους», ανέφερε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης.

«Να αφήσουμε πίσω μας την άρνηση γιατί δε θα βοηθήσει και δε θα επιλύσει προβλήματα. Με τη μετακίνηση πετυχαίνουμε αποσυμφόρηση της περιοχής Εργοχωρίου που επιβαρύνεται και εξάλειψη της γκετοποίησης που συμβάλλει στην παραβατικότητα. Θα βοηθήσει εμάς, αυτούς και την περιοχή», ανέφερε ο Θανάσης Δέλλας.

«Στόχος όχι μόνο οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά και η ενσωμάτωση, καθώς να φύγουν και όλες οι οικογένειες από εκεί», ανέφερε ο Θεόφιλος Κορωνάς.

24 σχόλια:

  1. Η αρχη του τελους...Παει αυτο ηταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι συνθηκες εκει απαραδεκτες για ευρωπη 2020 και για την πολη μας. Αλλα δεν θα βρεθει οχι διαμερισμα προς ενοικιαση ( δες κατεδάφιση ) αλλά ούτε παράγκα!
    Καλύτερα ψάξτε για άλλες λύσεις γιατί αυτή δεν ειναι λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο μαλακιες αποφασιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν θελετε να ενταχνουν οι ρομα στην κοινωνια παρτε τους στο δημο για δουλεια διωξτε τους σημερινουσ μονιμουσ και τα επιδοματα των ρομα δωστε τα σ΄ουρουσ που θα διωξετε.
    για να δουμε θα θελουν δουλεια οι ρομα;
    καλα καρασια.
    μια χαρα ειναι
    απο παντου περνουν και κλεβουν κιολας .. ασε την διακινηση την μεγαλη μπιζνα.
    να τους βαλουμε και σεδιαμερισματα.
    να δω συνελευση πολυκατοικιασ μαζι με αυτουσ και τι αλλο.
    ρε που πεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδαμε και την προκοπη με το σχολειο που τους φτιαξατε πριν απο μερικα χρονια απεναντι απο τον καταυλισμο. Σε μερικους μηνες οτι μεταλλικο αντικειμενο υπηρχε πηγε για σκραπ μεχρι και τις τουαλετες εκλεψαν. Δεν θα γινουν ανθρωποι ποτε διοτι δεν το επιθυμουν. Η ανομια εχει και τα οφελη της. Χαμενο χρημα και κοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λίγο θα κυκλοφορούν μόνο γύφτοι και αδέσποτα στην όμορφη πόλη.Εδω στη Βέροια ποτέ θα βγάλετε αφίσες για το καρναβάλι της Νάουσας;ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από 3 χρόνια που θα έχετε σπαταλησει τους δημοτικούς πόρους που πληρώνουν οι βεροιωτες για έργα, περιμένετε να αναλάβουν οι γύφτοι τα έξοδα; Για να μην πω για το πως θα καταντησουν τα σπίτια που θα μείνουν. Γι αυτό η Βέροια έπιασε πατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μέτρο αυτό έπρεπε να έχει παρθεί τουλάχιστον 10 χρονιά πριν. Από τη Χαρούλα ακόμη. Αποδείχθηκε λάθος το τότε κτίριο απέναντί τους. Πάντως και αυτό θα αποδειχθεί λάθος αν δεν συνοδευτεί από κάποιου είδους εργασία, διότι όπως είπε και κάποιος Σοσιαλιστής παλαιότερα, αν κάποιος δεν έχει εργασία περιθωριοποιείται, άρα αν δεν δουλέψουν με κάποιο τρόπο θα είναι Ρομά άνεργοι που θα συνεχίσουν να είναι παραβατικοί, απλά θα είναι σπιτωμένοι. Ακόμη θα πρέπει να συνοδευτεί το πρόγραμμα από κάποιες "δικλίδες ασφαλείας", όπως αν κάνουν κάποια παράβαση σοβαρή ή αν δεν πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο να μην δικαιούνται το πρόγραμμα και να αποβάλλονται.
    Να δεις τότε πως πιέζονται και σιγά σιγά στρώνουν όσο γίνεται .
    Όσο για δουλειά θα μπορούσε να τους δοθεί "τρόπον τινά" κάποιο μέρος της ανακύκλωσης υπό προϋποθέσεις, ώστε να έχουν ένα εισόδημα νόμιμο για να ζήσουν, έτσι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ;;; ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΟΥ;;;
      ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΝΑΙ! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(;;;;) ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

      Διαγραφή
    2. να τους βαλουν και διαχειριστές στην οικοδομη.
      για κουνατε ρε το κεφαλι σας λιγακι εκει στην περιφέρεια και στο δημο.

      Διαγραφή
  9. Τι δουλειά και μαλακιες λετε ρε για αυτους τους αχρηστους,που ζουν εις βαρος ολον τον άλλον ανθρώπων..!!που τριγυρνάν ολοι μερα και το βραδι κλεβουν...να γινουν (άνθρωποι)αυτοι?? Που εκμεταλλεύονται ακομα και τα ίδια τους τα παιδια...χαχαχα..ρε σεις??κοιταξτε τα λεφτα αυτα που θα δωσετε για αυτους,να τα δωσετε σε ανθρωπους που τα εχουν αναγκη προσφέροντάς δουλεια στον δημο,για να μπορεσουν να πληρωσουν τους φορους απο τα δημοτικα τελη που τους αναλογούν και να τα ξαναπαρετε πισω...βγαλατε τετοια Ανακοίνωση ρε ξεφτιλες...δεν ντρέπεστε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός ο παιχτης ο δήμαρχος και καλά δεν έχει καθόλου μυαλο. Έκανε και τους ρομα ανθρώπους. Μια βρεγμένη σανίδα θέλει και όλη μέρα ξύλο.. Έχουν φαει τα λεφτά. Και έκανε και αυτούς μάγκες. Κυκλοφορεί με την κοιλιά σαν τν βασίλισσα ο ξεφτίλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν φτωχές οικογένειες που παλεύουν να πληρώσουν ενοίκιο,ΔΕΗ κλπ
    γιατί πρέπει να δίνουμε τόση βαρύτητα στους ΡΟΜΑ δεν καταλαβαίνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εμένα που κάθε τέλος του μήνα, όταν έρχεται η πραμάτεια, περνάω μπροστά από τις παράγκες και τα τσαντήρια και βάζω στο διαπασών τη μουσική στο stereo του αυτοκινήτου και θα πρέπει τώρα να τους ψάχνω μέσα στους δρόμους της Βέροιας, δεν με σκέφτεστε; Πάλι θα ταλαιπωρούμαι;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σταματήστε την γκρίνια επιτέλους. Είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια απογκετοποίησης μετά από πολλά χρόνια. Ας ελπίσουμε να πετυχει και για αυτούς και για εμάς. Μπράβο στον δήμαρχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ δινεις προς ενοικίαση το διαμερισμα σου;;;

      Διαγραφή
  14. Οι γυφτοι αποτελούν για την κοινωνία ότι τα καρκινικά κύτταρα για τον άνθρωπο.
    Δείτε τα αστυνομικά δελτία καθημερινά.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπερβολες, αλλα και οι ρομα εχουν ξεπερασει ολα τα ορια. αυτο με τα διαμερισματα δεν ειναι λυση.

      Διαγραφή
  15. Κριμα στους ανθρώπους που θα εγκατασταθούν δίπλα τους οι γυφτοι. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημαρχε σοβαρεψου!
    Για δε σε βλεπω να ξαναβγαινεις αλλη τετραετια και εσυ και οι υπολοιποι με τετοια μυαλα!
    Τα λεφτα απο τους δημοτικους πορους βαλτε τα για κανενα παρκινγκ για τους δημοτες που εχει γινει αχουρι η πολη και φτιαξτε τη πλατεια ορολογιου (ρακτιβαν) που γελανε κ οι κοτες με τη κατασταση της διχως ουτε καν με ενα ωραιο ρολοι!!
    Και αν θελετε να βοηθησουμε τους γυφτους...αλλες 2-3 αναβαθμισμενες φυλακες και λυθηκε το προβλημα γιατι ο κοσμος κλαιει εχει αγανακτησει απο τις κλοπες που γινονται σε καθημερινη βαση απο τα παρασιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρόνοια, επιδόματα, κλέφτες, εγκληματίες, φθορά για τον δήμο και εις βάρος των πολιτών. Αυτά τα δείγματα μας έχουν δώσει στην τρανταχτή πλειοψηφία τους δεκάδες χρόνια τώρα, όμως βλέπεις τα ψηφαλακια και τα ταξηματα είναι πολλά. Θλίβομαι και νευριάζω. Τι οχετός κατάντησε αυτή η χώρα να νοιαζόμαστε μόνο για γύφτους και λάθρο. Μπράβο στον Τζιτζικωστα και στην δημαρχαρα μας και σε όσους το ψήφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΑ ΕΠΙΠΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δήμαρχε παρε τους όλους στην γειτονιά σου,στο σπίτι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τους έχουμε στην πολυκατοικία μας εδώ και 2 μήνες περίπου. Δράμα η κατάσταση, δεν τους κουνάει τώρα κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ