Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδήλωση για το Μακεδονικό σήμα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σας προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας, με τίτλο «Ευρωπαϊκά συλλογικά σήματα και περιφερειακή ανάπτυξη. Η περίπτωση των Μακεδονικών προϊόντων» την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Μakedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση εργασίας συνιστά δράση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με πρωτοβουλία της κας Ασημακοπούλου και εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την έμπρακτη υποστήριξη και προώθηση των Μακεδονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ, θα αναλυθούν τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, και θα παρουσιαστούν οι δράσεις που άπτονται της προωθούμενης καταχώρισης Ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ομιλητές θα είναι η κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κ. Στάθης Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων και ο κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00 Προσέλευση - Καφές

-Χαιρετισμοί-Έναρξη εργασιών

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας

Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου.

Μέλος Δ.Σ. Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δικηγόρος, κ. Χρήστος Βρίκος

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ – Αντιπρόεδρος Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Κατοχύρωση Ευρωπαϊκών σημάτων και διεθνές εμπόριο. H οπτική σκοπιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Στάθης Κουτσοχήνας - ΔΝ Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, «Μελέτη Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου: Εμπορικά Σήματα και Γεωγραφικές Ενδείξεις κατά το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Γρηγόρης Δημητριάδης-Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών: «Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων».

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος- Πρόεδρος ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων: «Τα συλλογικά σήματα ως εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης. Το παράδειγμα της Μακεδονίας και του Συλλογικού Σήματος του ΣΕΒΕ».

Σέρκο Χαρουτουνιάν- Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μιου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: «Εθνικά και Ευρωπαϊκά Συστήματα Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων: Το προϊόν πίσω από το σήμα και η ιστορία πίσω από το όνομα»

20:00-20:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ