Quantcast

http://picasion.com/

Γιατί παθαίνετε διάρροια; 8 πιθανές αιτίες που καλό είναι να γνωρίζετε

Η διάρροια τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα κάποιας τροφής ή ποτού που καταναλώσαμε, ενώ αποτελεί και σύμπτωμα πολλών διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων. Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, όταν διαρκεί πάνω από 4 εβδομάδες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μέσα σε λίγες
ημέρες. Συνήθως η οξεία διάρροια αντιμετωπίζεται με απλά διαιτητικά μέτρα, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πρόκληση αφυδάτωσης ιδιαίτερα σε βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους. Δείτε 8 ιατρικούς λόγους που πρέπει να γνωρίζετε:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Είναι μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από ναυτία, φούσκωμα, αέρια, δυσπεψία, χρόνιο κοιλιακό άλγος, διάρροια και δυσκοιλιότητα.

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου: Όπως είναι η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Τροφική αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποια τροφή: Ένα ημερολόγιο διατροφής είναι η καλύτερη λύση για να διαπιστώσετε ποιες τροφές προκαλούν αντίδραση στο γαστρεντερικό σας σύστημα.

Κοιλιοκάκη: Όταν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλώσει τρόφιμα με γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη). Η κατανάλωση γλουτένης από άτομα με κοιλιοκάκη οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων, όπως είναι η διάρροια και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές στο μέλλον.

Εκκολπωματίτιδα: Είναι μια φλεγμονώδης νόσος, η οποία αναπτύσσεται στο 1% έως 3% των ατόμων που παρουσιάζουν εκκολπώματα και μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργείο.

Έντονη άσκηση: Η έντονη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος στο πεπτικό και το νευρικό σύστημα, γεγονός που κάποιες φορές οδηγεί οδηγεί σε διάρροια.

Έμμηνος ρύση: Οι προσταγλανδίνες, οι οποίες διεγείρουν τις εμμηνορρυσιακές κράμπες, μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τους μύες του παχέος εντέρου, να επιταχύνουν την κινητικότητα και να προκαλέσουν διάρροια.

Ινομυαλγία: Μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ προβλημάτων του εντέρου και ινομυαλγίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από μυοσκελετικό πόνο και έντονη κόπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ