Quantcast

http://picasion.com/

Εσείς ξέρετε που να... τρέξετε στη Βέροια, σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς;

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ακούστηκαν σε όλη τη Βέροια οι σειρήνες συναγερμού, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» και ακολούθησαν τα γνωστά σχόλια «Και άντε τις σειρήνες τις ακούσαμε, τα καταφύγια πού είναι;». Μπορεί για λόγους εθνικής ασφάλειας τα καταφύγια να μην γίνονται γνωστά στο κοινό (τώρα ποιος και πως θα μας οδηγήσει σε αυτά την αποφράδα εκείνη ημέρα, αν όντως υπάρχουν στη Βέροια και σε τι κατάσταση βρίσκονται, πιθανών ή να μη χρειαστεί να το μάθουμε, ή απλά να μην προλάβουμε!), σε περίπτωση όμως φωτιάς ή σεισμού, μην σας ακούσω να παραπονιέστε για έλλειψη σχεδίου από τον δήμο Βέροιας!

Στο ισόγειο του Δημαρχείου, στην κεντρική είσοδο, θα βρείτε έναν χάρτη της πόλης στον οποίο καταγράφονται τα ασφαλή σημεία στα οποία μπορούν να καταφύγουν οι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα σημεία που είναι χρωματισμένα με κίτρινο είναι αυτά που θα τρέξετε σε περίπτωση πυρκαγιάς και με πορτοκαλί αυτά που θα τρέξετε σε περίπτωση σεισμού. Δε θα τρέξετε δηλαδή, θα καταφύγετε με ηρεμία και ασφάλεια. Κάποια σημεία εξυπηρετούν και τις δυο καταστάσεις.

Γενικότερα πρόκειται για ανοιχτούς ελεύθερους χώρους μέσα στην πόλη, σημεία που έχουν δηλαδή ανοιχτωσιά. Στη Βέροια επιλέχθηκαν αθλητικοί χώροι, προαύλια εκκλησιών, οι πλατείες Ελιάς, Δημαρχείου και Ωρολογίου, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, αυλές σχολείων, πάρκα, ανοιχτοί χώροι στάθμευσης, το γήπεδο της Βέροιας, ο σταθμός των τρένων, ακόμα και ο χώρος των νεκροταφείων.

Μελετήστε με την πρώτη ευκαιρία τον χάρτη, εντοπίστε τα σημεία που βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας. Αχρείαστα να είναι!







4 σχόλια:

  1. αντε ρε που θα μου πει ο χαρτης που θα παω, ξέρεις ποιος είμαι εγώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας. χρήσιμο το ρεπορτάζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θά ἔπρεπε νά εἶναι διαθέσιμα σέ ψηφιακή μορφή στήν σελίδα τοῦ Δήμου, μέ μεγαλείτερη ἀνάλυσι καί κατανομαζομένων τῶν πέριξ ὁδῶν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τρέξουν στις καφετέριες να βγάζουν σελφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ