«Νάουσα, Πόλη του Οίνου»: Στις 22-24 Νοεμβρίου χτυπάει η καρδιά των xinomavristas!

Δείτε το πρόγραμμα του τριημέρου
Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και κλείνει με τη μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Νάουσα. Από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η καρδιά των xinomavristas χτυπά στη «Νάουσα, Πόλη του Οίνου» που θα φιλοξενηθεί στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην ιστορική πόλη της Ημαθίας. Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει… party καλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τη ρουτίνα της δουλειάς και την κούραση του ταξιδιού, διασκεδάζοντας με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο, στο πανέμορφο καφέ «Βoston’s». Το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο της Νάουσας θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί - μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο Κτήριο «ΕΡΙΑ» σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.

Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2019, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στην αμπελοκαλλιέργεια θα είναι το θέμα της ημερίδας που θα παρουσιάσουν οι Δρ. Στέφανος Κουνδουράς, Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου και ο περιβαλλοντολόγος Αντώνης Γρηγορόπουλος. Ενώ θα γνωρίζουν καλύτερα τις άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή και τη συμβολή τους στην παράδοση και ιστορία της περιοχής, θα μπει στο τραπέζι και το ερώτημα της μετάβασης της ΠΟΠ ζώνης της Νάουσας στην εποχή της Βιοοικονομίας. Φυσικά δεν θα λείπουν ενότητες αφιερωμένες στη ντόπια γαστρονομία, καθώς και γευσιγνωστικοί διαξιφισμοί ανάμεσα σε Barolo, Βουργουνδία και Νάουσα. Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας

Επίσης, ο Γιώργος Πίττας, δημιουργός των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, του πιο φιλόδοξου έργου της ελληνικής γαστρονομίας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εξειδίκευση του προγράμματος στη Νάουσα, τα 20 ιδρυτικά μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας της Νάουσας καθώς και το έργο που πραγματοποιήθηκε το πρώτο χρόνο της δράσης του.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.


Τιμές εισιτηρίων
 Γενική είσοδος: 5 ευρώ (για το τριήμερο)
Ειδικό πακέτο: 50 ευρώ 
Περιλαμβάνει welcome party, γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Ελπίδα Παλαμίδα T: 6938 250088
naoussawinecity@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11

19:00-22:00 
"Welcome Party" 
 Boston’s (απέναντι από το κτίριο των εκδηλώσεων)
Το φετινό τριήμερο «Νάουσα Πόλη του Οίνου» ξεκινάει στο πανέμορφο καφέ Βoston’s
Κόστος συμμετοχής 7€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*
Περιλαμβάνει, σερβίρισμα από ειδικό μπουφέ & 1 ποτήρι Ξινόμαυρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11

11.00-21.00
"Κεντρική γευστική δοκιμή" 
Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.
  
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

12:00-13:00 
"Νάουσα 2019"
Πρώτη ευκαιρία δοκιμής της νέας σοδειάς της Νάουσας με τον Γιώργο Διαμαντάκο από το Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ 
Κόστος συμμετοχής 8,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

12:30-13:00 Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ
1879-2019: 140 χρόνια Μπουτάρη «Νάουσσα Μπουτάρη ένα ιστορικό αγαπημένο κρασί» Παρουσίαση Γιάννης Βογιατζής & Μαρίνα Μπουτάρη
Eίσοδος ελεύθερη

Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος
13:00-13:30
“Παρουσίαση του έργου της «Γαστρονομικής Κοινότητας Νάουσας» από τον κ.Γιώργο Πίττα 

Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο
14:00-15:30
Η άλλη Νάουσα - Κρασιά από άλλες ποικιλίες, φυτεμένες στη Νάουσα.
Ποια η χρησιμότητα τους και οι δυνατότητες τους καθώς και ο ρόλος τους, στα Blends με το Ξινόμαυρο με τον Στέφανο Κόγια Dip. Wset
Κόστος συμμετοχής 20,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο
16:00 - 17:00
Παρουσίαση πρώτων βοηθειών από το τμήμα Ερυθρού Σταυρού Νάουσας
Μία σημαντική εκπαίδευση για όλους, που μπορεί να σώσει ζωές.
Eίσοδος ελεύθερη

Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο
18:30-20:00
NAOYΣΑ - BAROLO - BΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ, ένα ταξίδι σε 3 διαφορετικές περιοχές
Με τους Χριστόφορο Γεωργιάδη - Οινοποιείο Αργατία - Bασίλης Γεωργίου - Οινοποιία Μπουτάρη - Kων/νο Αργυράκη - Οινοποιείο Αργυράκη
Κόστος συμμετοχής 25,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

17.00-18.30 | Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ. 
Ημερίδα: 
"Κλιματική αλλαγή,  οι επιπτώσεις στην αμπελοκαλλιέργεια και στο περιβάλλον"

17:00-17:10
Χαιρετισμοί επισήμων
Προέδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης
Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας

17:10-17:40
"Η  κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στην αμπελοκαλλιέργεια"
Παρουσίαση: Στέφανος Δ. Κουνδουράς, Αναπλ. Καθηγητής, Εργαστήριο Αμπελουργίας, Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. & Δρ.Χαρούλα Σπινθηροπούλου από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ
                   
17:40-18:10
“H Mετάβαση της αμπελουργικής ζώνης των οίνων ΠΟΠ Νάουσα στην εποχή της Βιοοικονομίας
Παρουσίαση: Aντώνης Γρηγορόπουλος, Περιβαλλοντολόγος

Είσοδος ελεύθερη

20:30 
"Βραβείο Κοινού"
Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.

Κυριακή 24/11
11.00-18.00 
"Κεντρική γευστική δοκιμή" 
 Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

 Φουαγιέ Κτιρίου ΕΡΙΑ
 11:00-12:00
Imathia Brunch Win - Edition 
Aπολαύστε ένα λαχταριστό BRUNCH WIN-EDITION στο φουαγιέ του κτιρίου ΕΡΙΑ, μία προσφορά της Περιφέρειας Ημαθίας, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Νάουσα Πόλη του Οίνου»

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο
12:00-13:30
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, φροντίζουμε και τους μικρούς μας επισκέπτες με μία:
Mουσική αφήγηση «Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου» του Δημήτρη Μπασλάμ.
Με την Δήμητρα Μητρέντση, μαζί της ο Roger Rovento
Eίσοδος ελεύθερη

11:00-19:00
Περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: 11:00-17:00 
 
KTHMA KEΛΕΣΙΔΗ: 11:00-17:00
 
ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ: 11:00-19:00/ Κάβα Μελιτζανή,οδός:  Δημητρίου Βλάχου 25, Νάουσα, τηλ 6945831472
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ: 11:00-18:00
 
KTHMA ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ: 11:00-17:00

OIΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ: 12:00-18:00
“Το Ξινόμαυρο και οι φίλες του»

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ 11:00 – 17:00 
Γευστική Δοκιμή «Κλασσική Νάουσα vs Ξινόμαυρο χωρίς θειώδες» 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ: 11:00-18:00
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ: 11:00-17:00
          ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: 11:00-17:00


*****
"Βόλτα στην Παράδοση της Νάουσας"
Περπατήστε δίπλα από το ποτάμι, και θα συναντήσετε το διατηρητέο κτίριο Υδρόμυλος «Μάκη». Eκεί βρίσκεται το σπίτι του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Μυηθείτε στο ξεχωριστό έθιμο και ξεναγηθείτε στον παλαιότερο μύλο της Νάουσας.
Επικοινωνία: κύριος Άρης Τόσσιος 697 924 0324, Ώρες επισκέψεων: Σάββατο & Κυριακή 19:30-21:30

Wine bar, καφέ & εστιατόρια της Πόλης θα χτυπάνε στον ρυθμό του Ξινόμαυρου!
Θα βρείτε όλα τα events των καταστημάτων, εντός της έκθεσης, καθώς και στην σελίδα «NAOYΣΑ ΟΙΝΟΣ/NAOUSSA WINE στο facebook
Aξίζει αν τα επισκεφτείτε και να γευτείτε τις προσφορές του, για το τριήμερο του Ξινόμαυρου

18:00
"Βραβείο Κοινού"
Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ