Φοιτήτρια από τη Βέροια κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού ψαλτικής

Με απόλυτη επιτυχία, διεξήχθη το Σάββατο 16/11, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στον Βόλο, ο Θ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, στον οποίο συμμετείχαν σπουδαστές και σπουδάστριες της Βυζαντινής Μουσικής, κάθε ηλικίας, από πολλά μέρη της Ελλάδας. Το Α' Βραβείο του Δ' Επιπέδου,
απονεμήθηκε στη Βάγια Φαντίδου, μαθήτρια του Ωδείου της Ι.Μ. Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας, με δάσκαλο τον Σωτήριο Ζερδαλή, η οποία είναι φοιτήτρια στο Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. 
Την Κριτική Επιτροπή απάρτισαν οι: Παύλος Φορτωμάς, Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, Δημήτριος Χριστοδούλου, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος, Κυριαζής Νικολέρης, Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος τΜτΧΕ και Πέτρος Μπλάνας, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.

Κύρια χαρακτηριστικά του Διαγωνισμού ήταν η άνοδος του αριθμού και του επιπέδου των διαγωνιζομένων, καθώς και η αυξανόμενη συμμετοχή διαγωνιζομένων από όλη την Ελλάδα, πράγμα που δηλώνει την ορθότητα και την αποδοχή του εγχειρήματος, το οποίο έχει λάβει πλέον την μορφή καταξιωμένου θεσμού.
Ο Θ' Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος μετέφερε τον έπαινο και τις θερμές πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο !! Είναι συγκινητικό που νέοι άνθρωποι αγαπούν και ασχολούνται με την ψαλτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ