Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

15 χρόνια από την δολοφονία του Αστυνομικού από την Ημαθία

Τον γάζωσαν με σφαίρες τρομοκράτες στην Αθήνα
Σαν σήμερα, 15 χρόνια πριν, στις 31 Δεκεμβρίου 2004, δολοφονείται έξω από την οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Κηφισιά ο Χαράλαμπος Αμανατίδης. Ο Ημαθιώτης ειδικός φρουρός, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς, ανέλαβε υπηρεσία σκοπού σχεδόν δύο ώρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2005, στην οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου συνταγματάρχη Βlatherwick Μark, διάδοχο του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, τελευταίο θύμα της 17Ν, στη συμβολή των οδών Θήρας 25 και Καρπάθου στην Κηφισιά.
Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης βρέθηκε στις 3:17 θανάσιμα τραυματισμένος στο φυλάκιο της σκοπιάς, έχοντας δεχθεί πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο. Η εκτέλεση του Ημαθιώτη Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, αποδόθηκε ως η «πρώτη δολοφονία της νέας γενιάς τρομοκρατών», μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ, το καλοκαίρι του 2002.
Στην Πρεσβευτική κατοικία, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος παρέθετε δεξίωση. Σχεδόν δέκα λεπτά μετά την αποχώρηση από την κατοικία των τελευταίων προσκεκλημένων, (31/12-03.10) τουλάχιστον δύο άτομα πλησίασαν το φυλάκιο σκοπού και πυροβόλησαν τον Ειδικό Φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη σχεδόν εξ επαφής, τραυματίζοντας τον θανάσιμα και του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό ΜΡ5 υποπολυβόλο. Συνολικά δέκα κάλυκες διαμετρήματος 9 mm Ρarabellum περισυνελέγησαν από το χώρο, και όπως προέκυψε από τη βαλιστική, είχαν όλοι πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και διέφυγαν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δράστες δεν είχαν στόχο τη δολοφονία του 32άχρονου Αστυνομικού, ωστόσο η αντίδρασή του, στην πρόθεση να του αποσπάσουν τον υπηρεσιακό οπλισμό, τον πυροβόλησαν απαλλοτρίωσαν τον οπλισμό. Για τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού, τον Ιούλιο του 2009 εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 32χρονος αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς, ο οποίος αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονία και κρίθηκε προφυλακιστέος. Την ευθύνη της επίθεσης δεν ανέλαβε καμία οργάνωση, με τη δολοφονία του 32χρονου Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, 32 να παραμένει ανεξιχνίαστη, 14 χρονιά μετά.
Έδωσαν το όνομά του σε οδό έξω από την Σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα της Βέροιας
Για να τιμήσει την μνήμη του, ο δήμος Βέροιας με απόφασή του, έδωσε το όνομά του άτυχου ειδικού φρουρού, σε οδό μπροστά ακριβώς από την Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα.

1 σχόλιο:

  1. Καλητερα να ζουσε επανω στα ριζωματα με τα γηδια ...αλλα μας εφαγε η πολητελια του μησθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ