Quantcast

http://picasion.com/

«Αποθήκη» του Νοσοκομείου Βέροιας η Μονάδα της Νάουσας - «Δουλεύουμε οριακά»

Συνέντευξη τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 2/11 τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας. Αφορμή στάθηκε η μετακίνηση Αναισθησιολόγου από τη Μονάδα της Νάουσας στη
Μονάδα της Βέροιας και στα Γρεβενά και η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Σωματείου με την Υπηρεσιακή Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας Χριστίνα Ματέι (δείτε σχετικά εδώ και εδώ), που στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για αναληθείς δηλώσεις. 

Για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της Νάουσας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Λογγινίδης, χαρακτηρίζοντας τη Μονάδα της Νάουσας ως «αποθήκη» της Βέροιας. «Γιατί δεν κάνει η Βέροια αιτήματα; Γιατί εμείς ζητάμε γιατρούς και η Βέροια δεν το κάνει; Γιατί μας θεωρούν αποθήκη σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, θα φτάσουμε να μας ζητάνε ακόμα και τις καθαρίστριες και τους τραπεζοκόμους για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η κ. Ματέι κάνει λόγο για αλληλεγγύη. Δεν ήμασταν εμείς αλληλέγγυοι όταν καλύψαμε τη Βέροια χειρουργούς και νοσηλευτές; Και όταν ζητήσαμε εμείς δεν έγινε. Ποια ήταν τότε η αλληλεγγύη της Βέροιας;», ανέφερε ο κ. Λογγινίδης.

Σχετικά με τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Νάουσας και τη λειτουργία του αξονικού ανέφερε τα εξής: «Έχουμε τεράστιο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε τραυματιοφορείς, σε παραϊατρικό προσωπικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό, που είμαστε οριακά. Αν φύγει ένας νοσηλευτής με αναρρωτική θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τμήμα. Ο αξονικός τομογράφος θα στηθεί και θα κλειδωθεί η πόρτα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να του δουλέψει, είτε γιατρός είτε νοσηλευτής είτε χειριστής», σημείωσε, καλώντας τη Μονάδα της Βέροιας αν έχει προβλήματα να τα λύνει όπως κάνει η Νάουσα, τρέχοντας στην ΥΠΕ και ζητώντας.

Δείτε τα βίντεο του inaoussa.gr με την τοποθέτηση του κ. Λογινίδη:




1 σχόλιο:

  1. Όσον αφορά τους νοσηλευτές,κάντε μια βόλτα από το πρώην ΙΚΑ βεροιας,ΙΚΑ ναουσας,Κέντρο Υγείας Αλεξανδρειας,αγροτικά στα χωριά,
    Όταν μάθετε πόσες είναι,θα πάθετε πλάκα!
    Και εμείς στην ναουσα στο νοσοκομείο ψαχνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ