Με επιτυχία ο αγιασμός στην «Μίεζα» - Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ο Μορφωτικός Σὐλλογος «Η Μίεζα» Κοπανού πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, τον καθιερωμένο αγιασμό έναρξης των τμημάτων, στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου, στην Κεντρική Πλατεία Κοπανού, η οποία γέμισε για ακόμη μια φορά από κόσμο. Τον αγιασμό τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Κωνσταντίνος και ο πατέρας Γεώργιος , όπου ευχήθηκαν υγεία σε όλο τον κόσμο και καλή συνέχεια στο έργο του συλλόγου, στην διατήρηση της παράδοσης του χωριού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας κα Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία αφού χαιρέτησε, τόνισε την συνέχιση της πολιτιστικής διαδρομής του συλλόγου που δεν βασίζεται μόνο στην διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, του ροδάκινου και του οίνου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γιώτα Στάρχου και γραμματέας Σταυρούλα Διτσόλα απεύθυναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν τα παλιά και τα νέα μέλη αλλά και τον κόσμο που τους τίμησαν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν σύμπνοια και καλή συνεργασία για την διατήρηση και την συνέχεια της αίγλης του συλλόγου.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση του βίντεο με τίτλο «Η Γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολίας… 100 χρόνια μετά…» του όποιου την εισήγηση και παρουσίαση έκανε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Ασβεστάς Βασίλης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν τον εξαιρετικό μπουφέ με ποικιλία εδεσμάτων που ανέλαβαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Κωνσταντίνος, ο πατέρας Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας κα Δώρα Μπαλτατζίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραγιαννίδης Αντώνης και κα Δούμου Πασχαλίνα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλής Κωνσταντίνος και ο εκπρόσωπος του Α.Γ.Σ. TAEKWO- DO Νάουσας Παναγιώτης Δημητριάδης.

Οι εγγραφές των τμημάτων συνεχίζονται και την φετινή χρονιά έχουμε ενισχύσει το δυναμικό του συλλόγου με την Χαρά Κοσμίδου, ζωγράφο με πολλές διακρίσεις. Τα τμήματα του συλλόγου είναι: Τμήμα εκμάθησης Ποντιακών Χορών, Τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας, Τμήμα εκμάθησης Νταουλιού, Τμήμα εκμάθησης Ζωγραφικής και Τμήμα εκμάθησης Γαστρονομίας.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ