Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τρεις ημέρες διορία δίνουν στην Κυβέρνηση οι αγρότες της Ημαθίας

Επίσημες ανακοινώσεις έως την Παρασκευή αλλιώς κινητοποιήσεις!
Μαζική ήταν η συνέλευση που συγκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μακροχωρίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας. Το ΔΣ του Συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, τους συνεταιριστές, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους αντιδημάρχους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αγροτικών συλλόγων, καθώς και στους βουλευτές του νομού, προκειμένου να γίνουν γνωστά σε όλους τα αιτήματά τους και να βρουν «συμμάχους» για τις επικείμενες κινητοποιήσεις τους.
Το παρών έδωσαν οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, η εκπρόσωπος της Φρόσως Καρασαρλίδου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί αγρότες και από τους τρεις δήμους της Ημαθίας, ενώ αναγνώστηκε επιστολή που έστειλε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας.
Το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα των αγροτών, σχετικά με την στρεμματική ενίσχυση (Deminimis) σε Ροδάκινα και Νεκταρίνια και τις αποζημιώσεις από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλα του τρέχοντος έτους, ενώ αποφάσισε να δώσει στην Κυβέρνηση τρεις ημέρες διορία. Συγκεκριμένα, οι αγρότες αποφάσισαν πως, αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα ποσά των αποζημιώσεων «de minimis» και τον διαχωρισμό των προϊόντων, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Εμπορικός Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των αγροτών
Στο πλευρό τους ήδη έχουν τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο, ενώ πάγια θέση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας είναι οι κινητοποιήσεις τους να μην περιλαμβάνουν κλείσιμο δρόμων και πιθανότατα να προβούν σε κινητοποίηση είτε στο κέντρο της Βέροιας, είτε σε γραφεία βουλευτών, είτε σε άλλη μορφή διαμαρτυρίας.

«Χρειαζόμαστε κόσμο!»
Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, καθώς όπως ειπώθηκε, «χρειαζόμαστε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε στις κινητοποιήσεις μας για να ακουστούμε και να μας πάρουν σοβαρά. Χρειαζόμαστε και όσους περισσότερους φορείς και συλλόγους γίνεται στο πλευρό μας».
Στο τέλος της συνέλευσης, μαζεύτηκαν ονόματα και τηλέφωνα για τις ανάγκες της κινητοποίησης, με τους αγρότες να δηλώνουν έτοιμοι, καθώς για μια ακόμη χρονιά ζητούν να κάνουν και αυτοί Χριστούγεννα. Εν αναμονή των ανακοινώσεων και των αποφάσεων λοιπόν...




































2 σχόλια:

  1. Μην σκίσουν τα καλτσόν στις κινητοποιήσεις οι αγρότες μας!! Να πάνε στους βολευτές που ψηφίζουν και να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία τους και να αφήσουν τους δρόμους ήσυχους..¨άντε φτάνει τόσα χρόνια ..Οι καλοπερασάκηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ