Quantcast

http://picasion.com/

«Χαριστική βολή» η πτώση του τζίρου των καταστημάτων την περίοδο των γιορτών

Τσιπουρίδου: «Ελπίδες για τόνωση στις εκπτώσεις»
Πτώση του τζίρου σε ποσοστό 15% σημειώθηκε στα καταστήματα της Βέροιας μέσα στις ημέρες των γιορτών. Μετά από μία δύσκολη χρονιά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ένδυσης και της
υπόδησης, η «χαριστική βολή» δόθηκε με την δραματική μείωση στον τζίρο των καταστημάτων. 

«Δεν ήμασταν η πρώτη προτεραιότητα των καταναλωτών που έχει στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Πρέπει να στηριχθεί το στεγασμένο εμπόριο αφού οι στις ηλεκτρονικές αγορές το παραεμπόριο είναι ανεξέλεγκτο» υπογραμμίζει στον veriotis.gr η Αθηνά Τσιπουρίδου Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας 

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις

Οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην περίοδο των εκπτώσεων, έχοντας βέβαια απέναντί τους τις μεγάλες αλυσίδες. 


«Η νέα γενιά πρέπει να καταλάβει ότι η παραδοσιακή αγορά τους έχει ανάγκη και να φύγει από τις ηλεκτρονικές αγορές. Έχει αλλάξει το καταναλωτικό κοινό. Ήταν μία δύσκολη χρονιά μια και είχαμε εκλογές και η ψυχολογία του κόσμου επηρεάστηκε. Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος που στηρίζει πάντα την αγορά της Βέροιας δεν στηρίχθηκε από το κράτος».

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν στα καταστήματα της Βέροιας με εκπτώσεις από 20% έως 50%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έως και 70%.

18 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά θα τρελαθούμε στο τέλος, βάλτε λίγο τη λογική σας να δουλέψει. Η Black Friday έγινε φέτος την 29 Νοεμβρίου (με 22 βαθμούς θερμοκρασία χωρίς κανένας να έχει ανάψει θέρμανση ακόμα), με επιτυχία όπως είδαμε, άρα ο κόσμος γέμισε την αγορά και αγόρασε ότι ήθελε με έκπτωση. Ένα μήνα μετά εσείς θέλετε να ξαναβγεί στα μαγαζιά σας και να σας τα ξανά ακουμπήσει, για να κονομίσετε εσείς, ενώ έχει δαπάνες για τρόφιμα (λόγω εορτών), καύσιμα, εφορίες, τέλη κυκλοφορίας κλπ . Έχετε τρελαθεί ; τι νομίζετε ότι ο κοσμάκης μόνο εσάς έχει στο μυαλό του; Εσείς θέλετε κάθε μέρα να μπαίνει και να σας αφήνει τα χρήματα που δεν έχει και μάλιστα σε τιμές που δεν μπορεί να αγοράσει.
    Όταν σας έλεγα οργανωθείτε και συνεταιριστείτε 3-4 μαγαζιά κάνοντας μεγαλύτερες επιχειρήσεις με λιγότερα έξοδα και με ηλεκτρονικό κατάστημα εσείς .....
    Το εμπόριο που ξέρατε ετελείωσε.
    Σοβαρευτείτε ή κλείστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με την αποψη σου.

      Διαγραφή
    2. Από εξυπνάδες.... πρώτοι!!!! Πέρσι δεν υπήρχαν οι ίδιες ανάγκες για τρόφιμα πετρέλαια, τέλη κυκλοφορίας.... βγαίνει ο καθένας και λέει, χωρίς να γνωρίζει, την αριστερίστικη αντίληψη του για το πως θα ήθελε την αγορά! Εσύ πρέπει να είναι κανας δημόσιος υπάλληλος κουλτουριάρης που στην αγορά της Βέροιας βγαίνεις μόνο για κανένα καφέ και προτιμάς να πας Θεσσαλονίκη για τις αγορές σου και μάλιστα σε πολυκαταστήματα! Προτιμάς να πετάς 15 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης αλλά μην τυχών και δώσεις 5-10 ευρώ παραπάνω σε κανέναν τοπικό έμπορο!!!!!. Η κατάρα της αγοράς της Βέροιας είναι η κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη! Ούτε τα eshop ούτε οι ακριβές τιμές! Ο εμπορικός σύλλογος πρέπει να καταλάβει ότι ο ανταγωνισμός του είναι μόνο η Θεσσαλονίκη και να προσέξει τα προγράμματα του έτσι ώστε να εξυπηρετεί σωστά τα συμφέροντα των μελών του!

      Διαγραφή
    3. Θα κάνουμε μια συνέλευση,έμποροι,βιοτέχνες και βιομήχανοι του νομου να έρθεις να μας δώσεις τα φωτα σου.Ειναι κριμα αυτό το μυαλό να μείνει ανεκμετάλλευτο στο νομό Ημαθίας.

      Διαγραφή
    4. Άγνωστε 3:47. Είσαι τόσο στον κόσμο σου που αντί να διαμαρτυρηθείς πρώτος για τη διακοπή των μισθών-δώρο Χριστούγεννα Πάσχα και επίδομα άδειας των δημοσίων υπαλλήλων (διότι το ακουμπούσαν στην αγορά) τους κατηγορείς, δυστυχώς δεν ξέρεις ούτε το συμφέρον σου.
      Ακόμη εντοπίζεις το πρόβλημα της τοπικής αγοράς μόνο στην Θεσσαλονίκη, δηλ παλαιότερα που δούλευε η τοπική αγορά η Θεσσαλονίκη ήταν αλλού ! ! !
      Λες ακόμη ότι δεν είναι πρόβλημα ούτε οι ηλεκτρονικές αγορές όταν κάθε χρόνο αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ακόμη λες ότι δεν φταίνε ούτε οι ακριβές τιμές, όταν όλοι λένε ότι η Βέροια είναι από τις ακριβότερες πόλεις της Ελλάδας. Λες ακόμη ότι θα πρέπει να προσανατολιστειτε στην υπεράσπιση των συμφερόντων σας.
      Λυπάμαι αλλά τέτοιες απόψεις δεν έχουν μέλλον, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα είσαι εκτός αγοράς.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε της 4:54.
      Όταν κάνετε συνέλευση,έμποροι,βιοτέχνες και βιομήχανοι του νομού, για να βρείτε τις λύσεις στα προβλήματα της τοπικής αγοράς, μην με καλέστε εμένα (διότι όταν σας τα λέω με κοροϊδεύετε) καλέστε τους μεγαλογιατρούς τους μεγαλοδικηγόρους και τους μεγαλοϊδιοκτήτες που προτιμούν να έχουν ανοίκιαστα τα μαγαζιά τους παρά να κατεβάσουν το ενοίκιο και να τα αξιοποιήσουν. Όλοι εσείς ξέρετε, απόδειξη η εικόνα της αγοράς, σε τζίρους και κενά καταστήματα. Δαιμόνιοι εμποράκοι.

      Διαγραφή
  2. Οι καταστηματάρχες στην Βέροια είναι εκτός πραγματικότητας. Νομίζουν ότι ακόμα βρισκόμαστε στο 2004. Όλοι θέλουν να κονομίσουν και όταν δεν τους βγαίνει η μπάζα ''στηρίξτε την τοπική αγορά''. Όχι αγαπητοί, αμαξάκι Θεσσαλονίκη και τα λεφτά να πιάνουν τόπο. Τα πουκάμισα των 80 ευρώ και τα τζίν των 120 να τα πουλήσετε σε κανένα θύμα.
    Να μην πιάσουμε την νυχτερινή διασκέδαση. Πας να πιεις ένα ποτό και στο χρεώνουν 8 ευρώ λες και είσαι σε σαλέ στην Αυστρία με θέα τις Άλπεις. Είστε με τα καλά σας ρε; 8 ευρώ για μια βότκα ρεντμπουλ και γκρινιάζετε από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπτώσεις στην Βέροια χαχαχα το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Να ειναι καλα η θεσσαλονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχατήρια.Πες τα ευλογημένε. Αυτοί "καταστηματάρχες δεν έχουν τον θεό τους. Πρέπει όλοι να δουλεύουμε γι΄αυτούς. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.καταστήματα ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημόσιος Υπάλληλος14 Ιανουαρίου 2020 στις 9:59 μ.μ.

    Για όλα φταίνε οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, κόψτε τους λοιπόν δώρα και επιδόματα. Αυτά λέγαν πολλοί γνωστοί μου μαγαζάτορες το 2011, χωρίς να βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Η προπαγάνδα της τηλεόρασης έκανε θραύση, φάτε τώρα τις σφαλιάρες σας και μην μυξοκλαίτε άμυαλοι, τώρα πέταξε το πουλάκι. Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε ν'αρχισει καμμία αξιολόγηση στο δημόσιο! Να δούμε όλες αυτές τις έξυπνες λύσεις ,πώς θα τις εφαρμόσετε ....

      Διαγραφή
    2. Μεγαλη αληθεια αλλα ποιος θα την καταλαβει ;
      Εδω οι εμποροι της Βεροιας παρκαρουν τα αυτοκινητα τους μπροστα απο τα μαγαζια τους για να τα βλεπουν και να τα καμαρωνουν και δεν αφηνουν θεσεις σταθμευσης για τους πελατες τους και μετα διαμαρτυρονται γιατι τρεχουν οι βεροιωτες στα κινεζικα περιφερειακα καταστηματα που εχουν και παρκιν, τα ΜΟΛ πολυκαταστηματα της Θεσσαλονικης και χρονια τωρα και στο παζαρι της Ξανθης, τη Βουλγαρια, τα Σκοπια κλπ με τουριστικα λεωφορεια ? ? ?
      Όταν στην Ελβετια και στην Κυπρο πριν 30 χρονια οι καταστηματαρχες απο τους οποιους ψωνησαμε προθυμοποιηθηκαν να μας μεταφερουν με το αυτοκινητο τους στον επομενο προορισμο μας ? ? ?
      Αλλα αυτα ειναι "χαζομαρες και εξυπναδες" για εσας. Εσεις μαθατε στο εμποριο που έπιενες τον αγραμματο πελατι απο το δρομο του πουλουσες οτι ήθελες και δεν του εδινες και αποδειξη κανοντας ετσι ολοκληρες περιουσιες. Ωραια χρονια αλλα περασαν ανεπιστρεπτι...

      Διαγραφή
  6. Ταπεινή γνώμη απλού καταναλωτή:
    Τα καταστήματα που δεν δουλεύουν στην Βεροια ειναι μονο λόγω των τιμών κ της ποιότητας. Εκτός απο 3-4 που πουλάνε μάρκες κ πανάκριβα ολα τα υπόλοιπα έχουν οτι κ ο Κινέζος!!
    Γιατι τοτε να πάει κάποιος να αφήσει τα ωραια χρήματα του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παράπονα σας στο κύριο μιτσοτακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κρίση έφερε κοινωνικούς αυτοματισμούς του τύπου : φταίει ο δημόσιος υπάλληλος ,όχι φταίει η αγορά! Τρίχες! Φταίνε συγκεκριμένες πολιτικές που μας έφεραν εδώ.Και δυστυχώς θα τις ξαναδούμε... Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να δούμε τι πρέπει να αλλαξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η κρίση έφερε κοινωνικό αυτοματισμό, στην περίπτωση της αγοράς αυτό που γίνεται δεν είναι κοινωνικός αυτοματισμός, αλλά η ορθολογική διαχείριση των λιγοστών χρημάτων από τους καταναλωτές και το άνοιγμα των αγορών με ευκολία πρόσβασης και ηλεκτρονικά. Αυτό άλλαξε τις καταναλωτικές μας συνήθειες, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν ορισμένοι έμποροι. Πρόβλημά τους και κατ' επέκταση και πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας. Δεν γίνεται όμως να μην προσαρμοστούν , πρέπει και άμεσα.

      Διαγραφή
  9. Φασουλονταβάδες πέρασαν οι εποχές που ξέρατε.. Ξεκινήστε τις συσκέψεις για το τι πρέπει να γίνει με πρώτο ομιλητή τον μυαλοπώλη τον Μπίκα τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που όταν ήταν να εκλεγεί τα έλεγε παχιά παχιά τα λόγια.. Μετά να μιλήσει ο νεκροθάφτης της πόλης ο Βοργιαζίδης ο πετιχιμενος δήμαρχος σας που έχει την Βέροια κούκλα και χαίρεται ο κόσμος να έρχεται.. Βρωμιά παντού, λακούβες και αδέσποτα σκυλιά η ωραία πόλη σας..0 Μετά να μιλήσει η Τσιπούρα η κουτσομπόλα του εμπορικού συλλόγου που κάνει βόλτες με το τρενάκι.. Ύστερα πιαστείτε χέρι όλοι μαζί και πέστε στην Μπαρμπούντα.. Άσχετοι ο κόσμος ψωνίζει από τα σπίτια του, από το ίντερνετ και ότι αγοράζει είναι και εγγυημένο και με απόδειξη.. Γιατί δεν ρωτάτε τις κούριερ ρε γίδια τι πακέτα μοιράζουν κάθε μέρα στα σπίτια; Ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, καλλιντικα, παιχνίδια όλα από ίντερνετ.. κοιμισμένοι όλο οι άλλοι σας φταίνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσα διαβάζουμε και ζούμε στην πόλη:
      Μπίκας, έχει μια σειρά από πετυχημένες επιχειρήσεις, άρα κάτι φέρνει στην πόλη και λειτουργεί διαφορετικά από τους εμποράκους της πόλης, θα προσπαθήσει να τους αλλάξει νοοτροπία, προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι.
      Βοργιαζίδης έφερε τουρίστες στην πόλη, γεμάτα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης δουλεύουν (άρα κάτι έκανε για την οικονομία της πόλης), για την καθαριότητα, η πόλη είναι καθαρή (επισκεφθείτε άλλες πόλεις και θα το διαπιστώσετε), λακούβες, υπάρχει θέμα είναι πρόβλημα, αδέσποτα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά όπως μάθαμε έχει κάνει νόμιμο κυνοκομείο, ενώ είναι αδιέξοδη η νομοθεσία που προβλέπει τα αδέσποτα να στειρώνονται και να αφήνονται έξω στους δρόμους.
      Για την κυρία του εμπορικού συλλόγου (θεωρώ ατυχές το χαρακτηρισμό που της προσάπτεις), αν εννοούμε την ίδια, προσπαθεί (τραινάκι, ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αγορά κλπ) αλλά τόσα ξέρει τόσα κάνει, χρειάζονται μάνατζερ για τέτοιες δουλειές, να μετρήσουν όλα τα δεδομένα και να προτείνουν λύσεις (πχ.λες σωστά να δει κάποιος τις παραγγελίες των κουριερ κλπ), αλλά ποιοι θα προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση-μάνατζερ, με τι μυαλά αυτοί δεν παραδέχονται κανέναν άλλο εκτός τον εαυτό τους, τα ξέρουν όλα;
      Για τις απόψεις σου πως αγοράζει ο κόσμος σήμερα, θα συμφωνήσω.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ