Quantcast

http://picasion.com/

Ψαρονέφρι με σος ροδιού

Γράφει ο Γιώργος Μεταξάς
Κόβουμε σε φιλετάκια το ψαρονέφρι και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το φυλάσσουμε στην άκρη. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, για 2-3΄ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε

στο τηγάνι το ψαρονέφρι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε πολύ καλά. (χωρίς όμως να στεγνώσει). Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό ρόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20΄ περίπου (μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα). Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και διορθώνουμε αν χρειαστεί. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού και προαιρετικά κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Tips: σουμάκ Είναι θάμνος με κόκκινους καρπούς, που όμως είναι ως επί το πλείστον άβρωτοι και τοξικοί. Ο Γαληνός ξεχωρίζει τον ρου τον μαγειρικό, που είναι το μπαχαρικό «σουμάκι», το οποίο προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα των καρπών. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Το σουμάκι πωλείται σε σκόνη.

Η γεύση του είναι αρκετά όξινη και άρα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Υλικά

1 ψαρονέφρι (500γρ. περίπου)

½ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκ. σκόρδο ( ψιλοκομμένο)

1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε λωρίδες)

½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 ξυλάκι κανέλας

1 κ.γ. σουμάκ

1 κ.σ. μέλι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 φλιτζάνι χυμό ρόδι

σπόρους ροδιού (για το σερβίρισμα)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ