Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αύξηση αποζημίωσης προέδρου, αποζημίωση μελών και μια απόλυση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ

Αψιμαχίες και κλάματα...
Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή - αν μη τι άλλο "ζωηρή" - συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr λήφθηκε απόφαση αύξησης αποζημίωσης του προέδρου κ. Διαμάντη από τα 800 στα 1700 ευρώ μικτά (περί τα 1.300 καθαρά) το μήνα. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία πατάει μεν σε νομικό ισχυρισμό, αλλά σε χαλεπούς καιρούς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Μάλιστα, ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος για διεκδίκηση επιπλέον αξιώσεων και από τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Γ.Ορφανίδη. Στην ψηφοφορία μειοψήφισαν ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης (παράταξη Βοργιαζίδη) και Πετρίνα Μουχτάρη (παράταξη Μαρκούλη), συνεπώς η αύξηση πέρασε με ευρεία πλειοψηφία.

Άλλο ένα θέμα που προκάλεσε αναταράξεις, ήταν ο ορισμός αποζημίωσης 50€ ανά συνεδρίαση για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒ. Υπήρξαν αντιδράσεις από μικρή μερίδα των μελών, για ευνόητους λόγους, οπότε το θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ αποφάσισε την απόλυση εργαζόμενης. Η συγκεκριμένη υπάλληλος σύμφωνα με πηγές του veriotis.gr αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, είναι πολύτεκνη μητέρα με παιδί ΑμΕΑ. Και πάλι υπήρχε νομικό υπόβαθρο στο αίτημα απόλυσης, καθώς στην αίτησή της είχε δηλώσει "υγιής". Στο τραπέζι έπεσε πρόταση από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Κ.Παλουκίδη, να αναβληθεί η λήψη απόφασης καθώς η εργαζόμενη αναμένει αποτελέσματα και από άλλη προκήρυξη, οπότε με λίγη ανοχή θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να βρει άλλη δουλειά. Η ψηφοφορία σε αυτή την πρόταση ήρθε ισόπαλη 5-5 με την ψήφο του προέδρου Σ. Διαμάντη να μετράει εις διπλούν και τελικά απορρίφθηκε.

Ακολούθως, ψηφίστηκε το θέμα της οριστικής απόλυσης όπου μειοψήφισαν ο Κ.Γρηγοριάδης και ο Θ. Δέλλας (παράταξη Βοργιαζίδη) και η Π.Μουχτάρη (παράταξη Μαρκούλη). Τα κλάματα και οι παραινέσεις της κοπέλας, δεν στάθηκαν ικανά να μεταπείσουν τη διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι δάκρυσαν όλοι ακούγοντας την (πλέον) πρώην υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ, αλλά εν συνεχεία την απέλυσαν.

9 σχόλια:

  1. Τα προσωπικα οικονομικα δεν λυνονται επιλεγοντας "τρυπες" για να τρυπωσουμε, μια να σε χρηματοδοτει συναδελφος συμβουλος, και μια να ευλογεις τα γενια σου σε καιρους που το ψωμι εγινε ψωμακι και το νερο νερακι. Προεδρε αν ειναι να ευλογεις τα γενια σου και τους γυρω σου, καλυτερα να πας εκει στις Βαρβαρες που σε ξερουν καλυτερα.....και να σε πληρωνουν αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EINE NTROPH AYTOI POU APETOUN PAXYLOUS MHSTHOUS GIA THN PROEDRIA TOUS NA APOLIOUN YPALLHLOUS ME THN IDIA EUKOLIA POU KARPONONTE TA MEGALA POSA ,,,KSEROUNE AUTOI ,,,

      Διαγραφή
  2. Αυτους ψηφισε ο λαος της βεροιας!!!!!! Να τους χαιρεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Prosekste to sxoliazete giati app minuses to xiyn eukolo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατί δεν γράφετε όλη την ιστορία, ότι η κυρία αφού τρύπωσε παραπλάνησε με "λάθος" πιστοποιητικά υγείας και πίεζε να γίνει διοικητική υπάλληλος, λέγοντας κατόπιν εορτής ότι είναι άρρωστη και ανεπαρκής για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ θέση που έλεγε η προκήρυξη κι απαιτούσε υγιή υποψήφιο. Όσο για την αποζημίωση προέδρου όπως λέτε είναι νόμιμη, ο κ. Διαμάντης απ' όπου κι αν πέρασε έδειξε εργατικότητα και ήθος, μένει να το αποδείξει για άλλη μια φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βεροιώτη, γιατί δεν γράφεις ότι ο κ. Διαμάντης απ όπου πέρασε έδειξε εργατικότητα και ήθος; Ε; Γιατί δε το γράφεις; Αποκλείεται να τα έκανε αυτά

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω, από τα έσοδα της δευαβ, πόσα χρήματα πάνε για την συντήρηση του δικτύου και πόσα στις τσέπες των χαραμοφαηδων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε θα καταλάβει και ο Διαμάντης και όσοι από την ευρεία πλειοψηφία ψήφισαν την αύξηση στον μισθό του πως δεν αρκεί να είναι κάτι νόμιμο για να είναι και ηθικό; Εδώ ο κόσμος μετράει και τα κέρματα για να βγάλει τον μήνα από την ανέχεια, κι αυτοί τί παράδειγμα δίνουν; Πώς θέλουν να συνδράμουν οι πολίτες σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης (π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο) όταν βλέπουν τέτοια εξώφθαλμη αναλγησία από τους δημοτικούς άρχοντες;

    Υ/Γ: Ευκαιρία να συζητήσουμε και το καθεστώς των εταιρειών υδρεύσεως/αποχετεύσεως. Απλές δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να είναι, σαν το ληξιαρχείο ας πούμε. Είναι αισχρό να είναι ανώνυμες εταιρείες και να το παίζουν διευθυντικά στελέχη και ceo οι δημοτικοί σύμβουλοι με ξένα κόλλυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ