Quantcast

http://picasion.com/

Χαλκίδης στον Real FM: «Θα σβήσουμε εάν επιβληθούν και οι δασμοί από τις ΗΠΑ»

Κραυγή αγωνίας από τον Βεροιώτη Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου
«Οι δασμοί αυτοί θα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει και για τις βιομηχανίες και για τους αγρότες γιατί αυτό πάει αλυσίδα» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης αναφερόμενος στους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα από τις ΗΠΑ και το πλήγμα που θα προκληθεί. Μιλώντας στον Realfm και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο είπε: «εμείς ως ροδακινοπαραγωγοί είχαμε και το πρόβλημα με το ρώσικο εμπάργκο εδώ και τόσα χρόνια και τώρα έρχονται και οι δασμοί από Αμερική που σημαίνει ότι το πρόβλημα θα μετακινηθεί στους αγρότες. Αν σκεφτεί κανείς ότι η τιμή φέτος για εμάς ήταν πολύ χαμηλή στο βιομηχανικό ροδάκινο, τότε αν συμβεί κι αυτό θα είναι καταστροφή. Θέλουμε να υπάρχει και η βιομηχανία και ο αγρότης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Η βιομηχανία και η μεταποίηση θα αγοράσει φθηνότερα από εμάς για να τα πουλήσει. Ήδη την έχουμε πατήσει με το ρώσικο εμπάργκο, δεν έχουν πάρει δραχμή οι αγρότες και δεν φταίμε εμείς γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα».

Όπως είπε ο ίδιος, «να προσπαθήσει η κυβέρνηση όπως έβγαλε κι άλλα προϊόντα από τη λίστα να γίνει το ίδιο και με το συμπύρηνο ροδάκινο. Ας φροντίσει να απορροφήσει το κράτος την κομπόστα. Αλλιώς δεν θα επιβιώσουμε. Αν γίνει κι αυτό εμείς θα σβήσουμε».

3 σχόλια:

  1. δημοκρατικό τόξο και μενευρώπηδες θέλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευκαιρία ρε Χαλκίδη, τώρα που μας ζητάν τις βάσεις προς χρήση οι Αμερικάνοι, να τους ζητήσουμε την άρση, κατ' εξαίρεση, επιβολής δασμών στα Ελληνικά προϊόντα.
    Όμως, ποιός θα το κάνει? Είμαστε έρμαιο της ανικανότητας των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσυ παντως δεν θα σβησεις....εσεις το μονο που κανετε καλα ειναι να γλυφοκωλιαζεσθε με τις ηγεσιες και να βγαινετε φωτογφραφιες και στο τζαμι....υπαρχουν τοσα θεματα που μπορουν να δρομολογηθουν αλλα το μονο που σας νοιαζει ειναι η επιδοτηση.....εις τους αιωνας των αιωνων.... πχ ξεχαστηκε η απονιτροποιηση, η σταλδην αρδευση σε ολη την επικρατεια δεν σας ενδιαφερει γιατι καποιοι την εχετε...κατα τα αλλα εισθε οι σκεπτομενοι προστατες ολων των αγροτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ