Η εποχή του τζακιού ξεκίνησε - Εσύ ξέρεις πού θα πετάξεις τη στάχτη;

Οδηγίες για να μην γίνουν οι κάδοι «στάχτη» από τη στάχτη!
Ο χειμώνας μπορεί επίσημα να μην μπήκε, αλλά η απότομη αλλαγή του καιρού, οι ομίχλες, οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας, από τη στιγμή που πριν λίγες ημέρες γυρνούσαμε με το κοντομάνικο... μας φάνηκαν

χειμώνας και ήδη κάποια τζάκια και σόμπες έχουν ανάψει σε αρκετά σπίτια της Βέροιας. Δε το συζητάμε για ορεινά χωριά... Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της εποχής του τζακιού, ας θυμηθούμε τις οδηγίες που εξέδωσε η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας προς τους πολίτες σχετικά με το πως να διαχειριστούν τη στάχτη από τα τζάκια και τις σόμπες, προκειμένου να μη γίνονται οι κάδοι... στάχτη!

Οι στάχτες από τις εστίες καύσης (τζάκια, σόμπες κλπ) θα πρέπει να διατίθενται σε καλά κλεισμένους σάκους στους πράσινους κάδους, αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε πως η στάχτη έχει σβήσει. Εναλλακτικά, η στάχτη τυγχάνει πολλών χρήσεων με πιο διαδεδομένη τη χρήση της ως εδαφοβελτιωτικό για τους κήπους, τις γλάστρες και τα παρτέρια σας.

Ας θυμηθούμε και πως κάνουμε σωστή ανακύκλωση 
Στους πράσινους κάδους διατίθενται τα κοινά απορρίμματα πάντα σε καλά κλεισμένους σάκους και ποτέ χύδην (χύμα).

Στους μπλε κάδους διατίθενται χύμα οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, τετραπάκ, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδερο, αλουμίνιο αφού προηγουμένως έχει αφαιρεθεί το περιεχόμενο τους.
Προσοχή στον μπλε κάδο διατίθενται μόνο χάρτινες συσκευασίες και όχι χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας που αποτελούν κοινά απορρίμματα και πρέπει να διατίθενται στους πράσινους κάδους.

Στους μπλε κώδωνες διατίθενται αποκλειστικά γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βάζα)
Τα υφασμάτινα είδη και υποδήματα που πλέον δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα διαθέτεται στους ειδικούς κάδους συλλογής αφού προηγουμένως τα τοποθετήσετε σε σάκο.

Τέλος, τα αντικείμενα που δεν είναι πλέον χρήσιμα για σας αλλά θεωρείτε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας είναι προτιμότερο να καλείτε να το Τμήμα Καθαριότητας για να τα παραλάβει παρά να τα αφήνετε εκτός των κάδων.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε πως τα ογκώδη απορρίμματα πχ στρώματα, έπιπλα κλπ καθώς και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές παραλαμβάνονται από το Τμήμα Καθαριότητας.

Με το τμήμα καθαριότητας μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2331350634, 2331350595.

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….»

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένωση απο το 1981,στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα απο το 2002, μέσα σε πόλεις καίει ξύλα το 2019 για ζεσταθεί-πράγμα που απαγορεύεται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κάτι μετρήσαμε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο γιαλός είναι στραβός άλλα και εμείς στραβά αρμενίζουμε. Δηλαδή ότι χειρότερο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ