Quantcast

http://picasion.com/

«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις συγχωνεύσεις σχολείων

Το θέμα της συγχώνευσης και προαγωγής σχολικών μονάδων του δήμου Βέροιας για το σχολικό έτος 2020 - 2021 συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Με έγγραφό της η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τον δήμο Βέροιας να γνωμοδοτήσει για μεταβολές
σχολικών μονάδων, που κρίνει λειτουργικά αναγκαίες, προτείνοντας συγκεκριμένα τη συγχώνευση του 6ου δημοτικού σχολείου με το συστεγαζόμενο 13ο δημοτικό σχολείο και τη δημιουργία ενός 12/θέσιου δημοτικού σχολείου με την επωνυμία «6ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας» και την προαγωγή του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, από 2/θέσιο που είναι σήμερα, σε 3/θέσιο.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν σηκώνοντας πανό μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, διαμαρτυρόμενοι κατά των συγχωνεύσεων.
Για το θέμα στης συγχώνευσης των δυο δημοτικών σχολείων τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός, λέγοντας πως δεν είναι αναγκαία η συγχώνευση, καθώς στην πράξη δεν αλλάζει κάτι, δε στοχεύει στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ χάνονται πολλές οργανικές θέσεις, στην περίπτωση αυτή 14 εκπαιδευτικών, δηλώνοντας την αντίθεση του Συλλόγου στην πρόταση της Α/θμιας για συγχώνευση και σημειώνοντας παράλληλα πως στην πόλη της Βέροιας χρειάζεται ένα νέο διδακτήριο για αποσυμφόρηση αιθουσών και απελευθέρωσή τους για γυμναστήρια και άλλες χρήσεις. 
Το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, η οποία αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και την απόφαση αυτής για αρνητική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως σημείωσε η κ. Τζήμα, πρόκειται για δυο σχολεία χαρακτηρισμένα ως 12/θέσια που λειτουργούν όμως ως 6/θέσια, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν μεν την οργανική τους στα σχολεία αυτά, να εξυπηρετούν και να καλύπτουν δε ωράριο σε άλλα σχολεία της Βέροιας και να θεωρούνται λειτουργικά υπεράριθμοι.

Σχετικά με την προαγωγή του 9ου Νηπιαγωγείου από διθέσιο σε τριθέσιο, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε πως, μετά την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, στο εν λόγω νηπιαγωγείο έχουν εγγραφεί και φοιτούν 83 νήπια, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής νηπίων που λόγω συμπλήρωσης του αριθμού γράφτηκαν σε άλλα νηπιαγωγεία της πόλης. Η αυξητική τάση στις εγγραφές λόγω της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και της γεωγραφικής θέσης του νηπιαγωγείου, επιτρέπουν την οργανική προαγωγή σε τριθέσιο, κάτι που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Κλείνοντας η κ. Τζήμα εισηγήθηκε κατά της συγχώνευσης των 6ου και 13ου δημοτικού σχολείου και υπέρ της προαγωγής του 9ου νηπιαγωγείου, εισήγηση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Σώματος.






3 σχόλια:

  1. Τι πράμα με αυτούς τους κομμουνιστές, όπου και να πάνε πρέπει να κουβαλάνε και τα σκουπίδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχολεία υπάρχουν γιατί υπάρχουν παιδιά. Το μόνο που πρέπει να κοιτάμε είναι το καλό των παιδιών. Στα παιδιά λοιπόν δε θα κάνει καμία διαφορά αν είναι ένα το σχολείο. Το αντίθετο μάλιστα θα υπάρχει κοινή γραμμή και κοινή πορεία. Υπάρχουν σχολεία μεγαλύτερα από τα δύο μαζί. Οι εκπαιδευτικοι που θα μετακινηθούν ούτως ή άλλως δεν διδάσκουν σε αυτά τα σχολεία γιατί είναι υπεραριθμοι. Το μόνο που θα αλλάξει τελικά είναι ότι θα υπάρχει ένας διευθυντής... Επίσης ας κοιτάξουν στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουν κάτι για την αναβαθμιση του κτιρίου το οποίο δεν έχει κουφώματα, έχει τις τουαλέτες έξω από το κτίριο και οταν βρέχει τα παιδιά δυσκολευονται να πάνε και είναι και επικίνδυνο να γλυστρισουν όπως είναι και ένας μη ελεγχόμενος χώρος με ότι αυτό συνεπαγεται... Πάνω από όλα το καλό των παιδιών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την υπερπροστασία των παιδιών έχει παραγίνει απ όλους. Ας βάλουν τότε σε κάθε γωνιά κάμερες και σκοπιές στα σχολεία αλέα και παντού ώστε να ηρεμήσουμε όλοι!!!
      Όσο για τις συνενώσεις δεν κερδίζει κανένας τίποτα και ειδικά οι μαθητές.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ