Quantcast

http://picasion.com/

Κινητοποιήσεις αγροτών στη Βέροια

Πριν από λίγη ώρα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και βιοτεχνιών, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση στη Βέροια για τις στρεμματικές ενισχύσεις (Deminimis) που ακόμη δεν έχουν δοθεί, στους έχοντας υποστεί μεγάλη απώλεια εισοδήματος, εξαθλιωμένους οικονομικά, ροδακινοπαραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα, «την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ενώνουμε τις φωνές μας, ΌΛΟΙ μαζί, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αγροτικός κόσμος.

18 σχόλια:

  1. Ακούγεται για 90 ή 100 Ευρώ το στρέμμα και μόνο στα χνουδωτά. Η ζημιά λόγω Ρωσίας, από την αρχή του εμπάργκο και όχι κάθε φορά από την προηγούμενη χρονιά, είναι τεράστια.
    Ξηλώθηκαν πολυετείς καλλιέργειες, πτώχευσαν συνεταιρισμοί και έμποροι, έχασαν εισόδημα νοικοκυριά λόγω απόλυσης και αλυσιδωτά επηρεάζει την τοπική αγορά.
    Τα παραπάνω ποσά είναι ψίχουλα, χαρτζιλίκι για κάλαντα. Πρέπει μαζί με αξιοπρεπείς ενισχύσεις, να δοθούν και μακροχρόνιες λύσεις. Δεν μπορεί π.Χ. να πουλά φυσικό αέριο και μάλιστα πανάκριβο η Ρωσία προς εμάς και εμείς να έχουμε αποκλεισμούς προϊόντων.
    Το πρόβλημα χρήζει σοβαρής πολιτικής αντιμετώπισής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κλεισετε δρομους τωρα που περιμενουμε να δουλεψουμε τα μαγαζια μας λογω εορτων. Δεν προκειτε να μας βρειτε συμπαραστατες. Καθαρες κουβεντες, οχι τωρα που τελειωσατε με τις δουλειες σας και βρεχει να χαλασετε τις δικες μας δουκειες. Οχι το δημαρχο αλλα και τον Αβρααμ Παπα να εχετε μαζι σας, απο εμας τον κοσμακι τελειωσατε. Αν θελετε να διαμαρτηριθειτε να πατε στον Υπουργο και να τον κλεισετε στο σπιτι του. Αρκετα με εσας και τα παιχνιδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχει ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας.Αν κλείσετε τον κόμβο της Κουλούρας πως θα έρθει στη Βέροια ο δασκιωτης? Ο αγκαθιωτης? Ο κάτοικος του πλατεως? Ο κάτοικος της ν.νικομηδειας? Ο κάτοικος της Ειρηνούπολης? Αυτοί στηρίζουν τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας και αν δεν μπορέσουν οδικώς να έρθουν στη πόλη ,μεγάλη ζημιά οικονομική.Το ότι οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών και των υπολοίπων εξαρτώνται οικονομικά από τα χωράφια και τις ενισχύσεις δεν παίζει ιδιαίτερο λόγο.Στο μυαλό κάποιου.Στο μυαλό.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΓΑΖΙ ΕΧΕΙΣ;;; ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ";;;;;;ΔΡΟΜΩΝ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟΥ ΕΡΧΗΓΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  3. Θα βάλουν και τρακτέρ στη πολη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ;;;;

      Διαγραφή
  4. Ούτω ή άλλως δεν θα δουλέψεις, κάθε φέτος και χειρότερα. Η αγορά της Βέροιας εξαρτάται κατά 80% από το εισόδημα των αγροτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θέλουν και αυτοί Να μαλώνεται μεταξύ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά σας λέει ο άνθρωπος να διαμαρτυρηθείτε αλλά όχι σε βάρος μας, πηγαίνετε το Υπουργείο Γεωργίας ή Βορείου Ελλάδος όχι στην πόλη μας και στους δρόμους μας, γιατί να ταλαιπωρηθούμε όλοι ενώ στρέφεστε εναντίων των κυβερνώντων ; τι δεν καταλαβαίνετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καθε χρονο τα ιδια.. και οποτε ξηλωνετε ενα χωραφι βαζεται παλι ροδακινα...
    δεν σας φταιει το εμπαργκο .. το μυαλο σας σας φταιει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρέπει να είσαι πολύ ΜΕΓΑΑΑΛΟΣ!

      Διαγραφή
    2. Γεμίσαμε νεοέλληνες, μουσάτους, νεοφιλόσοφους, αλλά και τεμπέληδες.
      Θα τους βρήκε σε εργάσιμες ώρες στις καφετέριες.

      Διαγραφή
  8. Και εμένα δεν πάει καλά η δουλειά μου ( Ελ. Επαγγελματίας) θα πάρω de minimis??? ΟΧΙ !!! ΘΑ ΑΛΚΑΞΩ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι σε κατώτερο επίπεδο στην αλυσίδα της οικονομίας, εξαρτάσε από τον αγρότη.
      Όπως, αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, θα εξαφανιστούν και τα λουλούδια. Γι'αυτό κρατά τα λόγια σού.
      Αν περνάν καλά οι αγρότες, γίνε κι εσύ αγρότης, θα είσαι σε υψηλότερο επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ DEMINIMIS;;;; ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ...

      Διαγραφή
  9. Ανώτερο επίπεδο οι αγρότες .. το ακούσαμε και αυτό... Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν αρμέξει ο κτηνοτρόφος και δεν ηλιοκαεί ο αγρότης το στομάχι σου με τις αμπελοφιλοσοφίες σου δεν θα γεμίσει.
      Εσύ, λόγω υπεροψίας είσαι υποβιβασμένος πολλές κατηγορίες κάτω και ας έχεις πτυχία, τα οποία είναι άχρηστα για την κοινωνία.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ