Quantcast

http://picasion.com/

Εκλογές ΤΕΕ στην Ημαθία: Σαρωτική νίκη για την παράταξη της ΝΔ - Πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, η οποία υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ήταν η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στο περιφερειακό τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην κάλπη για την κεντρική Αντιπροσωπεία
του ΤΕΕ, η ΔΚΜ ήρθε πρώτη με ποσοστό 45,02%, με δεύτερη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), η οποία πρόσκειται στο Κίνημα Αλλαγής. Η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη κατέλαβε την τέταρτη θέση και μια θέση πιο κάτω είναι η παράταξη η οποία υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Τα αποτελέσματα για την κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ έχουν ως εξής:


Ψήφισαν: 5.050, Έγκυρα: 4.842, Άκυρα: 108, Λευκά: 100

Στην Ημαθία, μεγάλη κερδισμένη ήταν η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (στηρίζεται από τη ΝΔ) που πήρε 100 ψήφους και πήρε 2 έδρες. Στην δεύτερη θέση ήρθε η Δημοκρατική Συμπαράταξη που πήρε 44 ψήφους και 1 έδρα, ενώ την τρίτη θέση ήρθε η Ανασυγκρότηση Μηχανικών (προερχόμενη από τη ΝΔ) που πήρε 31 ψήφους και 1 έδρα. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Μηχανικών (ΚΚΕ) με 21 ψήφους βγάζει επίσης 1 έδρα. Αξίζει να σημειωθεί, η πολύ κακή επίδοση της παράταξης Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με μόλις 18 σταυρούς δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια έδρα. 

Όσον αφορά τους υποψήφιους, από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εκλέχθηκαν ο Κώστας Παλουκίδης (από τα 100 ψηφοδέλτια πήρε 81 σταυρούς!) και η Αναστασία Λαζαρίδου.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:



2 σχόλια:

  1. σύριζα ενα καιροσκοπικό κωμα, πυρηνα σταλινικο με κομουνο-λαϊκιστικό-μηδενιστικό λογο με θυματα ορφανους της πιος δημοκρατικής παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στον πάτο του βαρελιού όπου είναι και η θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ