Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το μυθιστόρημα «Σταγόνες Ζωής» παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το μυθιστόρημα με τίτλο «Σταγόνες Ζωής» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο επτά γυναικών και συμμαθητριών σε μαθήματα δημιουργικής γραφής, της Βεροιώτισσας Ανθής Θεοχαροπούλου της Κωνσταντίνας Αμπατζή, της Σοφίας Λαπουρίδου, της Ολυμπίας Παλληκαρίδου, της Εύας Στόικου και της Στέλλας Σωτήρκου αλλά και του καθηγητή τους συγγραφέα Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου, ο οποίος επιμελήθηκε και το βιβλίο. Στις «Σταγόνες Ζωής»  εκτίθενται οι ιστορίες εφτά γυναικών, όσων δηλαδή και οι συγγραφείς του, με την κάθε ηρωίδα να είναι αποκλειστική κατασκευή και έμπνευση ενός εκ των συγγραφέων. 

Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος Νανά Γιαννοπούλου λέγοντας μεταξύ άλλων, πως παρόλο που πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, μια συνεργασία επτά διαφορετικών προσωπικοτήτων, με διαφορετική αισθητική και γραφή, η ανάγνωση δε σου αφήνει την παραμικρή εντύπωση υφολογικής ασυνέχειας, αλλά πρόκειται για ένα σφιχτοδεμένο έργο ως προς την έκφραση και την κατασκευή του, σαν να πρόκειται για δημιουργία ενός μόνο ανθρώπου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Ελένη Κουπίδου και η Έλενα Τσακαλίδου, ενώ στη συνέχεια μίλησαν οι συγγραφείς του βιβλίου και ο καθηγητής τους Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος. Δείτε φωτογραφίες:



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ