Quantcast

http://picasion.com/

Κάλαντα, δώρα για τα παιδιά των ιερέων και κοπή βασιλόπιτας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βέροιας

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί σύλλογοι, μπάντες, σωματεία καθώς και πολλά παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος τους ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη
χρονιά. Επίσης ο Σεβαμιώτατος δέχθηκε τους ιερείς της Μητροπόλεως με τις οικογένειές τους και μοίρασε δώρα στα παιδιά των ιερέων, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν για την επέτειο του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια) Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του, με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για τους εργαζομένους και τους διακονούντες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δείτε φωτογραφίες:































7 σχόλια:

  1. Αποτρόπαιο το θέαμα των μασκοφόρων βλάχων - σκέτη παραφωνία. Είναι ντροπή ν' αναβιώνουν* τέτοιες κακόγουστες αηδίες, καλά είχαν εκλείψει τόσα χρόνια.

    * Που είναι αμφίβολο αν πρόκειται για αναβίωση ή για καινούργιο φρούτο. Είμαι 54 ετών, γέννημα θρέμμα Βεροιώτης, και δεν έχω ξαναδεί τέτοια καρναβαλίστικα καραγκιοζλίκια πρωτοχρονιάτικα μήτε καν στις απόκριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπατσαράς δεν τα είπε φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ το θέαμα με τους Πόντιους είναι καλύτερο???????? Οι Μωμόγεροι ας πούμε είναι ότι πιο καρναβαλιστικο υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, μια καρναβαλίστικη διαβολική σαχλαμάρα και μισή είναι και οι μωμόγεροι (το λέει και η λέξη, μώμος = κατηγορία, βρωμιά, κηλίδα με την ηθική έννοια). Τουλάχιστον εκείνοι δεν πήγαν στον μητροπολίτη όμως, το κατάλαβαν ότι δέν είναι χριστιανικό το βλακώδες έθιμο, που επίσης κακώς, κάκιστα, αναβιώνουν.

      Διαγραφή
    2. αφου δεν υπαρχει θεος

      Διαγραφή
    3. Είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού. Όμως Θεός υπάρχει.

      Και δυστυχώς υπάρχει και μισάνθρωπος διάβολος, που πείθει τους αφελείς πως δεν υπάρχει ούτε ο Τριαδικός Θεός ούτε ο ίδιος.

      Διαγραφή
    4. εν ετη 2020 πιστευουμε σε θεους

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ