Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αναβολή χειρουργείων στο νοσοκομείο Νάουσας - Αιχμηρή ανακοίνωση των εργαζομένων

Την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση απόφαση της Υπηρεσιακής Διοικήτριας του Νοσοκομείου Βέροιας, Χριστίνα Ματέι, να αποσπάσει έναν αναισθησιολόγο από τη Νάουσα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της μονάδας στην Βέροια, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νάουσας.
Μιλώντας στο veriotis.gr ο πρόεδρος Αντώνης Λογγινίδης, επισημαίνει τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα σε αναισθησιολόγους, που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή τακτικών και σε πολλές περιπτώσεις και έκτακτων χειρουργείων, λόγω μη ύπαρξης αναισθιολόγων.

«Από τους τρεις αναισθησιολόγους που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Νάουσας, οι δύο καλύπτουν εφημερίες στα νοσοκομεία Βέροιας και Γρεβενών. Έτσι παραμένει ένας αναισθησιολόγος για τα έκτακτα και επείγοντα που μπορεί να χρειάζονται και διασωλήνωση. Στα Γρεβενά για παράδειγμα κάνουν 6 εφημερίες και βάσει νόμου έχουν ρεπό την επόμενη μέρα. Αν υπολογίσει κανείς τις εφημερίες σε Γρεβενά και τα έξι ρεπό που δικαιούνται όπως και οι εφημερίες στο νοσοκομείο μας, με 10 ρεπό, καταλαβαίνετε ότι το σύνολο των ημερών που απουσιάζουν είναι 16» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ. Λογγινίδης.

Όπως τονίζει εξάλλου η ορθοπεδική κλινική της Νάουσας καλείται να εξυπηρετήσει τα περιστατικά της Βέροιας που το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα δεν διαθέτει γιατρό στην εν λόγω κλινική, ενώ στην μονάδα της Νάουσας φτάνουν ασθενείς και από την Πέλλα.

Σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθε, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, να προστεθεί και η ανακοίνωση της Υπηρεσιακής Διευθύντριας του Νοσοκομείου Βέροιας που ζητά να αποσπαστεί ένας αναισθησιολόγος για την κάλυψη εφημεριών. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ημαθίας στην Μονάδα της Νάουσας απέστειλε μία μάλλον καυστική επιστολή - διαμαρτυρία στην οποία αναφέρει:

«Συστήνουμε στην υπηρεσιακή διοικήτρια του νοσοκομείου Βέροιας Κα Ματέι, για την πλήρη κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του νοσοκομείου ΤΗΣ, να αποσπάσει το σύνολο του προσωπικού της Νάουσας στην εφημερία του προσεχούς Σαββατοκύριακου, των τραπεζοκόμων και των καθαριστριών συμπεριλαμβανομένων. Οι δικοί μας ασθενείς μπορούν να μείνουν μόνο με νυχτερίδες κι αράχνες.

Ο Θεός μαζί μας το Σαββατοκύριακο. Μακάρι κανένας δημότης του διευρυμένου δήμου μας να μην χρειαστεί ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ. 


ΥΓ. Όταν φωνάζουμε χρόνια τώρα για το διαζύγιο των δύο νοσοκομείων, πιστεύουμε πως αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ