Quantcast

http://picasion.com/

Ανοιχτή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα στη Βέροια

«Στο σχολείο μας και σε πολλά πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, τα προσφυγόπουλα τα δεχόμαστε με αγάπη. Δεν υπήρξε ποτέ, όχι περιστατικό, ούτε καν βλέμμα εναντίον τους. Αντίθετα, οι Έλληνες μαθητές μας τα προστατεύουν, τα βοηθούν σε ότι χρειαστούν στο μάθημα. Αλλά δεν προβάλλονται αυτά από τα
κανάλια. Μαζεύτηκαν τρεις στη Νάουσα, αυτοί με τις περικεφαλαίες και το έμαθε όλη η Ελλάδα, ενώ εμείς εδώ δεν το είχαμε καν αντιληφθεί». Ο Κωστής Γκαλίτσιος, δάσκαλος Αγγλικών στο 16ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας, έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, για την αρμονικότατη συμβίωση των παιδιών στο σχολείο. «Κάθε φορά που βλέπω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αυτών των παιδιών, που τόσα έχουν περάσει, αισθάνομαι ότι κάτι ουσιαστικό κάνω. Φέτος δυστυχώς καθυστέρησαν να έρθουν, διότι δεν είχαν κανονιστεί τα λεωφορεία που θα τα μεταφέρουν και είναι μόνο ένα μήνα μαζί μας. Αλλά οι συμμαθητές τους τα βοηθούν» συνέχισε. Ο Κωστής Γκαλίτσιος, είναι και μουσικός. Μαζί με την δασκάλα Ελισάβετ Τάρη έγραψαν πέρσι ένα τραγούδι, που το τραγουδούν οι μαθητές της ΣΤ’ Ταξης, Έλληνες και πρόσφυγες. 


Πηγή

29 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια στους εκπ/κους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας είπε ο κ. Γκαλίτσιος, πως θα διδάσκονται ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά τα Ν.Ελληνικά, η Ιστορία και τα υπόλοιπα μαθήματα? Δεν θα υποβαθμιστεί, εις βάρος των ελληνόπουλων, η ποιότητα και το επίπεδο των μαθημάτων? Μήπως ο κ. Γκαλίτσιος το αντιλαμβάνεται και προετοιμάζεται, αντί μαθημάτων, με τραγουδάκια, βιντεάκια, φωτογραφούλες και παιχνιδάκια? Άλλωστε η παιδεία μας προς τα εκεί βαδίζει.
    Είμαι εκπαιδευτικός Δ/θμιας και γνωρίζω ότι συνήθως οι έχοντες παρόμοιες απόψεις και σε άλλα θέματα, εκφράζονται, ενώ οι έχοντες αντίθετες, που είναι και περισσότεροι, σιωπούν.
    Η λύση γι'αυτά τα παιδιά είναι, για να μη χαθούν τα χρόνια, είναι η ένταξη σε δικά τους σχολεία, με αποσπασμένους δασκάλους από τις χώρες τους, για να διδάσκονται στη γλώσσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη κ.Κωστα εγω που απεκτησα παιδι με Πορτογαλλο στην Αγγλια, θα πρεπει να βρω ειδικο σχολειο οπου τα παιδια θα διδασκονται πορτογαλλικα και ελληνικα που ειναι η γλωσσα των γονιων του να φανταστω...

      Διαγραφή
    2. λαθος καταλαβες αγαπητη κυρια. εσυ εισαι στην Ε.Ε. και ζεις νομιμα στον τοπο αυτο. τωρα εαν θελεις να μαθει και αλλη γλωσσα το παιδι σου πολυ καλα θα κανεις. εισαι αλλη περιπτωση εσυ ομως και δεν εχεις καμια σχεση με τους παρανομα εισερχομενους στη χωρα μας. τωρα βεβαια πως βοηθα και σε τι η προταση του ΚΩΣΤΑ ειναι αλλο θεμα.

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά ντρέπομαι που υπάρχουν στην Χώρα μου τέτοιου είδους ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΉΘΙΚΟΙ εκπαιδευτικοί!
      Και προφανώς δεν αναφέρομαι στον Κ. Γκαλιτσιο αλλά σε εσάς ΚΥΡΙΕ εκπαιδευτικέ της Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ που δυστυχώς κάποιοι σαν κ εσάς καταστρέφουν τα μυαλά των παιδιών και τους κάνουν ΦΟΒΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΆΔΕΣ.

      Διαγραφή
    4. Έθεσα κάποια πρακτικά, καθημερινά προβλήματα και δεν μου έδωσες απάντηση κ.Μαριάνα. φαντάζομαι δεν απαίτησες από το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα να προσαρμοστεί στις δικές σου ανάγκες, αλλά προσαρμόστηκες στις απαιτήσεις του. Να λέμε όλη την αλήθεια και όχι αυτή που μας βολεύει σύμφωνα με τα κολλήματά μας.
      Οι παράνομοι είναι δύο κατηγοριών. Οι έχοντες οικογένεια με παιδιά και οι ελεύθεροι οικογενειακών βαρών. Οι δεύτεροι άμεσα πρέπει να απελαθούν και οι πρώτοι σε βάθος εύλογου χρόνου, εφόσον ο προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα.
      Εγώ, πρότεινα μία λύση για τα παιδιά τους για αυτό το χρονικό διάστημα.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Εσύ ανώνυμε σχολιαστή, που ντρέπεσαι για λογαριασμό μου, δεν βλέπεις που η Ελληνική κοινωνία βράζει και αντιδρά αυθόρμητα για την ύπαρξή της? Για την Μακεδονία που της κλέβουν? Για την εθνολογική της αλλοίωσή?
      Αλλά εσύ, όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα, απέχετε μακράν, είστε ξεκομμένοι από την Ελληνική πραγματικότητα και προσπαθείτε να διαμορφώσετε μια νέα κοινωνία, της νέας Ελλάδας, της νέας τάξης πραγμάτων, της νέας εποχής.

      Διαγραφή
    7. Αναφερθηκε η γλωσσα και τα "δικα" τους σχολεια με "δικους" τους δασκαλους. Σε αυτο απηντησα. Φυσικα και δεν θα πρεπει ν'αλλαξουν τα μαθηματα και θα πρεπει να σεβαστουν τα πραγματα ως εχουν. Υπαρχει καποια εγκυρη πηγη που αναφερει πως ολα αυτα θ'αλλαξουν με την ελευση προσφυγων ή λαθρομεταναστων; Επισης, το οτι καποιος ειναι λαθρομεταναστης δεν σημαινει απαραιτητα πως θελει το κακο το δικο μας. Συζουσα χρονια με λαθρομεταναστη εδω και φοβοταν ο ανθρωπος να βγει εξω μηπως και τον στειλουν πισω. Εχει φτιαξει τα χαρτια του, εχει φτιαξει οικογενεια, πληρωνει τους φορους του και πορευεται ως ενας οικογενειαρχης ανθρωπος. Απο προσωπικη εμπειρια δεν τους βαζω λοιπον στο ιδιο τσουβαλι. Καταννοω τις φοβιες περι διαφορετικοτητας κουλτουρας, αλλα σιγουρα η λυση δεν ειναι να προδικαζουμε πριν προσπαθουμε να βρουμε λυσεις. Ειδικα οταν μιλαμε για παιδια. Πώς θα μπορουσαμε ν'αρνηθουμε την παιδεια; Απο εκει δεν ξεκινανε ολα αλλωστε;

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ( ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ- ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ).
    ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ( ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕ ΠΟΛΙΤΗ) ΚΑΛΑ ΤΑ "ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ" ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;;;
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αφήσει το σπίτι του χωρίς κλειδαριά, ανοιχτό για όποιον (ισχυρίζεται ότι) είναι άστεγος και του λείπει η ζεστασιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος ή αριθμού ατόμων. Και μετά να κάνει προπαγάνδα κατά φρακτών και συνόρων με γλυκανάλατα τραγούδια! Όχι μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια ! Έτσι πρέπει να βλέπουμε και αυτά τα φωτεινά παραδείγματα όχι μόνο το σκοτάδι με τα μπάρμπεκιου και της πορείες μίσους. Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα και πρέπει να δείχνεται και να αποτελεί παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν υπάρχει αλλο παράδειγμα πέραν του ΧΡΙΣΤΟΥ, οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού. αν ειναι στο ονομα του πρωτου, ενταξει, αλλιως τα υπολοιπα ειναι εμπαιγμος των αθωων ψυχων και διασκεδαση των εντυπωσεων αρα παμε στο δευτερο.
    ΥΓ ολους τους δεχομαστε (εμπολομοι λαοι)αλλα υπαρχει και το ως εδω και μη παρέκει (30 φυλα που δεν εχουν πολεμο πχ μορια,διαβατα κτλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χριστός, πράγματι έγινε πρόσφυγας σε άλλη χώρα, καθόσον διώκονται. Αυτή είναι η μισή αλήθεια.
      Για να τα λέμε όλα, η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι επέστρεψε πίσω στην πατρίδα του όταν τελείωσε η δίωξη.
      Αυτοί που μας κουβαλήθηκαν, θα επιστρέψουν όταν τελειώσει ο πόλεμος στην πατρίδα τους?
      Πιστεύω πως όχι, για δύο κυρίως λόγους:
      1ον, θα πέσει χοντρό κράξιμο από τους υπόλοιπους που έμειναν και πολέμησαν για τη λευτεριά τους,
      2ον, δεν είχαν ποτέ πόλεμο στη χώρα τους, αλλά υποκινήθηκαν για "άλλους" λόγους.

      Διαγραφή
    2. αναφερομουν στο παραδεισγμα ανθρωπισμου αγαπης κτλπ. διοτι κουμουνιστες που δηλωνουν ουδετεροαθεοι το παιζουν ανθρωπιστες ενω εχει δειξει η ιστορια τι εγκληματα κατα της ανθρωπότητας διεπράχθησαν και απο αυτους.

      Διαγραφή
    3. Η αγάπη είναι αληθινή μόνο αν είναι Χριστοκεντρική, άνευ όρων.
      Η άλλη αγάπη που εκδηλώνουν, είναι ουμανιστική, ανθρωποκεντρική, μακριά από Χριστό.

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετική δουλειά, μπράβο στους συντελεστές και φυσικά στα παιδιά . Ένα project τιμή για τη Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά μας μάραναν !!!....όλη η Ελλάδα στενάζει και δεν αντέχει άλλο την εισροή λαθρομεταναστών, αφού όπου εγκαθίστανται δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, και κάποιοι δήθεν προοδευτικοί θέλουν να κτίσουν καριέρα και να αποκτήσουν δημοσιότητα εκμεταλλευόμενοι ακόμη και τα μικρά λαθρομεταναστόπαιδα.....ας τους πάρουν στα σπίτια τους, και ας αφήσουν αν μπορούν ξεκλείδωτα τα σπίτια τους.....η ας βάλουν τις κόρες και τις γυναίκες τους να κυκλοφορήσουν το βράδυ εκεί που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες να δούμε τα αποτελέσματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδιά τους οι σοβαροί άνθρωποι δεν τα ψήνουμε κοντά σε εσάς και τους παπάδες σας για να το προφυλάξουν. Αυτή η ηλίθια καραμέλα με το "πάρτε τους σπίτια σας" δεν πείθει πλέον παρά μόνο τα άτομα της δικής σας ιδεολογίας. Ούτε εσείς πήρατε κανέναν άστεγο Έλληνα σπίτι σας - οι άνθρωποι που πιστεύουμε στον ανθρωπισμό προσφέρουμε όπως ο δάσκαλος αυτού του παραδείγματος - ουσιαστικά, όχι με λαϊκισμούς και ανοησίες. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να προστατεύουμε τους ανθρώπους γύρω μας από εσάς και ανθρώπους που σκέφτονται όπως εσείς. Είναι χρέος μας.

      Διαγραφή
    2. Τελικά, μαζί με τα υπόλοιπα, προστέθηκε και ένας άλλος λόγος διχασμού της Ελληνικής κοινωνίας. Εσύ, αριστερέ, κομμουνιστή, δεν μπορείς να δεχθείς και να κάνεις κοινωνία με τον δεξιό (άλλος διχασμός εδώ) που είναι ο συμπατριώτης σου και έχεις αρκετά κοινά, είσαι έτοιμος να συνυπάρξης με τον Αφγανό, Πακιστανό, που πολιτισμικά σε χωρίζει μέγα χάσμα?
      Η εξήγηση είναι, ότι το μίσος για την Ελλάδα και την Ορθόδοξο Πίστη είναι που σας ενώνει.
      Υπάρχουν τα τρανά παραδείγματα τουλάχιστον της Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας, όπου το αποτέλεσμα μετά από δεκαετίες πολιτικής των δικών σας σκέψεων (ο πολυπολιτισμός), το αποτέλεσμα είναι γκετοποίηση περιοχών, τρομοκρατία, αθεϊσμός.
      Οι άλλοι δοκίμασαν Πριν 70-80 χρόνια και σκυλομετάνιωσαν και εμείς, ως γνήσιοι καθυστερημένοι όπως πάντα, τώρα θα πειραματιστούμε για να ανατρέψουμε τον κανόνα.
      Η υποκρισία και ο σκοπός σας πλέον εινα καταφανής.

      Διαγραφή
    3. καλος ο ανθρωπισμος, η συμπαρασταση και η αλληλοβοηθεια αλλα εαν συνεχιστει σε αυτο το ρυθμο η κατασταση δε σε πειραζει που θα ερθει εδω η μιση ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ;;;;
      Ηδη ειναι παρα πολλοι οι ξενοι εδω και μαλιστα δε θελουν να μεινουν εδω

      Διαγραφή
    4. ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ - ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ- ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΚΡΑΣΠΕΔΟ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
      ΑΡΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  9. Και μόνο που το τραγούδι είναι στον σταθμό "Στο Κόκκινο" με κάνει να μη θέλω να το ακούσω και να θεωρήσω ότι η δράση του καθηγητή αλλά και η είδηση είναι υπονοούμενες. Η κομματικοποίηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης αφαιρούν την ουσία των ίδιων των πράξεων. Το ίδιο θα έλεγα και σε αντίθετη περιπτωση, για να προλάβω μερικούς που ενδεχομένως να σχολιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υποκρισία σ'αυτήν την περίπτωση λέγετε επιλεκτικός ανθρωπισμός.

      Διαγραφή
  10. Κυρίες και Κύριοι μην αναλώνεστε άδικα, το θέμα το είπε και το ανέδειξε αποστομωτικά η κυρία Μέρκελ, όταν είπε δημόσια πριν λίγα χρόνια (02/04/2017) ότι,
    "Η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι κεφαλαιώδους σημασίας το γεγονός οι νεοαφιχθέντες να σέβονται και να κατανοούν τις φιλελεύθερες αξίες που διέπουν τη μοντέρνα Γερμανία, όπως η ανεκτικότητα, η ανοικτή κοινωνία, η θρησκευτική ελευθερία, ή ελευθερία της γνώμης" https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/782282/aystiro-minyma-merkel-se-moysoylmanoys-prosfyges-sevasteite-toys-nomoys-tis-germanias
    Αλλά και άλλοι όπως ο π. πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Γάλλος πρόεδρος, προστέθηκε στον αυξανόμενο αριθμό των παγκόσμιων ηγετών, που εξέφρασαν την ίδια θέση, ο π. πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ, ο Βρετανός π. πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον ....
    Κάτι περισσότερο θα ξέρουν αυτοί από τις χώρες τους τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο την Αυστραλία κλπ οι οποίες είναι γεμάτες από γκετοποιημένους μουσουλμάνους, οι περισσότεροι των οποίων (υπάρχουν και εξαιρέσεις) δεν θέλουν να προσαρμοστούν, όχι να αλλάξουν θρησκεία αλλά να προσαρμοστούν στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα είπες μια χαρά!
    Οι πορωμένοι, όσα και να πεις, δεν θα πειστούν, μιλάνε εκ του ασφαλούς, ούτε έζησαν, ούτε θα ζήσουν με αυτούς.
    Για να τελειώνουμε, ας γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ