Quantcast

http://picasion.com/

Τι δηλώνει η απολυμένη της ΔΕΥΑΒ για την υπόθεσή της

«Αξίζει τέτοιας μεταχείρισης μια πολύτεκνη μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ;»
Κείμενο με το οποίο επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τα γεγονότα από τη δική της πλευρά και να δώσει απαντήσεις σε όσα ακούστηκαν, μας έστειλε η Παναγιώτα Κοληπέτρη, που

πρόσφατα απολύθηκε από τη ΔΕΥΑΒ. Η απόλυσή της απασχόλησε και συγκίνησε την τοπική κοινωνία, καθώς είναι πολύτεκνη μητέρα που μεγαλώνει 5 παιδιά, όμως δεν στάθηκε δυνατόν να καμφθεί το Δ. Σ. της ΔΕΥΑΒ. το οποίο και την απέλυσε. Δείτε το κείμενό της:

«Στις 1/10/2019 προσλήφθηκα με την 3κ στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΒ ως εργάτρια γενικών καθηκόντων με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η υπηρεσία με τοποθέτησε στο σκάμμα κι εγώ δεν έφερα ΚΑΜΙΑ αντίρρηση. Την Πέμπτη 24/10/2019 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΒ προχώρησε στην κατά την γνώμη μου άδικη απόλυση μου για λόγους υγείας. Η ανάρτηση μου αυτή έρχεται ως απάντηση σε συνέντευξη που έδωσε ο κύριος Διαμάντης πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ σε τοπική εφημερίδα στις 31/10/2019.

1. Στη συνέντευξη του αναφέρει πως έχω υποστεί δυο εγκεφαλικά επεισόδια και θρόμβωση στην καρδιά μου. Σύμφωνα όμως με την ιατρική γνωμάτευση του γενικού νοσοκομείου Βέροιας έχω υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που δεν μου άφησε καμία σωματική αναπηρία και ουδέποτε έχω υποστεί θρόμβωση στην καρδιά. Πάσχω από μια εκ γενετής ασθένεια του αίματος που λέγεται θρομβοφιλία και η οποία δεν είναι απαγορευτική για εργασία, κάτι που διαπιστώνεται εύκολα καθώς μεγαλώνω πέντε παιδιά και εργάζομαι από 15 χρονών

2. Ο κύριος Διαμάντης, χρησιμοποίησε την πρόταση "όταν ήρθε να φέρει τα πραγματικά δικαιολογητικά". ΔΕΝ υπάρχουν δύο ειδών δικαιολογητικά, δηλαδή πλαστά και πραγματικά. Δικαιολογητικά προσκόμισα μια και μόνο φορά και ήταν όλα αληθή. ΠΟΤΕ δεν έκρυψα την ασθένεια μου, ούτε και θεώρησα πως θα αποτελούσε το λόγο της απόλυσης μου. Ειδικά εφόσον το νοσοκομείο της Βέροιας αναφέρει πως "είμαι σε θέση να εμπλακώ σε συνήθεις δραστηριότητες χωρίς κανένα περιορισμό" .

3. Ο ίδιος κύριος αναφέρει πως ήρθε κάποιο "χαρτί" στην υπηρεσία που έλεγε πως δεν μπορώ να εργάζομαι σε σκάμμα. Δεν εξηγεί όμως από που ήρθε αυτό το χαρτί ή ποιος το συνέταξε.

4. Ο κύριος Διαμάντης κλείνει την συνέντευξη λέγοντας πως η επιχείρηση χρειάζεται εργάτες κι όχι διοικητικούς, αφήνοντας έτσι αιχμές πως εγώ αποσκοπούσα σε μια θέση διοικητικού υπαλλήλου. ΠΟΤΕ δεν ζήτησα να μεταταχθώ και ΠΟΤΕ δεν αιτήθηκα να πάω σε γραφείο. Αντιθέτως, προκειμένου να μεγαλώσω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου θα δεχόμουν οποιοδήποτε πόστο, κάτι που οι ίδιοι γνωρίζανε.

Κλείνοντας ήθελα να αναφέρω πως η ΔΕΥΑΒ ως υπηρεσία στο ΦΕΚ που ανάρτησε στη διαύγεια, καθώς και ο πρόεδρος της στη συνέντευξη του έχουν δημοσιοποιήσει προσωπικά δεδομένα που αφορούν την οικογενειακή και οικονομική μου κατάσταση καθώς και το ιατρικό μου απόρρητο. Και παρόλο που με έχουν ήδη στείλει στην ανεργία συνεχίζουν να με δυσφημούν και να με διασύρουν.

Και θέλω να ρωτήσω: Αξίζει τέτοιας μεταχείρισης μια πολύτεκνη μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ που απλά προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά μπορεί;

Μάλλον σε αυτό το ερώτημα θα χρειαστεί να απαντήσει το αρμόδιο δικαστήριο. 

Η "πρώην" υπάλληλος της ΔΕΥΑΒ

Κοληπέτρη Παναγιώτα»

65 σχόλια:

  1. κηφήνες της δευαβ, που νομιζουν οτι ειναι τσιφλικι τους. απολυσαν την γυναικα μιας και αυτοι παράγουν έργο. ιδιωτικό και το νερο. (οχι και αμεσα σχετικο αλλα ηταν μια ευκαιρια να τα ψαλω και εγω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγάλε "ανόητε" αν δοθεί σε ιδιώτη η ΔΕΥΑΒ τότε και εσύ αλλά και όλοι οι ομοϊδεάτες σου θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ. Ρώτα τους πολίτες του Παρισιού του Βερολίνου της Σόφιας της Λυών κλπ πόλεων που το νερό το είχαν οι ιδιώτες γιατί επαναστάτησαν και ξαναγύρισαν το νερό στους Δήμους τους ; Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί από εσένα.
      Όσο για τους εργαζόμενους, πιστεύεις ότι ο ιδιώτης μεταχειρίζεται όπως πρέπει τους εργαζόμενους και ότι θα κρατούσε στην επιχείρηση τον υπάλληλο που προσλήφθηκε σαν εργάτης και στην πορεία θα ζητούσε αλλαγή ειδικότητας ; το πιστεύεις ;

      Διαγραφή
    2. είμαι ανόητος άλλα στο ελάχιστο κατανοώ, το καθήκον σου να υπερασπιζεσαι αυτούς που δεν έχουν καθήκον.

      Διαγραφή
  2. Κρίμα η κοπέλα! Να θυμηθούμε ότι κατά της απόλυσης ψήφισαν: Πετρίνα Μουχτάρη, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Θανάσης Δέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ άδικο σε μια πολύτεκνη μητέρα και με παιδί ΑΜΕΑ να δείχνετε ένα τόσο σκληρό πρόσωπο .Ειναι πολύ άδικο μια πολύτεκνη μητέρα που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια να μεγαλώσει τα παιδιά της να χρήζει τέτοιας αντιμετώπισης Ευχόμαστε ο Δήμος Βέροιας να επιληφθεί το θεμα και να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο Χριστουγεννιάτικο δώρο σε πολύτεκνη οικογένεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε βέβαια τι να το κάνουν το διοικητικό προσωπικό; να πάτε ένα πρωί από περιέργεια να πληρώσετε ένα λογαριασμό εκεί στα κεντρικά. είναι 5-6 πίσω από τους κισεδες όλοι απρόθυμοι και αγενείς μέχρι αηδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι οπως τα λετε τσιφλικι τους, δασκαλευτηκαν ετσι.

      Διαγραφή
  6. Θα άξιζε να παρατηρήσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ, η οποία αποφάσισε την απόλυση της πολύτεκνης μητέρας (με παιδί ΑΜΕΑ), λήφθηκε παράλληλα απόφαση αύξησης της αποζημίωσης του προέδρου κ. Διαμάντη από τα 800 στα 1700 ευρώ μικτά (περίπου 1.300 καθαρά) το μήνα. Εκ των υστέρων η αλληλουχία των γεγονότων μοιάζει απολύτως λογική και αναμενόμενη: η απόλυση μίας πολύτεκνης εργαζόμενης μητέρας ίσα-ίσα που φτάνει να αντισταθμίσει την αύξηση της αποζημίωσης του προέδρου - η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι πιθανόν να ανοίξει την όρεξη για ανάλογες αξιώσεις ή διεκδικήσεις και από την πλευρά του τέως προέδρου της ΔΕΥΑΒ κ. Γ. Ορφανίδη. Αλλά ας μην βιαστούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας επί του παρόντος. Ίσως χρειαστεί να απολυθούν ακόμη αρκετοί εργαζόμενοι (νεοδιόριστοι και μη, πολύτεκνοι ή όχι) προκειμένου να γεμίσουν οι κοιλιές κάποιων...

    Υ.Γ. Πέρα από όλα και πέρα από τα συγκεκριμένα γεγονότα που πυροδότησαν τα καυστικά σχόλια των αναγνωστών θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ορισμένοι που υπηρέτησαν, υπηρετούν ή συνεχίζουν να υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης και να κατέχουν δημόσια αξιώματα δεν σέβονται ούτε τα προσχήματα. Αναμφίβολα, πιο ανησυχητική είναι η ανοχή που επιδεικνύει η κοινωνία απέναντι σε τέτοιες προσβλητικές και ανήθικες συμπεριφορές, απ’ ό,τι οι ίδιες αυτές συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προλαβαίνοντας όλους εκείνους - και μεταξύ αυτών τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ - που ίσως σπεύσουν να διευκρινίσουν ότι η αύξηση της αποζημίωσης του προέδρου είναι απολύτως νόμιμη, τους καλούμε πρωτίστως να αναρωτηθούν, αν όντως το νόμιμο συμπίπτει πάντα με το ηθικό. Διότι κάποιες φορές και υπό ορισμένες συνθήκες ο μανδύας της νομιμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως συνέβη πολλές φορές άλλωστε στην δύσμοιρη ιστορία αυτού του τόπου, ως προκάλυψη και ως άλλοθι για την δικαιολόγηση της ανηθικότητας, της κοινωνικής αναλγησίας, της προσβολής των χρηστών και των δεόντων. Και τότε το νόμιμο δεν βρίσκει έρεισμα στο δίκαιο. Για παράδειγμα, κανένα δίκαιο και καμία ηθική δεν νομιμοποιεί την στηλίτευση και τον διασυρμό μιας συμπολίτισσας, την δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών και δεδομένων που αφορούν στην προσωπική της κατάσταση και την δίκη των προθέσεών της, προκειμένου για την υπεράσπιση ή την δικαιολόγηση προκλητικών διοικητικών αποφάσεων και συμπεριφορών. Όπως εξάλλου δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς και την κυρίαρχη κοινωνική ηθική να συναποφασίζεται την ίδια ημέρα, στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση, πάραυτα και άνευ ετέρου, η απόλυση μιας πολύτεκνης μητέρας (με όποια αιτιολογία) παράλληλα με την έγκριση του αιτήματος αναφορικά με την αύξηση της αποζημίωσης του προέδρου. Ιδού: Όταν η νομιμότητα αποσχίζεται από την ηθική στερείται δικαίου!

      Διαγραφή
  7. Όλοι "πτυχιουχοι" του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΙΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ..Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΑΡΧΙΚΑ,ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ..ΚΤΛ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΒ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητάς να γράφουνε με το όνομά τους, αλλά εσύ (υπάλληλος της δευαβ;) παραμένεις ανώνυμος.... Που σας βρήκανε ρε;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΒ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ??ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ!ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΝΑΝ 5-6 ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ 1000ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΙ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΘΡΕΨΟΥΝΕ...ΑΣ ΒΑΛΕΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!

      Διαγραφή
    3. αν εισαι απο την αυλη ποτισε και τα λουλουδια.

      Διαγραφή
    4. Τελικά ονοματάκι έχεις; Δεν μας είπες. (ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ)

      Διαγραφή
    5. ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΜΑΓΚΑΚΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΕΓΩ!!

      Διαγραφή
    6. Δεν ντρέπεσαι βρε, αθεόφοβε να μιλάς έτσι για μια πολύτεκνη μάνα, λίγη τσίπα δεν έχεις, τα κουτσουβελα που αναφέρεις τόσο υποτιμητικά και δεν σε ενδιαφέρουν, σου ζήτησε κανένας να τα θρεψεις;;; Κι εγώ πολύτεκνος είμαι κ ελπίζω εσύ να μην έχεις παιδιά, γιατί φαντάζομαι τι θα βγουν με τέτοιο γονιό! Αισχος! Κι επίσης η κοπέλα δεν μπήκε από ελεημοσύνη για να θρέψει τα παιδιά της, μπήκε με αξιοκρατία μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό σας χαλάει όμως, θέλετε να βάζετε τους κουμπάρους και τα μπατζανακια σας.

      Διαγραφή
    7. "ΑΣ ΒΑΛΕΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" λέει. Τέτοια χυδαιότητα. Να σε χαίρονται και στη δουλειά σου και στην οικογένειά σου.

      Διαγραφή
    8. Δες επίπεδο,κουτσούβελα τα παιδιά...
      Αλλά τέτοιο κουτσούβελο ήταν και ο ίδιος όταν γεννήθηκε και ευτυχώς γι'αυτόν μετά μυαλά που κουβαλά δεν τον πέταξαν σε κάνα κουβά με έκτρωση -άμβλωση (που ειναι και της μόδας )...
      Και αυτός αύριο θα πάει να ψηφίσει...

      Διαγραφή
  9. Διάβασα την απόφαση 263/2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒ με αριθμό ΑΔΑ:Ψ9ΖΣΟΛΠ9-ΧΩΘ.
    Αληθευει ότι ο σύζυγος της συγκεκριμένης κυρίας εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου Βέροιας , ως επόπτης.
    Αληθεύει ότι η κυρία έκανε ψευδή βεβαίωση στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψή, Αληθεύει ότι η προκήρυξη της 3Κ αναφέρει ρητά ότι πρέπει να έχουν τα προσόντα για την θέση των εργατών που υποβάλουν
    Αληθεύει ότι κακώς προσλήφθηκε στην ΔΕΥΑΒ. Διότι δεν προσκόμισε πιστοποιητικά από το νοσοκομείο.
    Αληθεύει ότι κατέλαβε παρανόμως την θέση κάποιου άλλου , η άλλης , οι οποίοι σίγουρα έχουν ανήλικα παιδιά και μπορεί να είναι άνεργοι.
    Αληθεύει ότι κακώς η ΔΕΥΑΒ την άφησε να υπογράψει σύμβαση.
    Γνωρίζει κανείς γιατί δεν προσλήφθηκε ο άλλος εργάτης ο οποίος είχε καταδίκες .
    Το ίδιο έπρεπε να γίνει με την κυρία, η οποία εξαπάτησε την υπηρεσία της ΔΕΥΑΒ και κατόρθωσε να υπογράψει σύμβαση. Κανονικά δεν ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ διότι δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα από την διακήρυξη.
    Έχει το θράσος να μιλά και να γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα ξέρεις όλα εσύ, γιατί δεν μας γράφεις και την απόφαση του δικαστηρίου να τελειώνουμε. Πες πόσα χρόνια φυλάκιση θα φάει ο πρόεδρος της Δευαβ???? Η μήπως θα μπουν κ εκεί τα μεγάλα μέσα?

      Διαγραφή
    2. υπαρχει χαρτι του γιατρου που δεν εγκρινει την εργασια στο σκαμμα λογω βεβαρημενου ιατρικου ιστορικου, η κυρια που ηξερε τα προβληματα της (και παρ'ολα αυτα γεννησε και τοσα παιδια-ανωρημοτητα αν μη τι αλλο)γιατι πηρε μερος στην προκηρυξη αφου ηταν για εργασια που δεν μπορουσε να κανει κι επανηλλειμενως ενοχλησε τον προεδρο της δευαβ(πριν αναλλαβει καλα καλα προεδρος) για να της υποσχεθει οτι θα την κανει διοικητικη υπαλληπο;;Αλλα ετσι ειναι το συστημα να τρυπωσουμε παση θυσια και μετα βαζουμε λυτους και δεμενους να πιασουμε την καρεκλα. ζητατε να παρανομησει μια υπηρεσια και να καλυψει τα ψεματα της κυριας εσεις ολοι οι φιλευσπλαχνοι;;;το βρισκετε δικαιο;;;

      Διαγραφή
  10. Πείτε παρακαλώ την κυρία η οποία προσκόμισε χαρτιά τα οποία δηλώνουν ότι έπαθε δήθεν 2 εγκεφαλικά ας έβγαινε σε αναπηρική σύνταξη αν ήθελε να φροντίσει την οικογένεια της.Αντιθετως με την εκλογή του Καινούργιου προέδρου από την αίτηση της να δουλέψει στο σκάμα ξαφνικά γιατρεύτηκαν τα εγκεφαλικά και άλλαξε και η αίτηση της από σκάμα να γίνει στέλεχος και μάλιστα με ελάχιστους μήνες εργασίας και εμπειρίας.Και όσον αφορά τα σχόλια προς το ΠΑΣΟΚ όλοι εσείς που μπορέσατε να φάτε λίγο από το μέλι τότε κρατήσατε και για το σπίτι όποτε είστε
    ολοι μεσα στον χορό.Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι φυσικά όλοι εδώ μέσα που λέμε αντίθετη γνώμη από τους άλλους εργαζόμαστε στην ΔΕΥΑΒ.Από ότι φενεται είστε πολλοί εδώ μέσα που θα θέλατε να εργάζεστε σε ένα κομματικά επηρεασμένο χώρο όπως σχολιάσατε μερικοί παραπάνω.Ντροπή σας.Και πάλι καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλη μία "ελληνική πονηριά", δηλώνω ειδικότητα που μπορώ να πιάσω και μετά παρουσιάζω χαρτιά για να την αποφύγω και να πιάσω άλλη ειδικότητα καλύτερη. Αυτά γινόντουσαν για χρόνια στο ελλδιστάν και κάποιοι νόμισαν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται. Αν κάποιος θεωρεί ότι απολύθηκε παράτυπα, ας πάει στα δικαστήρια να δικαιωθεί και όχι να βγαίνει στα ΜΜΕ για να δημιουργήσει κλίμα συμπάθειας στο πρόσωπό του, επηρεάζοντας πολλούς επιπόλαιους λαϊκιστές αναγνώστες. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το δικαιότερο, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους.
    ΥΓ. Με πόση ευκολία καταδικάζουν όλοι τη ΔΕΥΑΒ και ας εφαρμόζει το νόμο, διαγράφοντας με μιας τόσο έργο τόσων χρόνων, όταν ενώ πλημμυρίζει όλος ο κόσμος εδώ ζούμε με ασφάλεια χάριν της ΔΕΥΑΒ και πίνουμε με ασφάλεια το νερό μας. Είναι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δευτέρα πρωί εκεί στην ΔΕΥΑΒ δουλέψτε και λίγο κι αφήστε τα σχόλια.Που μου θιχτήκατε και καλά σαν δεν ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η παγαγωγη εργου δεν ενδιαφερει κανεναν, σχολιαζομενων, σχολιαστων, ουτε της θιγμενης στην προκειμενη. το βλεπουμε σε ολους τους τομεις, ο πυρηνας ειναι βαθυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ποιός είναι από την ΔΕΥΑΒ εδώ πέρα καί ποιός όχι δέν το ξέρει κανείς.Αλλά απο ότι καταλαβαίνω μερικοί θα ήθελαν να είναι στην ΔΕΥΑΒ δευτέρα πρωί.Καθίστε λοιπόν στα σπίτακια σας καί στρωθείτε στο διάβασμα καί ίσως σε μερικά χρόνια καταφέρετε καί εσείσ να είστε σε κάτι παρόμοιο όπως η ΔΕΥΑΒ,,Καααλη σας ΜΕΡΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπάς δευαβ, το νοησαμε. πες μας τι να διαβασουμε θειο αλβερτο. τους κλασικους χημεια φυσικη, τι τι?

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου καλά τα λες.Με τέτοιο καθισιό και ποιός δεν θα ήθελε να είναι στη ΔΕΥΑΒ.Αλλά βλέπεις λίγοι είναι οι εκλεκτοί που τα κατάφεραν.Μόνος σου το παραδέχτηκες...

      Διαγραφή
  16. Όλοι εσείς υπέρ της Δευαβ, που γράφετε μηνύματα, δηλαδή οι βολεμενοι και τα τσιράκια του προέδρου, μήπως φοβάστε? Μήπως τρίζει η καρέκλα σας? Η μήπως όλη η Βέροια δεν ξέρει ότι τόσα χρόνια προσλαμβάνετε όποιον θέλετε?? Ντροπή σας! Να παραιτηθούν όλοι οι υπεύθυνοι για την απόλυση της κυρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εχουν εκδοθει 3.818.000 λογαριασμους δευαβ επι 30ευρω το ελαχιστο μιλαμε 114540000 ευρω, δεν βαζω ευρωπαικα κονδυλια και προγραματα αρα εν ετη 2020 με τοσα χρηματα που εχουν πεσει, επεσαν, θα πεσουν επρεπε να εχουμε υπερδομες ύδρευσης-άρδευσης ανταυτου σκαβουν καθε τρεις και λιγο για βλαβες και συζητηαμε να βαλουμε την κορη του κυρ ταδε και την ανιψια του ταδε. ο αξιος ειναι αξιος και διακρινεται απο την δυνατοτητα επιλυσης προβληματων σε ολους τους τομεις (σε χωρες εκτος ελλαδας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ. ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν δεν την έδιωχνε με την απόφασή του ΤΟ δΙΟΙΚΗΤΙΚΌ σΥΜΒΟΥΛΙΟ και έκανε καταγγελία κάποιος αποτυχών στην προκήρυξη 3Κ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ολοι οι αβαπτιστοι εδώ μαζεύτηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόλις μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΒ.62 ευρω παρακαλώ χωρίς διαρροές,χωρίς απλήρωτους λογαριασμούς.Και όχι μόνο σε μένα αλλά σε όλα τα διαμερίσματα της οικοδομής.Εκεί στον δήμο έχετε τρελαθεί εντελώς?Δεν σκέφτεστε τπτ?Τι πληρώνουμε θα μάθουμε?Ποιόν πληρώνουμε θα μάθουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πιο πιθανό είναι ο πρώτος επιλαχών στην προκήρυξη να έχει πολύ γερό δόντι... διαμαντένιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μετά από συζήτηση μόλις έμαθα ότι η εργαζόμενη το διάστημα της παράνομης εργασίας της στην ΔΕΥΑΒ μετά από ιατρική γνωμάτευση του Γιατρού εργασίας το μόνο που έκανε με εντολή του Διευθυντή είναι να κάθεται στην αποθήκη με ένα καφέ στο χέρι και να κόβει βόλτες. Για την παρουσία της αυτή πληρώθηκε.
    Μου είπαν ότι έγινε ελλιπής έλεγχος ιατρικών δικαιολογητικών και ότι κακώς την κάλεσαν να υπογράψει. Ποιος φταίει, η κοπέλα ή οι υπάλληλοι που έλεγξαν τα δικαιολογητικά. Αν έκαναν σωστά την δουλειά τους δεν θα είχε υπογράψει και δεν θα είχε λόγο να ομιλεί. Από την μια έκανε ψευδή βεβαίωση και από την άλλη έγινε και κατήγορος. Μπράβο στους γενναίους διοικητικούς συμβούλους που εφάρμοσαν τον νόμο με την ψήφο τους. Έτσι μπράβο ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΕ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην το ψάχνετε, δασκαλεμένα διαμαντάκια όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με κάποιους και με το πόσο καλά πληροφορημένοι είναι. Από την άλλη θα μου πεις δουλειά τους είναι να αλιεύουν πληροφορίες από θολά συνήθως νερά και αφού εφαρμόσουν την άψογη κοπτοραπτική τους να τις δημοσιεύουν κατόπιν με σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των υπολοίπων. Πρόκειται για τους γνωστούς σε όλους μας εισαγγελείς του διαδικτύου. Άλλωστε καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ίσως όμως από το να βαράνε υπερωρίες ως δορυφόροι και φερέφωνα παραζαλίστηκαν και ξεχάσανε ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι άνθρωποι. Πάψτε επιτέλους να κανιβαλίζετε την αξιοπρέπεια των συμπολιτών σας. Σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας και μην προβαίνετε σε δίκες προθέσεων. Κατηγορίες όπως «τρύπωσε», «εκμεταλλεύτηκε», «εξαπάτησε» δεν είναι πρέπον να εκτοξεύονται ανεπικρίτως και ανεξέλεγκτα. Άλλωστε από πότε η διεκδίκηση μετατάξεων από την πλευρά των εργαζομένων έγινε αδίκημα ή ανηθικότητα; Ασφαλώς δεν είναι αδίκημα ούτε η άρνησή τους από την μεριά της διοικήσεως. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα εντούτοις που να αγνοεί με τι αδιαφανείς διαδικασίες προσελήφθησαν και τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι κατά το παρελθόν στις δημοτικές και τις δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη και τώρα οι διαδικασίες και τα κριτήρια πρόσληψης των εργαζομένων, όπως αυτά καθορίζονται από τις εκάστοτε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, θα απαιτούσαν υψηλές δόσεις φαντασίας προκειμένου να χαρακτηριστούν αντικειμενικά. Ως εκ τούτου εδώ βρήκε η διοίκηση της ΔΕΥΑΒ να εξαντλήσει όλη της την ψευδο-αυστηρότητα, ψέγοντας μια ανυπεράσπιστη γυναίκα και μεταβιβάζοντας σε αυτήν την ευθύνη για την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα του και την υποκρισία του κράτους; Πολύ πιο εύκολα όμως γινόμαστε κήνσορες και τιμητές των συμπολιτών μας παρά ενεργοί πολίτες, ικανοί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο κράτος - δικαιολογώντας ενίοτε και εκείνους που μεταξύ ημών αγωνίζονται με μόνο όπλο την αξιοπρέπειά τους απέναντι σε ένα αδηφάγο σύστημα περιβαλλόμενο από σμήνη κηφήνων.

    Υ.Γ. Ας κάνουμε πέρα τους δορυφόρους και τα φερέφωνα και ας σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα αυτής της γυναίκας. Είναι πρόβλημα όλων μας. Η φιλαθλοποίηση, ο χουλιγκανισμός και ο κανιβαλισμός δεν έχουν θέση στην πολιτική και την δημόσια συζήτηση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΛΕΣ "με τι αδιαφανείς διαδικασίες προσελήφθησαν και τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι κατά το παρελθόν στις δημοτικές και τις δημόσιες υπηρεσίες" ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΝ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΒ (ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΕΜΑΣ. ΑΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ; ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ (ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ). ΛΕΣ ΑΚΟΜΗ "Άλλωστε από πότε η διεκδίκηση μετατάξεων από την πλευρά των εργαζομένων έγινε αδίκημα ή ανηθικότητα;" ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ (ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ). ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ "ΓΡΑΜΜΑΤΑ";
      ΥΤ: ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ :
      1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ;
      2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ;

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχουν λόγια θα έπρεπε να ντρέπεστε μηδέν ανθρωπια

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή για να καταλάβουμε, εσύ κολλάς στο γράμμα του νόμου; Ότι και καλά δεν είναι νόμιμη μία μετάταξη αμέσως μετά την πρόσληψη; Δεν μου φαίνεται ότι σοβαρολογείς. Μάλλον από σκοπιμότητα παρερμηνεύεις τα σχόλια των άλλων. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν άλλες λύσεις; Λύση είναι η απόλυση; Μία εναλλακτική τοποθέτηση, μία μετάθεση ή μία πιθανή μετάταξη αργότερα όταν αυτή θα είναι δυνατή δεν προσφέρονται σαν καταλληλότερες λύσεις; Σκάψιμο στο δρόμο; Αυτή είναι η δουλειά για μία γυναίκα; Ισότητα δηλαδή κ.ο.κ. Να το ξέρουν όλοι από εδώ και εμπρός: όσοι κάνουν τα χαρτιά τους για μία θέση γενικών καθηκόντων θα σκάβουν μέχρι να διαρρήξουν την ασθενόσφαιρα και να ανασύρουν τον κατώτερο μανδύα της γης. Δεν έχει καμία σημασία το ιατρικό τους ιστορικό: είναι δεν είναι κατάλληλοι για κάποια παραπλήσια δουλειά δουλειά, μέσα στην τρύπα θα την βγάλουν, στοχεύοντας το κέντρο της γης.

      Διαγραφή
    4. Είσαι με τα καλά σου όταν λες "Σκάψιμο στο δρόμο; Αυτή είναι η δουλειά για μία γυναίκα;" μα αυτή τη δουλειά διάλεξε η ίδια τι να κάνουμε ; λες ακόμα "εσύ κολλάς στο γράμμα του νόμου;" μα να μην κολλάμε στο γράμμα του νόμου και που να κολλάμε στο τι βολεύει στον καθένα ; να καταργήσουμε τότε τους νόμους και να κάνουμε όλοι ότι μας βολεύει.
      Βλέπεις η νοοτροπία 200 χρόνων ότι παραβλέπουμε τους νόμους και κάνουμε τι δουλειά μας όπως μας βολεύει έχει ριζώσει μέσα σας ; και οτιδήποτε νόμιμο που δεν μας βολεύει μας φαίνεται παράλογο;
      Σοβαρέψου λοιπόν και εφάρμοσε το νόμο παντού διότι τα πράγματα άλλαξαν και κινδυνεύεις αν μείνεις με την παλιά νοοτροπία του κάνω ότι θέλω .

      Διαγραφή
  26. Δήμαρχε μάζεψε τους,ολο αυτό σε σένα έχει αντίκτυπο. Εκτός κι αν δεν σ ενδιαφέρει οπότε οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απ᾽ ό,τι έχουμε καταλάβει όλοι κάποιοι χρησιμοποιούν το πρόσχημα της νομιμότητας για να δικαιολογήσουν τον ανάλγητο τρόπο με τον οποίο μια χούφτα ανθρώπων αντιμετώπισε ένα πάρα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα ως "έγκλημα". Μια γυναίκα, η οποία θα έπρεπε να χαίρει της εκτιμήσεως όλων μας, βρέθηκε αντ' αυτού στο στόχαστρο των τυπολατρών του δικαίου και των υποστηρικτών της νομιμότητας. Αλήθεια, πόσο νόμιμο - και προπάντων πόσο ηθικό άραγε - είναι ο πολιτικός προϊστάμεος της ΔΕΥΑΒ να βγαίνει και να κοινοποιεί σε συνέντευξή του την κατάσταση της υγείας των εργαζόμενων της υπηρεσίας; Και μάλιστα βασιζόμενος σε ανεπέρειστα στοιχεία; Άλλοι πάλι επικαλέστηκαν μέχρι και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, αγνοώντας ότι κάθε μία από τις χώρες της προηγμένης Ευρώπης - στην οποία θέλουμε να συγκαταλέγουμε τους εαυτούς μας - έχει προνοήσει για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων αυτής της ξεχωριστής κατηγορίας πολιτών. Αγνοούν επίσης το γεγονός ότι η χώρα μας υπολείπεται κατά πολύ σε ζητήματα εργατικού δικαίου και εργασιακής προστασίας - κάτι που όλοι μπορούν να διαπιστώσουν συγκρίνοντας το βαθμό και το μέγεθος της κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, την κουλτούρα της εργασίας, την εργατική νομοθεσία-νομολογία των κρατών μελών, τους μηχανισμούς αξιολόγησης των υποψηφίων και των ενεργού δυναμικού, το ύψος των μισθών, τους εποπτικούς θεσμούς εργασίας και προστασίας των εργαζομένων κλπ. Φαίνεται εντούτοις πως σε ανύποπτο χρόνο ορισμένοι αφυπνίστηκαν και μετά από 40 χρόνια στην ΕΟΚ και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα αποφασίσανε ότι θα πρέπει εν τέλει να προσαρμοστούμε στους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ε.Ε. Πείτε μου παρακαλώ, ποιος ευρωπαϊκός κανονισμός ακριβώς απαγορεύει στις δημοτικές και δημόσιες διοικήσεις να επιδεικνύουν τον προσήκοντα σεβασμό στους εργαζομένους τους και να αντιμετωπίζουν με την απαιτούμενη ευαισθησία και συμπάθεια τα προβλήματά τους; Ή μήπως υπάρχει κάποια οδηγία που να θέτει τροχοπέδη στην επιδίωξη του δικαιότερου καταμερισμού της εργασίας και της ορθότερης ανακατανομής των θέσεων; Συνεπώς, η υποκρισία περισσεύει εδώ. Όπως και η αλαζονεία μερικών που εφαρμόζουν ιδιοκτησιακές πρακτικές στα χωράφια του λαού. Υπάρχει βέβαια πάντοτε και ο αντίλογος: Ίσως μέλλει να εξαλειφθούν όλα τα κακώς κείμενα του κράτους, αν εξαντλήσουμε την αναλγησία και την αυστηρότητά μας πάνω σε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Ίσως το κράτος αναθάλλει, όταν εκδιωχθούν ως απατεώνες και ως παρείσακτοι όλοι αυτοί που ανεξέλεγκτα αραδιάζουν κουτσούβελα, που αναθρέφουν και περιθάλπουν ΑΜΕΑ, που αγωνίζονται για την οικογένειά τους. Όλοι όσοι έχουν το θράσος να φέρουν αξιώσεις και να διεκδικούν δικαιώματα, ενώ αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να με συγχωρείς αλλά λες βλα..ες και δεν έχεις ιδέα από ευρωπαϊκές εργασιακές σχέσεις. Η ίδια κατάσταση στην ΕΕ δεν θα είχε καμία προοπτική (όπως αόριστα και συναισθηματικά προσπαθείς να αφήσεις υπονοούμενα) εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά και νόμιμα. Με το σκεπτικό σου ας αφήναμε ατιμώρητους και όσους είχαν αναπηρία κάτω από 68% και με παράνομους τρόπους εξασφάλιζαν τελικά 68%, απολαμβάνοντας τα όποια προνόμια, κρίμα ήταν οι άνθρωποι τι 40% αναπηρία τι 68% ;
      Σε κάθε περίπτωση, αν νομίζει κάποιος ότι αδικείται ας προσφύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί. Όλα τα άλλα είναι λόγια "να 'χαμε να λέγαμε για να κάνουμε τη δουλειά μας".

      Διαγραφή
  28. Σε αυτήν την υπόθεση εξαρχής έλαβαν χώρα λάθη και αβλεψίες που δεν οφείλονται προφανώς σε δόλο της νεοδιόριστης. Δεν θα εξετάσουμε εδώ τους λόγους για τους οποίους το μοντέλο του ΑΣΕΠ δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα πρότυπα της οικονομίας, ούτε τις αιτίες για τις οποίες το ιδεολογικό υπόβαθρο των κριτηρίων μοριοδότησης εξορθολογίζει και νομιμοποιεί μία γιγαντιαία στρέβλωση. Δεν θα εξετάσουμε επίσης ούτε γιατί θριαμβεύει η γραφειοκρατία ή γιατί χωλαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η δημόσια διοίκηση σε αυτόν τον τόπο. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί όταν μπαίνουμε στον πειρασμό να επιρρίψουμε στους πολίτες την ευθύνη για όλα τα παραπάνω. Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε στους διαπρύσιους υποστηρικτές της νομιμότητας ότι υπάρχουν πολλοί και ευέλικτοι τρόποι να εφαρμόσει κανείς το δίκαιο. Και η επίκληση του νόμου για λόγους προκάλυψης δεν είναι ένας από αυτούς. Ούτε ο κοινωνικός διασυρμός, η κατασυκοφάντηση, η διαρροή προσωπικών πληροφοριών και διαίρεση της κοινωνίας ανάμεσα σε επιτυχόντες, επιλαχόντες, αποτυχόντες και τιμητές.

    Συμπέρασμα: Ανάμεσα στην καθολικότητα του νόμου, ως γενικής ρυθμιστικής αρχής και την εξατομικευμένη εφαρμογή του μεσολαβεί άπλετος χώρος σε όποιον επιθυμεί να αποδείξει την ανθρωπιά του. Αν η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσελήφθη - καθώς φαίνεται - στην κατηγορία “γενικών καθηκόντων”, θα μπορούσε να τοποθετηθεί και να αναλάβει επί της ουσίας οποιοδήποτε συναφές πόστο, συμβατό με την ιατρική της γνωμάτευση, η οποία αναφέρει ότι "είναι σε θέση να εμπλακεί σε συνήθεις δραστηριότητες χωρίς κανένα περιορισμό". Κάποιοι όμως αποφάσισαν να την τοποθετήσουν… στο σκάμμα!!! Μάλλον για να δοκιμάσουν τα όριά της… Κατόπιν βέβαια κρίθηκε ακατάλληλη γι’ αυτήν την θέση και… εκδιώχθηκε. Σε κάθε περίπτωση μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκλάβει κανείς αυτήν την υπόθεση. Διότι οι αρμόδιοι που πάνω από όλα σέβονται και ορκίζονται στο "Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στην Δημόσια Διοίκηση" θα μπορούσαν να την τοποθετήσουν οπουδήποτε αλλού, έστω και προσωρινά, μέχρι να συντρέξουν τελικώς οι προϋποθέσεις μίας ενδεχόμενης μετάταξης. Αλλά όχι, αυτό είναι λιγότερο νόμιμο από ό,τι επιτάσσει το ¨δίκαιο της απόλυσης”.

    Υ.Γ. Ακούστηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε υποβάλει υποψηφιότητα και σε άλλη προκήρυξη. Αλλά θα ήταν παράτυπο να της δίνανε λίγο χρόνο. Έπρεπε να την απολύσουν πάραυτα και με την σφοδρότητα που προσιδιάζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντιστρόφως ανάλογη υπήρξε βέβαια η αβρότητα με την οποία το διοικητικό συμβούλιο περιέβαλε και ενέκρινε τελικώς την πρόταση για αύξηση της αποζημίωσης του προέδρου! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ρε ξερόλα, σε ποιον ΦΕΚ πολιτισμένης χώρας διάβασες ότι "Ανάμεσα στην καθολικότητα του νόμου, ως γενικής ρυθμιστικής αρχής και την εξατομικευμένη εφαρμογή του μεσολαβεί άπλετος χώρος..." για ρουσφέτια ;
      Προφανώς πουθενά, αλλά το λές έτσι γιατί σε συμφέρει.
      Την ίδια "εξατομικευμένη εφαρμογή..." να κάνουμε και στους γιαλαντζί ανάπηρους που σάρωναν τόσα χρόνια τα επιδόματα και τα Ταμεία, αφού και αυτούς έτσι τους συμφέρει.
      Ωραίος είσαι .
      Τέτοιες αντιλήψεις μας δείχνουν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο φτάσαμε σε αυτή την κατάντια ως χώρα και γιατί αργούμε να βγούμε από αυτό το τέλμα.
      Τόσο απλά.

      Διαγραφή
  29. Διαβάστε την παρακάτω είδηση, συγκρίνετέ την με αυτήν της ΔΕΥΑΒ για την οποία ανταλλάσσουμε απόψεις και βγάλτε συμπεράσματα, (ειδικά αυτοί που υπερασπίζονται την άποψη ότι δεν πειράζει που δεν είχε τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα για τη δουλειά ας την κρατούσαν).

    {Ενας 17χρονος Youtuber από τη Βρετανία αποκλείστηκε δια βίου από το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite επειδή «έκλεβε». Παρά τη συγγνώμη που ζήτησε δημοσίως με δάκρυα αλλά και την… έκκληση της μητέρας του, η τιμωρία του παραμένει και το θέμα έγινε παγκοσμίως viral.
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/tehnologia/fortnite-17hronos-youtuber-poy-apokleistike-dia-bioy-epeidi-eklebe-i-dimosia-syggnomi}.

    Και εδώ στην περίπτωσή μας όχι συγνώμη δεν ακούσαμε αλλά ζητάνε και τα ρέστα με την όλη δημοσίευση και έκταση που πήρε το θέμα. Αλλά εδώ είμαστε Ελλαδιστάν (που είπε και κάποιος παραπάνω) και κάποιοι θέλουν να παραμείνουμε.
    Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αναμφίβολα, όλες οι απόψεις θα πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές. Είναι όμως προφανές ότι ορισμένοι τα καταφέρνουν καλύτερα στα παιδικά παιχνίδια παρά στα επιχειρήματα. Αν η χώρα μας μετατράπηκε σε Ελλαδιστάν είναι γιατί σε αυτήν διατηρούν προνόμια μόνο ορισμένοι προνομιούχοι. Και από κοντά οι πρόθυμοι καλοθελητές που σαν καθήκον τους έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις παράγοντας θόρυβο στον δημόσιο διάλογο. Τώρα παρελαύνουν στη συζήτηση τα ρουσφέτια, οι κλέφτες οι ανάπηροι, οι παράνομες αναπηρικές συντάξεις, τα παιχνίδια για μικρά παιδιά, οι Youtubers... Τί θα πρέπει να ξεδιαλύνουμε από αυτόν τον χυλό; Ότι οι ανάπηροι και όλες οι ευάλωτες ομάδες είναι ένοχοι άχρις αποδείξεως του εναντίου; Ότι το βάρος της απόδειξης θα πρέπει να βαρύνει τους πολίτες, επειδή η ελεγκτική μηχανισμοί του κράτους υστερούν; Ξαφνικά λοιπόν θελήσαμε να μεταμορφωθούμε σε ένα σύγχρονο και ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος. Ξεχάσαμε όμως πόσες παράνομες συντάξεις δίνονταν εσκεμμένα κατά το παρελθόν για ψηφοθηρικούς λόγους, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία αυτοί που ισοπέδωσαν κάθε έννοια ηθικής και αξιοπρέπειας, φέρνοντας πλέον τους πολίτες στην δυσχερή θέση να απολογούνται για κάθε δικαίωμα που επιθυμούν να ασκήσουν. Ωστόσο, επειδή κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση των πραγματικών αναπήρων και των ευάλωτων ομάδων για να αποκομίσουν οι μεν πολιτικά και οι δε οικονομικά οφέλη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να απολογούνται. Άλλωστε με τα λεγόμενά σας επιρρωνύεται τη θέση της θιγόμενης. Διότι πρόκειται για μία γυναίκα η οποία ούτε παράνομη σύνταξη έλαβε, ούτε ελεημοσύνη απαίτησε, ούτε προσέβαλε τους συμπολίτες μας. Αντιθέτως, παρά τα προβλήματα υγείας που την ταλανίζουν και παρά το γεγονός ότι φέρει την πλήρη ευθύνη για την ανατροφή και την περίθαλψη ενός ΑΜΕΑ, διεκδίκησε με αξιοπρέπεια μία θέση εργάτριας στην δημοτική επιχείρηση. Ζήτησε με άλλα λόγια να προσφέρει την εργασία της, να προσφέρει στους συμπολίτες της, και όχι να ζει από βοηθήματα. Κάποιοι όμως αποφάσισαν - κόντρα στις ιατρικές γνωματεύσεις - ότι τα προβλήματα υγείας που έχει την καθιστούν αχρείαστη ή ανίκανη για κάθε εργασία. Δίχως ενδοιασμό λοιπόν την απέλυσαν. Οπότε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας συνάγεται ως εξής: Αν τα προβλήματα υγείας των υπαλλήλων δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν ανεπηρέαστα τα καθήκοντά τους στην θέση που τους τοποθετεί ο προϊστάμενος, χωρίς καμία ηθική αιτιολογία και καμία περαιτέρω συζήτηση, θα απολύονται από το παραθυράκι που δίνει ο νόμος. Ασφαλώς δεν πρόκειται να λάβουν καμιά αναπηρική σύνταξη γιατί το κράτος σε αντίθεση με την εκάστοτε διοίκηση συνεχίζει να τους θεωρεί πλήρως κατάλληλους για εργασία. Όπως και να έχουν τα πράγματα στις δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται και θα διορίζονται μόνο εύρωστοι, υγιείς και όμορφοι άνθρωποι. Μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα στην εργασία. Ουδέν σχόλιο περί κοινωνικού ρατσισμού και άλλων διακρίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εξακολουθείς πονηρέ να προσπαθείς να παραπλανησεις τον κοσμο. Άκου λοιπον:
    Κατ αρχην θα συμφωνησουμε στο "η χώρα μας μετατράπηκε σε Ελλαδιστάν είναι γιατί σε αυτήν διατηρούν προνόμια μόνο ορισμένοι προνομιούχοι." όπως αυτοι που τρύπωναν σε θεσεις χωρίς ούτε τα τυπικά προσοντα, όπως στην περιπτωση που υπερασπιζεσαι με πάθος.
    Στη ΔΕΥΑΒ εργαζονται περισσότεροι απο 7-8 ΑΜΕΑ (άρα τα οσα αναφαιρεις ότι " στις δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται και θα διορίζονται μόνο εύρωστοι, υγιείς και όμορφοι άνθρωποι. Μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα στην εργασία. Ουδέν σχόλιο περί κοινωνικού ρατσισμού και άλλων..." καταλαβαινεις και εσύ ότι είναι ψέματα αν όχι βλακίες σου, το αποδεικνείουν τα ΑΜΕΑ που δουλευουν χρονια τωρα στη ΔΕΥΑΒ.
    Λες οτι "διεκδίκησε με αξιοπρέπεια μία θέση εργάτριας στην δημοτική επιχείρηση." Με αξιοπρέπια διεκδικείς κατι όταν παρουσιάζεις την αληθεια από την αρχή και όχι κατοπιν εορτής για να αλλάξεις τα δεδομενα προς όφελός σου προσβλεποντας αλλού. Αυτο ο κόσμος το λέει κουτοπονηριά διότι δεν μπορει να μην φανεί η αληθεια καπια στιγμή.
    Οι γιατροί (και κανείς προϊσταμενος) αποφασησαν ότι με τα προβλήματα υγείας δεν μπορει να εργαστεί στη δουλειά που η ιδια επελεξε.
    Όσο για αυτό που λες "Ασφαλώς δεν πρόκειται να λάβουν καμιά αναπηρική σύνταξη γιατί το κράτος σε αντίθεση με την εκάστοτε διοίκηση συνεχίζει να τους θεωρεί πλήρως κατάλληλους για εργασία" η ελληνική πραγματικοτητα σε διαψεύδει διότι το ελληνικό κρατος έδινε κατα παραβαση αναπηρικές συντάξεις και σε υγειείς, γιαυτο και διαλύθηκαν τα ασφαλιστηκά ταμεία. Ευτυχως αυτά σταματησανε και εγιναν πιό αντικειμενικά, αλλα εξακολουθουν και σημερα να δίνονται συντάξεις αναπηρίας, αν δεν το ξερεις.
    Όπως αντιλαμβανεσαι μάλλον ζεις σε εναν δικός σου κόσμο, δικαίωμά σου, αλλα μην απαιτείς απο εμας να ζησουμε στον ίδιο κόσμο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, είναι καλό να μάθεις ορθογραφία, διάστιξη και τονισμό, όπως κάνουν στον δικό μου κόσμο, για να είσαι σε θέση να μου απευθύνεις τον λόγο. Προφανώς βρίσκεσαι σε σύγχυση και δεν μπορείς να καταλάβεις το σκωπτικό τόνο του σχολίου που παρέθεσες. Ειλικρινά πάντως αν αυτή την στιγμή εργάζονται ΑΜΕΑ στην ΔΕΥΑΒ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θέση τους βρίσκεται σε κίνδυνο με την παρούσα διοίκηση. Επί του προκειμένου: με το τελευταίο σου σχόλιο είναι σαν να παροτρύνεις όλους όσοι εκδιώκονται, λόγω προβλημάτων υγείας, καθώς και με ύπουλο, υστερόβουλο τρόπο από τις δουλειές τους να βγάλουν παράνομα αναπηρική σύνταξη. Πράγματι, μου άνοιξες μια νέα προοπτική να βλέπω τα πράγματα. Γιατί με τον τρόπο σου δικαιολογείς και ίσως δικαιώνεις όλους εκείνους που αναγκάζονται να καταφύγουν στην παρατυπία για να επιβιώσουν, εφόσον είναι αδύνατον να τα βάλουν με ένα τόσο προκλητικό και ανάλγητο σύστημα - του οποίου παρεμπιπτόντως φερέφωνο είσαι εσύ. Τέλος, όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η αντικειμενικότητα στην οποία αναφέρεσαι. Πρόκειται για την αντικειμενικότητα ή μάλλον για την κανονικότητα που ορίζεται από το συμφέρον ενός προβληματικού και βαθιά πτωχευμένου από ηθικής, πολιτιστικής και οικονομικής απόψεως, συστήματος διοίκησης, το οποίο ως προς ένα μεγάλο μέρος της έκτασής του εκπροσωπείται από αμφίβολης ποιότητας ανθρώπους. Ένα πολιτικό σύστημα διοίκησης που τελεί υπό αυστηρή ευρωπαϊκή επιτήρηση λόγω της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητάς του. Και μάντεψε ποιος ευθύνεται για αυτό: ούτε τα ΑΜΕΑ, ούτε οι πολύτεκνοι, ουτε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά όσοι κατέχουν θέσεις με παχυλές αποζημιώσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες δύο επιλογές διανοίγονται: ή διορθώνουμε τα κακώς κείμενα με πρόταγμα την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, τον σεβασμό και την κατανόηση, ή παίζουμε κρυφτούλι με προκάλυψη την δήθεν αντικειμενικότητα και την ψευδο-αξιοκρατία του συστήματος που εκπροσωπείς, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο βωμό του ιδιοτέλειας και της εξουσίας. Από καιρό το σύστημα στο οποίο ανήκεις έχει επιφορτίσει τους δήμιούς του με την εκτέλεση συμβολαίων προσωπικού διασυρμού και δολοφονίας υπολήψεων. Όσο πιο αθώο το θύμα τόσο πιο αιμοδιψείς και αιμοσταγείς οι δήμιοι. Σκέτος κανιβαλισμός. Σας υπενθυμίζω μόνο ότι μιλάτε για μία μητέρα 5 τέκνων με προβλήματα υγείας. Οπότε συμβουλή μου είναι να είστε πιο συγκρατημένοι και πιο διακριτικοί στις αντιδράσεις σας. Και αλήθεια, για ποια ακριβώς δουλειά κρίθηκε ακατάλληλη η γυναίκα από τους «γιατρούς»; Γιατί πολλοί γιατροί μαζεύτηκαν με διαφορετικές γνωματεύσεις. Μάλλον κρίθηκε ακατάλληλη για την δουλειά που κάποιοι την έστειλαν να κάνει στο σκάμμα (άκου να δεις, στο όνομα του δίκαιου καταμερισμού της εργασίας βάλανε μια μάνα 5 παιδιών με θέματα υγείας να σκάβει, λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι υποκρύπτεται υστεροβουλία πίσω από αυτήν την τοποθέτηση). Κι ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακριβώς κατηγορείτε την γυναίκα με τόσο θράσος: επειδή όπως κάνουν όλοι ζήτησε να τοποθετηθεί σε ένα πόστο από το οποίο θα μπορούσε να αποδείξει την εργατικότητά της, δίχως να θέτει σε κίνδυνο την υγεία της; Συμπέρασμα: Εργάτρια γενικών καθηκόντων = σκαπανέας και μόνο σκαπανέας στα μάτια των αρμοδίων και των πολιτικών ιθυνόντων της ΔΕΥΑΒ. Για τις υπόλοιπες δουλειές έχουμε τους δικούς μας... Η υποκρισία περισσεύει, το είπαμε άλλωστε!

      Διαγραφή
    2. από όσα ειπώθηκαν παραπάνω εσύ αυτά κατάλαβες ;
      δηλ. "άλλα λέει η Θειάμ άλλα ακούν τ' αυτιάμ"
      δύο οι λύσεις:
      ή το ξαναδιαβάζεις από την αρχή ή
      όντως έχεις τον κόσμο σου.
      ο κόσμος έβγαλε τα όποια συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  32. Ο δήμαρχος γιατί δεν παίρνει θέση???? Επιτρέπει στον κάθε πρόεδρο κ προϊστάμενο να παίρνει τόσο σοβαρές αποφάσεις??? Γιατί δεν τίθεται θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, να ακουστούν οι απόψεις??? Ο δήμος εποπτεύει τις δημοτικές επιχειρήσεις κ νομικά πρόσωπα???? Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στο δήμο? Ο δήμαρχος ή ο χαλβάς Φαρσάλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σιγουρο ειναι οτι ο ανθρωπος που λες βρισκεται πισω απο καθε αναταραχη και αναστατωση ελεγχει τον προεδρο και δεν τον αγγιζει κανεις ουτε ο δημαρχος.

      Διαγραφή
  34. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΩΜΕΝΗ Η ΣΤΗ ΔΕΥΑΒ Η ΑΠΛΑ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΚΟ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.. ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ απο οτι φαινεται δεν έχεις ΜΙΔΙΑ για αυτο ρουφα το αυγουλάκι σου.
      (Δεν εχουν σημασια τα ονοματα αλλα οι αποψεις, αλλα εσενα σε ενδιαφερει ποιος ειναι για να παρεις και την αναλογη θεση)

      Διαγραφή
  35. ΜΠΕΟΣ ΡΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ