Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το πολύνεκρο τροχαίο που συγκλόνισε τη Βέροια: Πού βρίσκεται σήμερα ο Ρουμάνος οδηγός;

Σαν σήμερα, πριν από 5 χρόνια
Ήταν Κυριακή 5 Οκτωβρίου του 2014 όταν μια είδηση σόκαρε κυριολεκτικά όλο το πανελλήνιο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια νταλίκα στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, προσέκρουσε επάνω σε δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα, το οποία ήταν

σταθμευμένα, καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα και είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Απολογισμός της καραμπόλας ήταν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες, οι οποίοι εισήχθησαν αμέσως στα γειτονικά Νοσοκομεία Βέροιας, Θεσσαλονίκης και Κατερίνης. Μια φοβερή καραμπόλα που οδήγησε σε μάζες οχημάτων και ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. 

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Η συνολική ποινή του ήταν εξαγοράσιμη. Μετά από μια μεγάλη περιπέτεια στις Ελληνικές φυλακές (αρχικά στις Φυλακές των Διαβατών και στην συνέχεια στις Φυλακές των Τρικάλων) και συνολική παραμονή του 17 μήνες σε σωφρονιστικά καταστήματα, τελικά ο Νικολάι Τουντοράν αποφυλακίστηκε και πλέον βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Διαμένει μόνιμα σε μια κωμόπολη λίγο έξω από το Βουκουρέστι. Προσπαθεί να ξεχάσει αυτόν τον εφιάλτη που έζησε και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Δυστυχώς, οι μνήμες και οι τύψεις κυριαρχούν μέσα στο μυαλό του, ωστόσο με την βοήθεια της οικογενείας του, προσπαθεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του.

Δείτε φωτογραφίες από την τραγική εκείνη ημέρα:



















4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς μπορεί να τύχει σε όλους τους οδηγούς να εμπλακούν σε δυστύχημα με απώλεια ανθρώπινης ζωής.Ο συγκεκριμενος επέλεξε να ριξει την νταλίκα πάνω σε επιβατηγά αυτοκίνητα παρά να την βγάλει δεξιά μετά στο πρανές και στα ροδάκινα με κίνδυνο να σκοτωθεί ο ίδιος.Θα έπρεπε ο νόμος να αφαιρει ισοβια την αδεια οδηγησης σε ανθρώπους που προκαλούν πολύνεκρα δυστυχήματα.Ενταξει εξ αμέλειας ,υποτίθεται, αλλά μετα ,με τα ποδαράκια με ποδήλατο ή με λεωφορείο.Ωστε να παραδειγματισμό τη οι επόμενοι εγωιστές αμόρφωτοι οδηγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτοί που έκαναν εργασίες εκείνη τη μέρα στον αυτοκινητόδρομο είχαν πάρει καλύτερα μέτρα ασφαλείας ΔΕΝ θα είχε γίνει το παραμικρό ..
    Αν θυμάμαι καλά η ΔΕΗ πραγματοποιούσε έργα εκείνη τη μέρα και στο δρόμο δεν υπήρχε σωστή σήμανση στους οδηγούς για να ελαττώσουν ταχύτητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά θυμάστε, ἀλλά ἡ γκαβή μέ τό καντάρι πάλι ἐξευτελίστηκε. Καί πολύ κάθισε στήν φυλακή ὁ Ρουμᾶνος ὁδηγός._

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά θυμάστε και το λέω έχοντας πλήρη γνώση του τι συνέβη... Μάλιστα η ανάδοχος εταιρία είχε άδεια να διακόψει την κίνηση για δέκα λεπτά ενώ τα έργα διήρκεσαν άνω των 50 λεπτών. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να σωρευθεί πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων, σίγουρα άνω των 30 και αντί η Τροχαία αντί να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τον εργολάβο ή να προσπαθήσει να ειδοποιήσει τα επερχόμενα οχήματα, υπήρχε ένα άτομο με μικρή σημαία ακριβώς (!) εκεί όπου τελείωνε η ουρά των οχημάτων, χωρίς να προσαρμόζει τη θέση του σε ανάλογη απόσταση, όσο μεγάλωνε η ουρά. Έτσι ο οδηγός του οχήματος ΔΕΝ είχε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να πάρει τη σωστή απόφαση, ακόμη κι αν του αυτό οδηγούσε στην αυτοθυσία του. Αλλά είναι πολύ βολική η μέθοδος του αποδιοπομπαίου τράγου...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ