Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήμαρχος Βέροιας: «Πλήγμα για τους μικρούς δήμους η κινητικότητα»

«Θύματα» πλέον και οι μεγάλοι δήμοι
Στην κινητικότητα των υπαλλήλων, τόσο από το δημόσιο όσο και από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας το πλήγμα που αυτή έχει δημιουργήσει στους μικρούς δήμους. Ειδικά με τη νέα απόφαση, που «προσπερνάει» τον Δήμαρχο, καθώς δεν απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του για την μετακίνηση του υπαλλήλου, αλλά αυτός μετακινείτε αρκεί να υπάρχει κενή θέση. Αυτό όπως είπε, οδήγησε στην αποδυνάμωση των μικρών δήμων προς όφελος των μεγαλύτερων, μεταξύ αυτών και ο δήμος Βέροιας, όπου υπάλληλοι έφυγαν προς τους δήμους της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. 

Αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο αριθμό θέσεων για διοικητικούς υπαλλήλους που ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να «πληγούν» αυτή τη φορά και οι μεγάλοι δήμοι και να αφυπνιστούν.

«Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, προβλέπεται διαδικασία μετακίνησης υπαλλήλων Δημοσίου και ΟΤΑ προς οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Πλέον η σοβαρή διαφορά είναι πως δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για τη μετακίνηση. Αρκεί να υπάρχει κενή θέση. Κανείς δεν θέλει υπάλληλο δυσαρεστημένο, μακρυά από το σπίτι του, αλλά προσπαθούσαμε πάντα να βρούμε τη χρυσή τομή. Πλέον πήγαμε στο άλλο άκρο, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση μικρότερων δήμων προς όφελος μεγαλύτερων και παράπονα των μικρών δήμων για τη διαδικασία.

Για πρώτη φορά ζήτησαν πολλές θέσεις διοικητικών στην Α/θμια και Β/θμια σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να γίνουν πλήθος αιτήσεων για μετάταξη προς τα εκεί. Αυτό στάθηκε αφορμή να αφυπνιστούν οι συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και να καταλάβουν πως θα είναι και αυτοί θύματα και ανησύχησαν. Να παρθούν ομόφωνες αποφάσεις από την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΚΜ που να ζητούν να επανέλθει το παλιό καθεστώς, για μετακίνηση έπειτα από τη θετική γνώμη της Διοίκησης του δήμου», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ