Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σκόρπισε συγκίνηση η ποντιακή παράσταση «Ο Φώταγας με τ’ όνεμαν»

Τα όσα ένιωσαν παρακολουθώντας την παράσταση «Ο Φώταγας με τ’ όνεμαν» μεταφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίησή της. «Βούρκωσαν τα μάτια, πάγωσε το αίμα, χάθηκαν οι
λέξεις όλων των θεατών το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, όπου Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, παρουσίασε την ποντιακή θεατρική παράσταση ιστορικού περιεχομένου με τίτλο, «Ο Φώταγας με τ’ όνεμαν» σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη - Λευτέρη Τσαχουρίδη με τη συμμετοχή του θεατρικού της τμήματος.

Η παράσταση μας ταξίδεψε στα δίσεκτα χρόνια του ξεριζωμού όπου οι χιλιάδες Έλληνες του Πόντου αλλά και όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Ανατολίας βίωσαν με ιδιαίτερα απάνθρωπο τρόπο τη συμβίωση με τους εξ' ανατολών γείτονες μας, ιδιαίτερα την πρώτη εικοσαετία του προηγούμενου αιώνα.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί μας μετάφεραν με μοναδικό τρόπο νοερά στον Πόντο, όπου οι πρόγονοι μας έδωσαν άνιση μάχη με την τουρκική θηριωδία και μαρτύρησαν για την πατρίδα και την Ορθοδοξία πραγματικοί τραντέλλενες, αγωνιζόμενοι καθημερινά για την επιβίωση αλλά μας έδωσαν και το μήνυμα ότι «Η Ρωμανία κι’ αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι’ άλλο».

Πριν την έναρξη της παράστασης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ενώ τον συντονισμό έκανε η Γ. Γραμματέας της λέσχης.

Το ΔΣ της λέσχης ευχαριστεί και συγχαίρει τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρο Τσαχουρίδη που εκπροσωπούσε και το Δήμαρχο Βεροίας, τον πρόεδρο και το προσωπικό της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ κ. Αντώνη Καγκελίδη, τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ ΚΜ & Θ κ. Στάθη Κατσίδη και όλους τους φίλους και τα μέλη της λέσχης που τίμησαν και γέμισαν την αίθουσα του Χώρου Τεχνών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ