Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σταύρος Πλατίτσας: Ο παντοτινά έφηβος, της ελληνικής χιονοδρομίας!

Πριν από λίγο καιρό, είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τον θρύλο της ελληνικής χιονοδρομίας, τον παντοτινά έφηβο, Σταύρο Πλατίτσα. Εκεί στο Σέλι, στο ωραίο και ζεστό σαλέ του, που κάθε του γωνιά είναι και μία ιστορία. Γιατί το σαλέ Πλατίτσα δεν είναι απλά ένα από τα πολλά σαλέ των
ελληνικών βουνών, είναι ένα σαλέ μουσείο, στο οποίο προβάλλονται 50 και πλέον χρόνια της ελληνικής χιονοδρομίας! Ο κ. Σταύρος μας υποδέχτηκε, γι ακόμη μια φορά, με τη γνωστή καλοσυνάτη του διάθεση, και το χαμόγελο. Μαζί του δεν νιώθεις ποτέ ξένος, αλλά άνθρωπος της οικογενείας του ή έστω φίλος από τα παλιά! Και μετά, με συνοδεία το τσίπουρο και το μεζέ, να μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Έχει ένα χάρισμα σπουδαίο, που όταν μοιράζεται τις αναμνήσεις του μαζί σου, νομίζεις ότι τις έχεις ζήσει κι εσύ κι ότι αποτελείς κι εσύ μέρος των βιωμάτων του!

Για τα πρώτα του βήματα στη χιονοδρομία, εκεί στο 1949, με πέδιλα του σκι από ξύλα παλιών βαρελιών. Για τα ΛΟΚ, για τον βασιλιά Παύλο, τον διάδοχο Κωνσταντίνο, αλλά και τις αθλητικές του επιδόσεις! Γεμάτο το σαλέ του από μετάλλια και κύπελλα, γεμάτο αναμνήσεις από τις δεκάδες επιτυχίες του στον αθλητικό στίβο του χιονιού. Κατόπιν στα 1962, ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδος.

Και φθάνουμε στο 1965, με τη ίδρυση της πρώτης σχολή σκι στην Ελλάδα και τη δημιουργία του πρώτου σαλέ (καλύβι) που εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου στο σημερινό πανέμορφο και ιστορικό πλέον κτήριο, σήμα κατατεθέν του ΧΚ Σελίου!

Η συζήτηση μαζί του είναι πάντα απολαυστική. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την ιστορία και τις αναμνήσεις. Ο Σταύρος Πλατίτσας είναι ακόμη έφηβος, κάνει σκι, συμμετέχει σε αγώνες παλαιμάχων και δίνει συμβουλές σε νέους αλλά και προχωρημένους σκιέρ για να εμπεδώσουν καλύτερα αυτό το άθλημα, που τόσο λατρεύει!

Όταν σου λέει ότι το πρώτο μάθημα σκι, γίνεται στον καφέ… Μα ναι, είναι και θέμα ψυχολογίας. Γιατί εάν δεν αποβάλει ο αρχάριος τη φοβία του, πως θα απελευθερωθεί και να αφεθεί στα χέρια του δασκάλου; Ο κ. Σταύρος δεν είναι απλά δάσκαλος, είναι φίλος, είναι ψυχολόγος, έχει το χάρισμα που λένε!


Δείτε το video από το xionodromika.gr:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ