Quantcast

http://picasion.com/

Έπεσαν νέες «καμπάνες» για το τσιγάρο στη Βέροια

«Ντου» της Αστυνομίας σε καφέ-μπαρ ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η απαγόρευση του τσιγάρου στη Βέροια. Εδώ και ένα μήνα περίπου, κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασαν έπεσαν βαριά πρόστιμα σε γνωστά μπαράκια της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι γίνονται καθ' όλη την διάρκεια του 24ωρου, ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι η απαγόρευση να είναι καθολική και για τον λόγο αυτό έχει επεκτείνει τους ελέγχους της και στα χωριά του Δήμου. Τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες είναι πολύ μεγάλα και σε ορισμένες περιπτώσεις κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τις άδειες τους. Ο κόσμος της Βέροιας δείχνει να συνηθίζει το συγκεκριμένο μέτρο και για τον λόγο αυτό, οι καπνιστές βγαίνουν εξωτερικά του μαγαζιού για να απολαύσουν τη... νικοτίνη τους!

20 σχόλια:

  1. το θεμα ειναι να καταλαβουν οι μαγαζατορες να μην κλεινουν τον εξωτερικο χωρο γτ παλι απαγορευεται απο τ βλεπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα μαγαζιά εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο πάνε για κλείσιμο. Σάββατο βράδυ μετά τις 3 βαρούσαν όλοι μύγες. Τουλάχιστον 70% κάτω ο τζίρος. Οι λιγοστοί πελάτες αντί να κάνουν κατανάλωση ήταν έξω όρθιοι να καπνίζουν με τις ώρες. Δεν μιλάμε καν για τις καθημερινές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι οσα μαγαζια! να λες ολα! αλλιως 1142.
      οσο για το τζιρο αυτα δεν ισχυουν. ο πελατης θα καταναλωσει οσο θελει και οσα εχει για το σκοπο αυτο.
      να κοιταξετε να χαμηλωσετε και τα ενοικια που δινετε στους ιδιοκτητες με εναν πολυ καλο λογο!

      Διαγραφή
    2. εξαλλου μετα τις 3 απαγορευεται να ειναι ανοιχτα τα μαγαζια οποτε ολα καλα :)

      Διαγραφή
    3. στην αρχη μας λεγατε λογω απαγορευσης οτι οι καπνιστες θα βγαιναν να διασκεδασουν στη σεληνη
      (δηλαδη δεν θα βγαιναν) και τωρα που τελικα βγαινουν δεν προλαβαινουν να καταναλωσουν. δρακο εχει? ας ιδρυσουμε σκακιστικους ομιλους να ξεμπερδεψουμε με τα ψεματα σας.

      Διαγραφή
  3. το θεμα ειναι να καταλαβουν ολοι ( αλλα ολοι ομως) οι μαγαζατορες και να το απαγορευσουν απολυτα στα καταστηματα τους ( βλεπε 500αρες! αλλα και περισσοτερα) ωστε να μην υπαρχει και "αθεμιτος ανταγωνισμος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΠΑΜΕ. ΚΑΘΕ 15-20 ΜΕΡΕΣ 1-2 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα ειναι να καταλαβουν ποιο ειναι το μεσα...γιατι το εξω το κλεινουν γυρω γυρω και το κανουν σαν να ειναι μεσα....

      Διαγραφή
  5. Ζητω η χουντα ματωνει καποιος να κρατησει το μαγαζι ανοιχτο και δεν εχει καν το δικαιωμα να αποφασισει αυτος αν θελει το μαγαζι του καπνιστων η μη καπνιστων ελλαδα της δημοκρατιας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους!! Ντου σε όλα τα μαγαζιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά κάνουν που το απαγορεύουν το τσιγάρο. Αλλά θα μπορούσαν να δώσουν και μια εναλλακτική στο θέμα άδειας λειτουργίας του μαγαζιού όπως γίνεται σε κάθε χώρα του εξωτερικού. Να μην βλέπουν μόνο όσα τους συμφέρει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον δεν υπαρχουν εναλλακτικες πουθενα και εαν υπαρχει κατι ως "εξαίρεση" θα ειναι κατι πολυ διαφορετικο και πολυ ειδικο.

      Διαγραφή
  8. 2020 και ακόμα συζητάμε για τσιγάρο σε εσωτερικούς χώρους, όλοι θα προσαρμοστουν στα νέα δεδομένα όπως έχει κάνει όλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λύπη μου βλέπω ότι όλη η συζήτηση γίνεται από "ανώνυμους" αναγνώστες.... Κανείς δεν έχει το θάρρος να πει τι γνώμη του με το όνομα του τελικά; Και ας δούμε ποια είναι η αλήθεια.... η αλήθεια είναι ότι ο αντικαπνιστικός νόμος είναι λάθος... και είναι λάθος γιατί παραπέμπει σε απαγόρευση και όχι σε σεβασμό.... Είμαι καπνιστής όμως γνωρίζω ότι δεν έχω δικαίωμα να επιβάλλω τον καπνό μου σε άλλους.... όμως μήπως κάποιοι πρέπει να σκεφτούν και το δικαίωμα των καπνιστών; Είναι λογικό και σωστό να μην καπνίζει κάποιος σε ένα εστιατόριο, σε μία ταβέρνα και γενικά σε ένα κατάστημα μαζικής εστίασης.... όμως σε ένα μπαράκι; Σε ένα παραδοσιακό καφενείο του χωριού; Σε ένα κλαμπ ή σε ένα κέντρο διασκέδασης; Εκεί δηλαδή που δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες πολιτών όπως παιδιά; Αν κάποιος μη καπνιστής έχει πρόβλημα να μην πάει σε μπαράκι, να μην πάει στα μπουζούκια, να μην πάει στο καφενείο.... Όταν ο νόμος ισοπεδώνει τα πάντα και νομοθετεί σε βάρος των πολλών τότε λυπάμαι που το λέω αλλά οδηγούμαστε σε εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων... από ένα τσιγάρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσα χρόνια σας φάγαμε στην μάπα,ήρθε η στιγμή της δικαίωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα καλά και όλα ωραία. Συμφωνώ, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και καλά κάνουν και γίνονται έλεγχοι ΟΜΩΣ δεν είναι μόνο οι μη καπνιστές αυτοί που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους, το ποτό τους ή το φαγητό τους. Οι καπνιστές εκφράζουν μεγάλη μερίδα κοσμου, τι γίνεται με αυτούς; Υπήρχαν μαγαζιά που σου έδιναν την επιλογή να κάτσεις στον χώρο των μη καπνιστών και στον χώρο των καπνιστών (δεν επηρεαζονταν ο ένας χώρος από τον άλλο), τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Δεν θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση ώστε να είναι ευχαριστημένες και οι δυο πλευρές; Φαντάζομαι ότι όπως εγώ έτσι και πολλοί άλλοι πλέον προτιμαμε να μην βγαίνουμε έξω στα μαγαζιά αλλά να καθομαστε σπίτι να πιουμε έναν καφέ όπως τον θελουμε. Πλέον βλέπω πως τα μαγαζιά της Βέροιας βαρανε μύγες, μόνο όταν θα κάνει καλό καιρό ώστε να μπορεί να κάτσει ο κόσμος έξω θα έχουν και αυτά δουλειά. Μήπως θα έπρεπε να βρεθεί καλύτερη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ