Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση: Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα η κοινή γνώμη φαίνεται να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για μια σειρά
νομοθετημάτων, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο. Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στις 14 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με την μέτρηση η ΝΔ προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την πρότερη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%. 

Ενδεικτική είναι η παράσταση νίκης όπου 7 στους 10 δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17% που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα. Η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων αφού το συντριπτικό 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.

4 σχόλια:

  1. Οι μετρησεις γινονται για να δουν ποτε θα πανε σε εκλογες. Μαλλον το πρωτο εξαμηνο του 2020.
    Η εκπληξη παντος της δημοσκοπισης ειναι το πασοκ, που κρατα το ποσοστο του στο 6%. Υπαρχουν ακομα καποιοι που πιστευουν στα θαυματα. Αλλωστε γιορτες ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκάι είναι! Ότι θέλει βγάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αμφιβάλλεις ότι η ΝΔ είναι πολύ μπροστά ;
      Πρέπει να στο πει κάποιο άλλο κανάλι για να το πιστέψεις ;
      Θα δεις ότι τελικά θα πάει σε εκλογές σύντομα με θέμα το μεταναστευτικό ή κάτι σχετικό ή για την εκλογή του Προέδρου, διότι τώρα δεν έχει αντίπαλο και πριν τον πλήξει το μεταναστευτικό που θα μεγαλώσει την Άνοιξη. Έτσι θα ξεπεράσει και την απλή αναλογική (που είναι μόνο για τις επόμενες εκλογές). Έτσι στις μεθεπόμενες που θα γίνουν χωρίς απλή αναλογική και μικρότερη διαφορά να έχει από το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακερδίσει με τις μπόνους έδρες της ενισχυμένης αναλογικής που θα ισχύσουν .

      Διαγραφή
  3. το τίμημα της πρώτης φορας αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ