Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βορίδης: «Καταστροφή για τους αγρότες οι κατώτατες εγγυημένες τιμές»

Οι αγρότες που ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν ότι σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς οι κατώτατες εγγυημένες τιμές είναι καταστροφή γι' αυτούς, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι αγρότες δεν ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι κομμουνιστές αγρότες το ζητούν αυτό. Οι αγρότες που ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν ότι σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς και παγκοσμιοποιημένων συνθηκών εμπορίου αγροτικών προϊόντων οι κατώτατες εγγυημένες τιμές είναι καταστροφή γι' αυτούς».

Προσθέτει ότι με εγγυημένες κατώτερες τιμές, πέραν της παραβίασης του δικαίου του ανταγωνισμού, και σε περίπτωση ανόδου των διεθνών τιμών και σε περίπτωση καθόδου τους, «οι Έλληνες παραγωγοί θα ήταν χαμένοι».

Αναφέρει επίσης ότι αν και ουδέποτε στο πρόγραμμα της ΝΔ υπήρχε αναφορά, άρα και δέσμευση για το αγροτικό πετρέλαιο, εντούτοις η κυβέρνηση το εξετάζει και «όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα θα το κάνουμε».

Σημειώνει ότι «δεν είδε κάτι ιδιαίτερο» σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, προσθέτοντας: «οι παραγωγοί μας βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που φέτος είναι η πρώτη χρονιά χωρίς αγροτικές κινητοποιήσεις».

7 σχόλια:

  1. σας βαρεθηκαμε ολους μακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νου σας... σε λίγο καιρό ανθίζουν οι ''ανθοισμένες ροδακινιές΄΄...το τσουνάμι ( ογκος παραγωγής) έρχεται απο το Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο..ετοιμαστείτε, γιατί με ευχολογια δε γίνεται τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός στη δουλειά του θέλει κατώτατη τιμή, αφού την θέλει και την έχει, την έχουν νομοθετήσει, υπάρχει ταρίφα, πληρωμή νομικών υπηρεσιών με την ώρα. Θεσμοθετημένη και με νόμο. Στη δική μας τιμή όμως δεν θέλει κατώτατη τιμή. Αυτός καλυμμένος στις νομικές υπηρεσίες του, εμείς ξεκρέμαστοι στις αγροτικές παραγωγές. Καπιταλισμός με εξασφαλισμένα κέρδη σε αυτόν καπιταλισμός χωρίς εξασφάλιση σε εμάς.
    Ωραίος, που τον κρύβανε μέχρι τώρα ρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν οι κατωτατες εγγυημενες τιμες εχουν λαβει ολες τις παραμετρους κοστους πλεον το λογικο κερδος και εχουν υπολογισθει απο την παραγωγικη περιοχη και οχι το κρατος των Αθηνων ...τοτε Βοριδη δεν καταστρεφουν κανενα. Γιατι οι αγοραστες ξερουν οτι βασει αυτης της τιμης θα παρουν ενα εγγυημενο ποιοτικο προιον....ο τυχοδιωκτης εμπορος θα συμμορφωθει αλλα και ο καιροσκοπος παραγωγος.....Αν εσυ Βοριδη σκεπτεσαι οτι αυτη η εγγυημενη τιμη θα σε αναγκασει να αποζημιωσεις τον παραγωγο (ΕΛΓΑ) η η οποιαδηποτε Ασφαλιστικη και δεν σας βολευει ...τοτε ναι οντως θα μιλας ετσι....ας το κρινει η σοβαρη - εντιμη
    αγροτικη κοινοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βορίδη φύγε, έρχονται οι Παοκτσήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι λύση αυτή. Οι αγρότες θα πρέπει να διώξετε τον κάθε "Βορίδη" και όχι οι ΠΑΟΚΤΣΙΔΕΣ.

      Διαγραφή
  6. Τι ορματε στον Βορίδη; Για άλλο Υπουργείο ξεκίνησε και σε άλλο βρέθηκε . Ποινή εκτίει ,όπως έλεγε και ο Πολύδωρας. Ας είναι καλά ο Κούλης που έβαλε υπουργό άσχετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ