Quantcast

http://picasion.com/

«Βόμβες» Καμπούρη για προεκλογικές συμφωνίες πίσω από την παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου

Ανοικτή επιστολή παραίτησης από αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. της ΚΕΠΑ εξέδωσε ο επί σειρά ετών διευθυντής της, Γιάννης Καμπούρης. Ο λόγος είναι η, όπως αναφέρει, "σκαναδαλώδης" απόφαση παραχώρησης του αρχοντικού Σαράφογλου, την οποία αποδίδει σε "προεκλογική συμφωνία".
Διαβάστε αναλυτικά την ανοικτή επιστολή: 

Δήμος Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων και εκλογές, όταν «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο».

Μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Βέροιας να προχωρήσει σε πρώτο στάδιο στην παραχώρηση του κτιρίου Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων, παραιτήθηκα από αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΚΕΠΑ.

Σημειώνω ότι κανείς από το ΔΣ δε γνώριζε για την απόφαση αυτή και από όσο γνωρίζω ούτε καν ο πρόεδρος της, με εξαίρεση τα τρία μέλη του ΔΣ που τυχαίνει να είναι αντιδήμαρχοι και μετείχαν στην εν λόγω διαδικασία (το συγκεκριμένο κτίριο είναι παραχωρημένο κατά χρήση στην ΚΕΠΑ με απόφαση του ΔΣ του Δήμου).


Γιατί όμως αυτή η μυστικοπάθεια και προκλητική έως «σκανδαλώδης» εύνοια του Λυκείου Ελληνίδων;


Γιατί πίσω της κρύβεται μια προεκλογική συμφωνία που τώρα υλοποιείται. Απλά να παρατηρήσει κανείς ότι στο ΔΣ της ΚΕΠΑ και συμμέτοχος της απόφασης της εκτελεστικής είναι αντιδήμαρχος, του οποίου η σύζυγος δραστηριοποιείται στο Λύκειο. Κάπως έτσι έγινε ο "αρραβώνας" και ο εν λόγω αντιδήμαρχος πήρε θέση στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου κλπ, κλπ για να φτάσουμε στην απόφαση αυτή. Αυτά ως απάντηση στην αφελή απορία γιατί αυτή η μυστικοπάθεια και γιατί στο λύκειο και όχι σε άλλο σύλλογο.

Στην ουσία με αυτή την επιλογή η πόλη μας χάνει την τελευταία ευκαιρία της να αποκτήσει ένα όχι μόνο τύποις, αλλά και κατ' ουσία λαογραφικό μουσείο. Γεμίζουμε μικρά και χωρίς εμβέλεια λαογραφικά "μουσεία", έτσι το λύκειο θα έχει το δικό του, η Εύξεινος το δικό της, οι Μικρασιάτικες το δικό τους και πάει λέγοντας. Γιατί ένα μουσείο για να είναι μουσείο έχει προϋποθέσεις που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να σηκώσει το Λύκειο και ας λένε το αντίθετο και δεν έχω καμιά αντίρρηση και προκαλώ να το συζητήσουμε δημόσια με βάση το υφιστάμενο περί μουσείων νομικό πλαίσιο.


Και είναι τόσο σημαντικό να είναι πραγματικό μουσείο και όχι ένα εκθετήριο που θα το ονομάζουμε μουσείο; Ναι είναι κακό γιατί εν γνώση μας θα δουλεύουμε τον κόσμο που θα έρχεται να δει ένα μουσείο που όμως δεν θα είναι μουσείο.


Έτσι το σοβαρό κοινό που σε αυτό οφείλουμε να απευθυνόμαστε, θα μας γυρίσει την πλάτη και καλά θα κάνει. Και τέλος γιατί η Βέροια μπορεί και πρέπει να έχει επιτέλους ένα αξιοπρεπές και καθόλα πλήρες λαογραφικό μουσείο, το οφείλει στην ιστορία της!

Και αναρωτιόμουν εγώ ο αφελής τόσο καιρό, μα γιατί δεν αποφασίζουν να δώσουν έστω και τμηματικά κάποια χρήματα για να ολοκληρωθεί το μουσείο, γιατί είχαν το σκοπό τους και η δική μου παρουσία μάλλον τους χαλούσε τα σχέδια. Εδώ αρνούνται πεισματικά να κάνουν μελέτη ολοκλήρωσης του εδώ και χρόνια, για να εκτιμήσουμε το πραγματικό της κόστος, που εκτιμώ ότι δεν είναι απαγορευτικό για τις δυνατότητες του Δήμου. Και πρέπει να θυμίσω ότι αυτή η ιστορία κρατά πάνω από μια δεκαετία. Ξεκίνησε με την ενέργεια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου να εντάξει το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, χωρίς καμιά ενημέρωση της - τότε - ΔΕΤΟΠΟΚΑ, με αποτέλεσμα να παραδοθεί ένα έργο ημιτελές που δε μπόρεσε να λειτουργήσει ποτέ ως μουσείο όπως προέβλεπε η χρηματοδότηση του έργου - αν αναρωτιέστε πως "χάνονται" χρήματα.

Και μη γελιέστε, καμιά δημοτική αρχή δεν αγάπησε πραγματικά το λαϊκό πολιτισμό και ας κόπτονται για το αντίθετο. Στο σημείο αυτό αν χρειαστεί θα πούμε εν καιρώ και άλλα, απλά να θυμίσω ότι το κτίριο δωρίθηκε στις 25.10.1973 στο δήμο και στα κοντά 50 χρόνια ο δήμος δεν αξιώθηκε να το κάνει μουσείο!


Και κάτι ακόμα που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι με απόφαση του ΥΠΠΟ χαρακτηρισμένο ως μνημείο. Είναι το μοναδικό μνημείο που έχει στην κυριότητά του ο Δήμος και το μνημείο αυτό εκχωρεί σε τρίτο, στο πλαίσιο μιας προεκλογικής συμφωνίας, αν είναι δυνατόν!

Αν ήξερε η καημένη η γιαγιά Ευδοξία ότι τελικά το κτίριο που δώρισε στο δήμο όχι μόνο μουσείο δεν έγινε αλλά μπήκε και σε προεκλογικό πάρε δώσε, δεν θα το έδινε ποτέ. Αν ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει και να αξιοποιεί δωρεές ας μην τις δέχεται. Και ένα ακόμα ερώτημα, η συλλογή του λαογραφικού υλικού που έχει στη διάθεσης της η ΚΕΠΑ τι θα γίνει, είναι και αυτή μέσα στη συμφωνία να δοθεί στο λύκειο;
Απορώ ποιος βεροιώτης μετά από αυτά θα εμπιστευτεί ξανά στο δήμο οτιδήποτε, μικρό ή μεγάλο.

Αλλά επειδή γεμίσαμε "μετά χριστόν προφήτες" και κάτι με έτρωγε εδώ και πολλά χρόνια, για όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα και για όσους θα πουν ότι τώρα ανακάλυψα την Αμερική, αυτές αλλά και άλλες θέσεις μου είναι καταγεγραμμένες στη μελέτη που κυκλοφόρησα το 2014 με τίτλο. "Πολιτιστική Ανάπτυξη η "Εναλλακτική Ανάπτυξη" - για μια νέα αντίληψη και πολιτιστική πολιτική στο Δήμο Βέροιας". Τι έγινε εκείνη η μελέτη, μα προφανώς παρέμεινε στα αζήτητα, ποιος βρε αδελφέ σκάει για το αύριο.
Και τι θα γίνει μετά από αυτή την επιστολή; Μάλλον τίποτα προς το παρόν, είναι που η ψήφος μου είναι μία και δε βαραίνει αρκετά, έτσι θα ακολουθήσουν τα γνωστά, κάποιες ανακοινώσεις, διαψεύσεις, αναθέματα στον γράφοντα κλπ. Αλλά ειλικρινά όταν το γεγονός ήρθε σε γνώση μου δεν υπήρχε περίπτωση να σιωπήσω και αν το έκανα δε θα μπορούσα να ξαναδώ το πρόσωπό μου στον καθρέπτη.


Ένας αγώνας είναι χαμένος αν δε δοθεί, ας δοθεί και ας χαθεί, γιατί τουλάχιστον τότε η συνείδηση μας θα είναι ήσυχη και αυτό κάνω με αυτή την επιστολή και ειλικρινά λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη. Ελπίζω μόνο να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του άτοπου αυτής της υπόθεσης και να βρεθεί κάποιος τρόπος να κλείσει κάπου εδώ για να μη μας πληγώσει και μας φέρει σε αχρείαστη και επιζήμια για τον τόπο μας αντιπαράθεση.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τη συνέχεια, αλλά το τονίζω ας λείψουν οι υπεκφυγές και ας μιλήσουν οι ενδιαφερόμενοι - αν μιλήσουν - καθαρά και ας δώσουν εξηγήσεις όχι σε εμένα αλλά στους συνδημότες μας.

Βέροια 7.2.2020
Γιάννης Καμπούρης

51 σχόλια:

  1. Αν είναι αλήθεια τα μισά ,κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν κθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ενδιαφέρον περιμένουμε την απάντηση σε μια θέση που φαίνεται να έχει επιχειρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ..ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ Ή ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ''ΚΑΡΕΚΛΑ'' Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ, ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΊ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΗΚΕ ΣΤΕΓΗ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΊ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ. ΕΛΕΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Τα πράγματα δείχνουν να είναι όπως τα λέει ο Γιάννης και για τη μεθόδευση παραχώρησης του κτιρίου και για την ουσία (σε σχέση με το ενιαίο Λαογραφικό Μουσείο). Αυτά είναι φαινόμενα παρακμής που δυστυχώς δεν εγκαταλείπουν οι πολιτικοί. Φαίνεται να ενέδωσε και η παρούσα δημοτική αρχή. Κρίμα για τη "συναλλαγή", διότι τους εκθέτει όλους και το σύλλογο. Άξιο λόγου η γενναιότητα του Γιάννη διότι δεν φαίνεται κάποια ιδιοτέλεια (αν υπάρχει δεν θα παραμείνει κριφή).
    Ήθελα να ξέρω με ποιούς τα συζητάει αυτά ο Πρώτος Πολίτης πριν τα αποφασίσει. Μάλλον με κανένα ειδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην επαναλαμβάνεσαι συνεχώς με κειμενάκια που γράφεις....καρφώνεσαι....κάτσε να χαρείς την σύνταξή σου.....ήρθε ο καιρός να παροπλιστείς για να ηρεμήσουμε εμείς, και εσύ να χάσεις βέβαια την ''κουτάλα''....

      Διαγραφή
  5. Οι βλαχοι, οι ποντιοι, οι μικρασιατες και ολοι οι κατατρεγμενοι εξασφαλισαν τζαμπα κτιρια. Οι γηγενεις βεροιωτες (λυκειο ελληνιδων) κατα τη γνωμη του κυριου αρθρογραφου δεν δικαιουνται να δωσουν σε ενα εγκατελειμενο -οπως κι ο ιδιος ομολογει- κτιριο πνοη ζωης; Τι θελουμε, να μεινει αλλα τριαντα χρονια ανεκμεταλλευτο; Με τι λεφτα θελουμε να γινει λειτουργικο μουσειο, με τα δικα μας, που δεν εχουμε; Μην ημαστε κι αχαριστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σύλλογοι που λες δεν πήραν από το δήμο κανένα κτίριο, τα πήραν μόνοι τους σαν σύλλογοι ιδιωτικά.

      Διαγραφή
    2. Ἡ Εὔξεινος Λέσχη πῆρε ἐπιδότησι ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωσι ἢ ὄχι; Ὁ Σύλλογος Βλάχων πῆρε τό ἑβραιόσπιτο μέ δικά του λεφτά ἢ τό ἀπαλλοτρίωσε ὁ Δῆμος ἐπί Χασιώτη καί τούς τό παραχώρησε; Ὁ Σύλλογος Μικρασιατῶν δέν ἐγκαταστάθηκε στό ἰσόγειο τῆς δωρηθείσης στόν Δῆμο οἰκίας Χατζίκου ἐπί τῆς ὁδοῦ Βασιλέως Κωνσταντίνου (Κεντρικῆς γιά τούς νοσταλγούς τοῦ Τσολάκογλου καί λοιπούς βενιζελικούς δοσιλόγους)._

      Διαγραφή
  6. εγω πάντως τόσα χρόνια που το εχει η ΚΕΠΑ το αρχοντικό Σαράφογλου, κλειδαμπαρωμένο το βλέπω. Ας δοκιμάσει την τύχη του και κάποιος άλλος που ίσως είναι πιό άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δοκιμάσει αλλά γιατί αυτός ο σύλλογος και όχι κάποιος άλλος ; Τι έχουν ή μάλλον τι δεν έχουν οι άλλοι σύλλογοι ; Μήπως δεν έχουν αντιδήμαρχο ; γι' αυτό ;

      Διαγραφή
  7. Δεν πειράζει κύριε Καμπούρη. Έτσι είναι η πολιτική και οι πολιτικοί. Τόσα χρόνια στον θρόνο που ήσουν δεν ήξερες πως γίνονται τα αλισβερίσια; Η ξαφνικά τώρα άνοιξαν τα μάτια σου επιλεκτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόσα χρόνια Καμπούρη που ήσουν στο ΚΕΠΑ με τον παχυλό μισθό τι έκανες ?....τίποτα !!!.....τώρα έδειξες το ενδιαφέρον σου ?.....τουλάχιστον τώρα το κτήριο θα πάρει ζωή, αφού τόσα χρόνια ήταν κλειστό και χωρίς ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί άλλος σύλλογος δεν μπορεί να του δώσει ζωή ;

      Διαγραφή
  9. Δεν εξετάζουμε το κίνητρο της ανακοίνωσης , αλλά θέλουμε απαντήσεις για την ουσία της. Όσο για το Λύκειο Ελληνίδων , καθ'όλα σεβαστό,υπάρχει φορέας του Δήμου που εκπροσωπεί την πόλη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ονόματα και διευθύνσεις ,να τελειώνουμε με κάθε τελειωμένο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η συλλογή του λαογραφικού υλικού που έχει στη διάθεσης της η ΚΕΠΑ " τι θα γίνει; Αυτό που γίνεται ως τώρα .Αδειάσατε το σπίτι της Σαράφογλου πριν ακόμα πεθάνει, ανοίγατε τα σεντούκια της και παίρνατε τα θαυμάσια εργόχειρά της, κι όταν τολμούσε η συγγενής που την φρόντιζε να διαμαρτυρηθεί της λέγατε με ύφος που δεν σήκωνε κουβέντα "Αυτά είναι περιουσία του Δήμου". Πού είναι όλα αυτά; Τι απέγιναν; Δεν ξέρω ποιος φταίει, αλλά ξέρω πως οι Βεροιώτες που σας εμπιστεύτηκαν τα κειμήλια των παππούδων τους έχουν ήδη μετανιώσει.
    Στη συνέχεια η περίφημη μουσική βιβλιοθήκη, δωρεά του Λαμπράκη στεγάστηκε στο κτήριο παρά τις διαμαρτυρίες και ανέκοψε τις εργασίες που έκανε η καθηγήτρια κ. Σκουτέρη για την οργάνωση του λαογραφικού μουσείου. Και μετά ... τίποτα! Πραγματικά ένα ενδιαφέρον θέμα για δημοσιογραφική έρευνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μόνο πράγμα που δουλεύει , τρέχει για την ακρίβεια , στο Δήμο Βέροιας είναι η ΚΕΠΑ . Γι αυτό και ασχολούνται όλοι με την ΚΕΠΑ και τους ανθρώπους της . Πετροβολούνε το πιο καρποφόρο δέντρο του Δήμου όλοι οι αργόσχολοι , οι Δηθενπεθεδες και όλες οι γυναίκες , που μισούν την κούκλα του Δήμου Βέροιας . Άι σα πέρα βρε θείτσες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΈΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ.

      Διαγραφή
  13. ΚΕΠΑ μόνο ! Όλοι οι άλλοι ανύπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς με την αρχή της νέας θητείας του Δημάρχου δύο σοβαρά "σκάνδαλα" έσκασαν με προεκτάσεις. Ένα της ΔΕΥΑΒ και του βιολογικού καθαρισμού με την περίεργη ανάθεση στον εργολάβο και τώρα αυτό με το κτίριο Σαράφογλου και την παραχώρηση στο Λήκειο Ελληνίδων. Και στα δύο ο πρώτος πολίτης απλός θεατής.
    Δεν περίμενα τέτοια αδράνεια.
    Ο "ανήμπορος δήμαρχος"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαρμόσυνος εἴδησις ἡ παραχώρησις χρήσεως τοῦ ἀρχοντικοῦ Σαράφογλου στό Λύκειο Ἑλληνίδων - θά τό ἀναδείξῃ. Ἐλπίζω νά εἶναι μόνιμος._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως συνήθως....Εκτός τόπου και χρόνου!

      Διαγραφή
    2. "Χαρμόσυνος είδησις" μπορεί να είναι για το Λύκειο Ελληνίδων διότι το βολεύει. Για τους άλλους συλλόγους ; Και καλά Πόντιοι και βλάχοι έχουν το δικό τους χώρο. Οι άλλοι που δεν έχουν και ζητάνε τι θα πάρουν ; Καλό το λύκειο Ελληνίδων και να βρει το χώρο του αλλά οι άλλοι σύλλογοι ; Και επειδή όλοι οι σύλλογοι δεν είναι το ίδιο δραστήριοι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση και μετά να γίνει ένας χώρος ενιαίος για όλους. Όπως είναι σε πολλές πόλεις. (Δύσκολη η αξιολόγηση αλλά αναγκαία), διότι γεμίσαμε με συλλόγους (ιδιοτελείς και κερδοσκόπους...) και συλλόγους σφραγίδες, σε όλα τα επίπεδα.
      (Ελληνικό δαιμόνιο).

      Διαγραφή
    3. Tό Λύκειον Ἑλληνίδων εἶναι θεσμός, δέν εἶναι ἁπλό σωματεῖο, ἀπό τήν ἐποχή τῆς Ἀγγελικῆς Χατζημιχάλη (πανελληνίως) καί τῆς Βούλας Χατζίκου καί τῆς Εὐφροσύνης (Φούλας) Ἀργυριάδου στήν πόλι μας. Ἀπό ἱστορικῆς, ἀρχειακῆς καί ὀργανωτικῆς σκοπιᾶς, ποιός τοπικός πολιτιστικός σύλλογος μπορεῖ καί ἀξίζει νά συγκριθῇ μαζί του; Ἀσχέτως προσώπων, σέ ποιόν ἄλλο ὅμιλο θά ἔπρεπε, κατά τήν γνώμη σας, νά παραχωρηθῇ δωρεάν τό βεροιώτικο αὐτό ἀρχοντικό; Μπορεῖ κἄτι νά μοῦ διαφεύγει - καλοπροαίρετα ἐρωτῶ._

      Διαγραφή
    4. Αποκτήσανε σπίτια δωρεάν οι σύλλογοι που δεν είναι "Βεροιώτικοι¨, αλλά
      προερχόναι από άλλες περιοχές της Ελλάδος και του Εξωτερικού, και απαγορεύεται στους ''Ντόπιους" Βεριωτάδες, που φορούν τοπικές ενδυμασίες - και όχι βράκες κλπ- να εκμεταλλευτούν για το καλό των Βεργιωτών, κτίριο που γι' αυτό το λόγο δωρίστηκε στο Δήμο μας; Αυτό δεν είναι παράνομο και ανήθικο; Ότι σας βολεύει μόνο εσάς; Σήμερα θυμηθήκατε τη λέξη "διαφάνεια", έτσι στα ξαφνικά; Κάποιος ετοιμάζει πολιτικό κουστούμι, τώρα που δεν έχει με τι να ασχολείται.

      Διαγραφή
    5. Αν δεν γνωρίζεις μην μιλάς, οι άλλοι σύλλογοι δεν πήραν από κανένα δήμο κανένα χώρο, τον αγόρασν ή τους παραχωρήθηκε ιδιωτικά.

      Διαγραφή
    6. Για να μην μπερδευομαστε. Το συγκεκριμένο κτίριο έγινε δωρεά στον Δήμο με σκοπό να γίνει Λαογραφικό Μουσείο. Φορεας υπάρχει. Όλα τ' αλλά για το ποιος είναι καλύτερος σύλλογος ,δεν έχουν νόημα.

      Διαγραφή
    7. Ποιός μπερδεύεται; Μᾶλλον ἐσύ, ἀνώνυμε τῆς 8/2/2020 - 8:23 μ.μ.. Ἡ διαθήκη τῆς ἀειμνήστου κατά σάρκα συγγενοῦς μου Σαράφογλου ὄχι μόνον δέν ἀκυρώνεται, ἀλλά θά ἐκπληρωθῇ μέ τόν καλλίτερο τρόπο διά τῆς παραχωρήσεως τῆς χρήσεως (ὄχι τῆς κυριότητος οὔτε κἂν τῆς νομῆς, γιά νά μή συγχέουν σκοπίμως τά πράγματα ὡρισμένοι, κρίνοντες ἐξ ἰδίων τά ἀλλότρια) στό Λύκειο.

      Υ/Γ: Ὅταν ἔγεινε ἡ δωρεά, ἔγεινε πρός τόν Δῆμο, καθ' ὄτι ὡς γνωστόν δέν ὑπῆρχε τότε οὔτε ΚΕΠΑ οὔτε ΚΑΠΑ οὔτε... μάπα.

      Διαγραφή
    8. Αυτοαναιρεισαι ,επώνυμε.

      Διαγραφή
  16. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΕΠΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όταν θα καταλάβεις Καμπούρη ότι ήσουν κομμάτι της κομματικής αλυσίδας του Βοργιαζίδη και της φίλης σου της Χαρούλας που εκαναν σπέκουλα μέσα από τον πολιτισμό κοίτα μην πέσεις από κανα μπαλκόνι!!.. τωρα σας έπιασε ο πόνος για τους δωρητες.. τους γελοιοποιήσατε όλους τους δωρητες.. ξεφτίλα παγκοσμια ο δήμος βεροιας και ολοι οι ανικανοι που διοικουσατε.. και εσυ μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εκφέρει γνώμη ο Καμπούρης ο οποίος ήταν μέρος της διαπλοκής την οποία καταγγέλλει τώρα, θέλοντας να ηρωοποιήσει εκ των υστέρων τον εαυτό του. Είναι αργά για ''δάκρυα'' πλέον Καμπούρη. Χαιρετίσματα από την κουμπάρα σου την πρώην δήμαρχο την Ουσουλτζόγλου της οποίας χρωστάς πολλά (ο νοών νοείτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα σχόλια που τρέχετε όλοι να αναρτήσετε, εκφράζουν ένα πηγαίο πρόβλημα για την πόλη μας και αντικατοπτρίζουν την αδυναμία της Βέροιας να εξελιχθεί και να αξιοποιήσει την ομορφιά της. Το καλό είναι πριν την ανάρτηση ενός σχολίου να κάνετε μια καλύτερη έρευνα, καθώς αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ο εν λόγω Σύλλογος τόσα χρόνια χάριν Στις κύριες που σπεύδετε να κατηγορήσετε, κρατά ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό. Βέβαια, είναι λογικό να μην το ξέρετε, καθώς αυτός ο θησαυρός κρατάτε με διαρκή και κυρίως ανιδιοτελή δουλειά από τις κύριες στο υπόγειο μιας πολύ παλιάς πολυκατοικίας. Πριν σας βομβαρδίσουν με άσχετες πληροφορίες, πριν σας κινήσουν το ενδιαφέρον να κάνετε κλικ και να κράξετε (μιας και είναι γνωστό πως το κακό τραβάει πιο πολύ από ένα καλό νέο) ψάξτε την πολυκατοικία, επισκεφτείτε το υπόγειο της και αν δεν πειστείτε πως αυτή η κληρονομιά όχι απλά θα πρέπει να φανερωθεί στη Βέροια αλλά θα μπορέσει περαιτέρω να αποτελέσει στολίδι της Βέροιας, τότε είμαστε όλοι μαζί άξιοι να αφήσουμε ένα κτήριο να υπάρχει απλά χωρίς περιεχόμενο και να ελπίζουμε πως θα αξιοποιηθεί (με δικά μας χρήματα) σε καμία 30ετια ΑΚΟΜΗ αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη δημιουργεις εντυπωσεις. Κανεις δεν κατηγορησε τις κυριες και το σύλλογο, την "ενδεχομενη συναλλαγη" επσημαινουμε. Όσο για την αδυναμια του δημου να αξιοποιησει το κτιριο οπως λες ουτε σε 30 χρονια, τι εννοεις ότι αφου δεν μπορει ο δημος θα το αξιοποιησει ο συλλογος ; Με τι λεφτα ; Να ειμαστε σοβαροι. Ουτε το ρευμα του δεν θα μπορει να πληρωσει ο συλλογος, οχι τη συντηρηση του.

      Διαγραφή
  20. Ασε μας ρε Τσα ... ίδη ! Όλη η Βέροια , εκτός από τον Δήμαρχο (ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος ) έχει καταλάβει τις προθέσεις σου και που αποσκοπείς .. τρως περισσότερο χρόνο σε εκδηλώσεις και όχι στην Αντιδημαρχία σου και όπου δεν πας εσυ , βάζεις οικογενειακό εκπρόσωπο , μην ξεφύγει κάποια φωτό στην οποία δεν είστε .. τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζεστε παντού γιατί ο σκοπός σου είναι να γίνεις Δήμαρχος . Εξάλλου , το έχεις πει και σε διάφορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΕΣ ΔΗΜΟΤΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπάρχει δημοτικό συμβούλιο και εκεί πρέπει να μπει το ζήτημα . Ας τοποθετηθεί ο καθένας και κάθε παράταξη ,για να μάθουν όλοι . Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το δώρο ,ΔΕΝ δωρίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εάν επιθυμούσε η οικογένεια Σαραφογλου, θα το δώρισε η ίδια στο λύκειο Ελληνίδων. Δε χρειαζόταν να το κάνει μέσω του Δήμου. Όσο για το σπίτι των Βλάχων και της Ευξείνου λέσχης από όσο γνωρίζω είναι αγορασμενα με χρήματα των ίδιων των συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) ΔΕΝ το δωρίζει ο Δήμος στό Λύκειο Ελληνίδων, απλώς παραχωρεί την χρήση λέμε!

      2) ΔΕΝ γνωρίζετε καλά το πώς απεκτήθησαν τα ανωτέρω κτίρια._

      Διαγραφή
  24. Επιμένεις . Κατοχή ,νομή και χρήση μόνο ο Δήμος! Κανείς άλλος ! Αν θέλεις πρότεινε τρόπους αξιοποίησης απ'τον Δήμο.Μπορει εκεί να συμφωνήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ. Κατοχή καί νομή εἶναι καί ἡ παραχώρησι χρήσεως, ἔξυπνε._

      Διαγραφή
    2. Και ποιος αποφάσισε για την αλλαγή χρήστη παραεξυπνε;

      Διαγραφή
    3. Πωωωώ, ρέ φίλε! Ὁ Δῆμος ἀπεφάσισε, καθ' ὅ ἔχει κάθε δικαίωμα. Ἅμα θέλει, βάζει νά το χρησιμοποιῇ ἡ ΚΕΠΑ, ἅμα γουστάρει, τό δίνει μόνο κατά χρῆσιν γιά νά τό κάνῃ μουσεῖο τό Λύκειον Ἑλληνίδων, ὡς καταλληλότερο. Τί δέν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    4. Μας δουλεύεις; Πότε πέρασε τόσο σοβαρή αποφαση από Δημοτικό Συμβουλιο; Εδώ συζητιούνται άλλα ήσσονος σημασίας θέματα. Όσο για το ρε δεν πειράζει,φίλοι όμως δεν είμαστε....

      Διαγραφή
    5. Αὐτό δέν θά εἶχα καμμία ἀντίρρησι νά γείνῃ, καίτοι δέν εἶναι ἐχέγγυο μήτε ἀντιπροσωπευτικῆς, μήτε διαφορετικῆς οὔτε ὀρθοτέρας ἀποφάσεως. Οὔτε καί διεπράχθη τί τό παράνομον. Ἐδῶ ἡ κυβέρνησι ἀποφασίζει καί διατάσσει ἐπίταξι ἀκινήτων Ἑλλήνων γιά νἀ ἐγκαταστήσῃ ἰσλαμιστές λαθρο-ἐποίκους, ἡ παραχώρησι χρήσεως τοῦ ἀρχοντικοῦ στό Λύκειο Ἑλληνίδων μᾶς μάρανε ὡς μεῖζον θέμα.

      Τό «ρέ φίλε» δέν ἦταν κυριολεκτική προσφώνησι, ἀλλά μᾶλλον... σχετλιαστικό ἐπιφώνημα._

      Διαγραφή
  25. Αν ήξερε η γιαγιά Ευδοξία ότι θα της άδειαζαν τα πράγματα από το κτήριο για να τα οικειοποιηθούν άλλοι (βλέπε ΚΕΠΑ), δεν θα παραχωρούσε στον δήμο ούτε πετραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στον Ριζο να το αναθέσατε , να κάνει νύχτα μέρα συναυλίες με το ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ. Πολιτισμός λέμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ