Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προσοχή: Νέα απάτη διά τηλεφώνου στη Βέροια! Χρησιμοποιούν το όνομα γνωστού γιατρού

Άλλο ένα κύμα από απάτες μέσω τηλεφώνου εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στη Βέροια. Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στο veriotis.gr οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας το όνομα του γνωστού γιατρού της πόλης Νικόλαου Νίκα, καλούν σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και κάνουν παραγγελίες. Από
καταστήματα κλιματιστικών μέχρι και ζαχαροπλαστεία έχουν πέσει θύματα της απάτης. Οι απατεώνες, αφού δώσουν την παραγγελία ενός ακριβού προϊόντος και συμφωνήσουν στην τιμή, ακολούθως στέλνουν στον έμπορο μέσω fax ή email ένα πλαστό εξτρέ από την τράπεζα.

Τι έχουν κάνει όμως: Αν π.χ. το συμφωνηθέν ποσό είναι 1.000€ στο εξτρέ φαίνεται ποσό 1.200€. Κατόπιν καλούν τον έμπορο λέγοντας ότι από λάθος του κατέθεσαν 200€ επιπλέον, ζητώντας την άμεση επιστροφή του ποσού. Ανυποψίαστος ο έμπορος, καθώς το όνομα του γιατρού που χρησιμοποίησαν οι απατεώνες δεν αφήνει περιθώρια υποψίας, επιστρέφει το ποσό και στη συνέχεια πάει στον γιατρό για να παραδώσει το προϊόν!!! Φυσικά, ο γιατρός μένει άφωνος αφού ουδέποτε το παρήγγειλε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θύματα της συγκεκριμένης απάτης έχουν πέσει αρκετοί έμποροι και φυσικά ο ίδιος ο γιατρός. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους – κυρίως τους επαγγελματίες στην αγορά.

2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ Ή ΚΥΡΙΑ , ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ "ΨΩΝΙΖΟΥΝ" ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ή ΔΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ. Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΗΤΑΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ¨Η ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ . Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ , ΕΝΩ ΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ "ΜΑΘΕΤΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ : 1) ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ , ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ , ΚΑΙ 2) ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ , ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ . ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ