Νέες ταυτότητες: Τέλος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ - Ένας αριθμός για όλα

«Θέμα ημερών» είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό γνωστοποίησε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Μεταξύ
άλλων, ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες υπογράμμισε ότι «η ταυτοποίηση των πολιτών είναι μία ευρύτερη στρατηγική. Υπάρχει μία σχετική ευρωπαϊκή οδηγία «eIDAS» την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά στη χώρα μας για να μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση σε αυτές τις ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες. Ως προς αυτό, έχουμε ήδη πει ότι πρώτον θα γενικεύσουμε τη χρήση των κωδικών του Taxisnet για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και θα προσθέσουμε σε αυτό και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπεται -και έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης- και όπως προβλέπει και η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η δημιουργία ενός ενιαίου αριθμού για τους πολίτες, ενός αριθμού που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και θα αναγράφεται και αυτός στις νέες ταυτότητες, όταν αυτές θα εκδοθούν».

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα από το 2020

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσθεσε ότι «με το νέο έτος θα ξεκινήσει να διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου». «Έτσι, με την κάθε υπηρεσία πλέον να είναι σε θέση να αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία της ενημερότητας, διευκολύνουμε σημαντικά πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες» κατέληξε.

3 σχόλια:

 1. Θα προλάβουν να μας τις δώσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φοβάσαι μη μας τσιπαρουν σαν τα σκλια?Αυτό είναι για την επόμενη η μέθ επόμενη γενιά.

   Διαγραφή
 2. Επιτέλους να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη.
  Για όσους φοβούνται τον έλεγχο ¨τσιπάρισμα¨ να θυμούνται ότι τους παρακολουθούν χρόνια τώρα από το κινητό τους, τον υπολογιστή τους, την κάρτα της τράπεζας, τις κάμερες στα σούπερ μάρκετ και όλων των καταστημάτων παντού.....
  και στο κάτω κάτω όρεξη σας είχαν να σας παρακολουθούν, αρκετά με όλα τα κομπλεξικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ