Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο... σε τίτλους!

Τσοπανόσκυλα στο κέντρο της Βέροιας, κορωνοϊός και «στα κόκκινα» για το... Τείχος του Βερολίνου! 
Η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2020 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Βέροιας. Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος και έπειτα οι
επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν στην προ ημερησίας διάταξη και να μεταφέρουν στο Σώμα διάφορα θέματα με... ελεύθερη θεματολογία. Κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων, ελλείψεις προσωπικού, αδέσποτα, κονδύλια, έργα, δρόμοι και άλλα. Και με 18 θέματα και αυτά «χλιαρά» η συνεδρίαση αναμενόταν να είναι ήρεμη και σύντομη. Μέχρι που «υψώθηκε» το... Τείχος του Βερολίνου!
Με αφορμή επετειακές εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την πτώση του Τείχους, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνταντίνος Παλουκίδης, εκμεταλλευόμενος την ελεύθερη θεματολογία και απευθυνόμενος στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε «Τα ασπάζεστε αυτά σαν κόμμα ή είναι απλή εκδήλωση της ΚΝΕ;», συνεχίζοντας με σχόλια για τον λόγο που υψώθηκε το τείχος, ποιους εξυπηρετούσε κτλ, ενώ χαρακτήρισε το κάλεσμα διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το φορολογικό ως κείμενο «στα όρια της φάρσας», καθώς όπως είπε, έγιναν από την κυβέρνηση βήματα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων.
Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο εξόργισε τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και των περισσοτέρων μελών του Σώματος, για την επιλογή του δημοτικού συμβούλου να τοποθετηθεί αμιγώς πολιτικά «βάλλοντας ιδεολογίες» όπως ακούστηκε στην αίθουσα, με τον Γιάννη Τσαναξίδη να τον αποκαλεί μάλιστα, ανιστόρητο και παραχαράκτη. 

Σε άλλα λόγια... 
  • Στην μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων που πλήττει τους μικρούς δήμους, αναφέρθηκε αρχικά ο Δήμαρχος, λέγοντας πως το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ που ζήτησαν να παρθεί απόφαση για επιστροφή στο παλιό καθεστώς, να επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου (δείτε εδώ σχετικά).
  • Για τη συνάντηση των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ με την Υπουργό Πολιτισμού αναφέρθηκε η Γεωργία Μπατσαρά, λέγοντας πως έγινε με σκοπό να δοθεί νέα ζωή στα ΔΗΠΕΘΕ και πως κατατέθηκαν από εμάς και οι σχετικές προτάσεις.
  • Τι θα γίνει με τα παλιά Δικαστήρια και ποια τελικά ακίνητα του δήμου Βέροιας ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε να μάθει ο Παύλος Παυλίδης και αν υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής με άλλα ακίνητα. Αναφέρθηκε επίσης στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστηματαρχών, λέγοντας πως πρέπει ο δήμος να συνεργαστεί μαζί τους και να μην αφήσει πάλι την ΚΕΠΑ να λειτουργεί από μόνη της, προτείνοντας επίσης να «απλώσουμε το χέρι» και στους Ναουσαίους, που το έχουν με την Αποκριά. Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση για τον Άρη, για κούρεμα του 50% του χρέους του, προτείνοντας να «πατήσουμε» σε αυτή την απόφαση και για υποθέσεις του ΚΑΠΑ Βέροιας. Κάτι που ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος τον διαβεβαίωσε πως θα το εξετάσει και πως αν το δικαιούται θα το προχωρήσει.
  • Ένα έξτρα... ψάξιμο της υπόθεσης του δρόμου Παλατίτσια - Συκιά πρότεινε ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως ναι μεν ήταν αθωωτική αλλά αν δημιούργησε βλάβη στα οικονομικά του δήμου, πρέπει να ελεγχθεί και να γίνουν ενέργειες. «Είναι μια αθωωτική απόφαση και εκεί οφείλουμε να λήξουμε το θέμα. Τι να πούμε, "ας το ψάξουμε λίγο ακόμα;"», απάντησε ο Δήμαρχος. Επίσης, με αφορμή τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες για σύσκεψη με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, πρότεινε ευρεία σύσκεψη για το ροδάκινο με τη συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται, από την παραγωγή έως την πώληση του ροδακίνου.
  • Ο ιός του κορωνοϊού έφτασε και στο δημοτικό συμβούλιο, όχι με τη γνωστή τρομακτική του μορφή αλλά ως ανησυχία του Δημήτρη Τσανακτσίδη, που θέλησε να μάθει αν έχει ενημερωθεί και προετοιμαστεί ο δήμος, οι φορείς και τα σχολεία για τυχόν κρούσμα.
  • Προσπαθώντας να... ξεφουντώσει ο Γιώργος Μελιόπουλος από τα «βέλη» του Παλουκίδη, αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού στο ΚΑΠΑ και στις δομές του δήμου και πως σκοπεύει ο δήμος να διεκδικήσει προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια για την μπάντα του δήμου, τι ποσό έχει προϋπολογιστεί ώστε να συντηρηθούν στολές και όργανα και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να μην βάζουν λεφτά από την τσέπη τους οι γονείς.
  • Στην έναρξη προγράμματος ποινικής διαμεσολάβησης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Στάθης Κελεσίδης, λέγοντας πως θα εφαρμόζεται κατόπιν εισαγγελικής εντολής και θα προβλέπει παρακολούθηση του δράστη από ψυχολόγο.
  • Το θέμα με τα αδέσποτα επανέφερε η Δήμητρα Ράλλη, καταγγέλλοντας περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σε μαθητές στους Αγίους Αναργύρους και προτείνοντας να διαχειριστεί ο δήμος δυναμικά την επιχορήγηση που θα έρθει για τη διαχείρισή τους.
  • «Σε ιδεολογία πρέπει να σεβόμαστε την ιδεολογία του άλλου και να μην τοποθετούμαστε με χλευασμό. Οφείλουμε να σεβόμαστε ιδεολογίες που άφησαν το στίγμα τους στην ανθρωπότητα και άλλαξαν τον κόσμο είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο», είπε απευθυνόμενος στον Κώστα Παλουκίδη ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος.
  • Σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ακίνητα του δήμου που έχουν ενταχθεί, λέγοντας πως θα τα διεκδικήσει ο δήμος με ενέργειες που θα ζητήσει να γίνουν από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.
  • Σχετικά με τα αδέσποτα, είπε πως ακολουθείτε η νόμιμη διαδικασία. «Δεν μειώνονται γιατί με τη στείρωση το μόνο που θα γίνει είναι να περιμένουμε να πεθάνουν τα σκυλιά. Ανέφερε πως δεν υπάρχει συνεργασία με τους δημότες, ενώ κατήγγειλε πως κάποιοι αφήνουν τσοπανόσκυλα, από τις στάνες, στο κέντρο της Βέροιας.































4 σχόλια:

  1. Πού τα είδαν τα μαντρόσκυλα - τσομπανόσκυλα;;;
    Στη Βέροια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Παλουκιδης!
    Κώστα την άλλη φορά,συζήτηση για το θέμα της λαθρομετανάστευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματική ἐμετική ἡ ὑποστήριξι τοῦ κομμουνιστικοῦ τείχους τοῦ αἴσχους καί ὅλων τῶν σοσιαλιστικῶν κατέργων - φυλακῶν - χωρῶν τοῦ τέως σιδηροῦ παραπετάσματος._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα Παλουκιδη,αυτό που πραγματικά τους χαλάει είναι ότι δεν μιλας με ξύλινη γλώσσα όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί,που ακόμα και τις ευχές των γιορτών,μέσα από χαρτί τις διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ