Quantcast

http://picasion.com/

Με 3 «ναι» και 1 «όχι» από την Ημαθία πέρασε ο προϋπολογισμός 2020

Πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή, μετά την σχετική ψηφοφορία, ο προϋπολογισμός 2020, ο πρώτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της Βουλής ο προϋπολογισμός - που υπέχει ψήφο εμπιστοσύνης - εγκρίθηκε με 158 «ναι», και 139 «όχι» επί συνόλου 297 ψηφισάντων. Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 "παρών") ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου 'Αμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι). Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.



Το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ψήφισε όχι σε όλα. Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά). Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.



Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.
Όσον αφορά το νομό Ημαθίας, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό σε αντίθεση με την Φρόσω Καρασαρλίδου που τον καταψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ