Quantcast

http://picasion.com/

Το τερμάτισε! Ντύθηκε Λεωνίδας για να υποδεχθεί τους Πρόσφυγες

Δεν περίμενε τον Ξέρξη από την Περσία, αλλά τον Μοχάμεντ από την Συρία
Μπορεί να είναι εύλογη η ανησυχία ορισμένων πολιτών της Νάουσας που βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλευση μεταναστών - προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της Ηρωικής Πόλης, ωστόσο
κάποιοι από αυτούς το τερμάτισαν με τις στιλιστικές επιλογές τους. Ένας από αυτούς, ντύθηκε Αρχαίος Σπαρτιάτης και μιμούμενος τον Λεωνίδα στάθηκε στη μέση του δρόμου και περίμενε με ανυπομονησία, όχι τον Ξέρξη από την Περσία, αλλά τον Μοχάμεντ από την Συρία. 

Με περικεφαλαία, ασπίδα, δόρυ και θώρακα, δεν δίστασε να βρεθεί στις Ημαθιώτικες Θερμοπύλες και να βροντοφωνάξει «Μολών Λαβέ». Δυστυχώς, για εκείνον, οι αντίπαλοι «πολεμιστές» δείλιασαν και δεν κατέβηκαν στην μάχη, με αποτέλεσμα να ξεροσταλιάζει ο καημένος από το κρύο. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, οι Σύριοι «πολεμιστές» λύγισαν μπροστά στην πατριωτική κορμοστασιά του. Με το που αντίκρισαν τον Αρχαίο Έλληνα μονομάχο, την έκαναν με γοργά πηδηματάκια προς... Τουρκία μεριά. 

Πάντως, το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα της Ημαθίας και η ανάμνηση της μάχης που δεν δόθηκε ποτέ στα φανάρια του Κοπανού, είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς λαούς, σε πολλές φάσεις της ιστορίας. 

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν ενδιαφέρει η αυτοκριτική σου.

      Διαγραφή
    2. για αυτον που ντυθηκε λεωνιδας παει

      Διαγραφή
  2. Γελοίοι είστε όσοι δέχεστε τους λαθρεποικισμό και αντί να είστε εκεί εχετε και το θράσος να μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμα παρηγαγε πλουτο ο τοπος θα τους καλωσοριζαμε και δεν θα εφταναν, αντ'αυτου χειροκροταμε τους κοιλαραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ