Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1ο Ιπποκράτους - 1ο Ωρολογίου: Η «θρυλική» φωνή του Ραδιοταξί

Η φωνή της μεγάλωσε γενιές και γενιές. Κάθε φορά που κάποιος επιβιβαζόταν σ' ένα ταξί, την άκουγε να δίνει «εντολές» στις πιάτσες των Ταξί για να μεταβούν στις διευθύνσεις των πολιτών που καλούσα στο Ραδιοταξί. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν μόνο σταθερά τηλέφωνα στις οικίες των Βεροιωτών. Αν ήθελες ένα
ταξί, να έρθει να σε παραλάβει από την οικία σου, έπαιρνες τηλέφωνο στο: 233162555 και ζητούσες ένα ταξί. Εκεί τηλεφωνήτρια και υπεύθυνη της ροής ήταν μια γυναίκα που η χαρακτηριστική φωνή της αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για την πόλη. 
Εργάστηκε στο Ραδιοταξί για πολλά χρόνια και οι εμπειρίες που αποκόμισε ήταν πάρα πολλές. Έχει δουλέψει όλες τις ημέρες του έτους, νύχτες, αργίες, Πάσχα, Χριστούγεννα και όλες τις αργίες. Η δουλειά της εκφωνήτριας μόνο εύκολη δεν είναι. Θέλει υπομονή, σβελτάδα και επαγγελματισμό. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ένα ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί ασταμάτητα, 24 ώρες το 24 ώρο. 

Κι αν τώρα υπάρχουν δύο και τρία αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια, την δεκαετία του 1980 ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Για τους πολίτες του Πασακιοσκίου, της Καλλιθέας, του Πανοράματος, του Παπάγου, του Προμηθέα, αλλά και των γύρω χωριών όπως Βαρβάρες, Πατρίδα, Τριπόταμος, Γεωργιανοί και Μακροχώρι, το Ταξί ήταν ένα είδος πρώτης ανάγκης. Για τον λόγο αυτό, οι υπηρεσίες του Ραδιοταξί, θα έπρεπε να ήταν σε κορυφαίο επίπεδο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ